Alla inlägg under september 2006

Av Patricia - 10 september 2006 10:48

Jag kunde inte låta bli att ändra färgerna på bloggen nu till hösten så att det "passar". Kalla mig knäpp eller pysslig. Det är säkert en kombination av båda. :)I många år har jag lidit av höstdepression, men i år känner jag att jag verkligen ser fram emot hösten. Det ska bli jättemysigt. Det blir mörkare, mer ljus tända, elda i kakelugnen, ta på sig mysiga kläder, göra rabarberpaj och krypa ihop i en hörna och bara mysa.Jag misstänker att en av anledningarna till varför jag längtar mer till hösten i år är att jag tyvärr lidit ganska mycket i sommarvärmen p g a alla hormoner jag tagit tack vare IVF'n. Så det ska bli skönt nu med, för mig, normala temperaturer. :)Det handlar väl mest om att göra det bästa av varje årstid.

Av Patricia - 10 september 2006 10:20

Himmel vad det är gott med kräftor. För tredje gången i sommar (om man nu fortfarande kan säga sommar) åt vi kräftor i gårkväll. Vanligtvis älskar jag kräftor, men nu sen jag blev gravid har jag blivit alldeles tokig i dem. Tillsammans med ett annat par delade vi två paket igår och jag hade nog kunnat äta ännu mer. Det känns nästan som ett gift. Måste ha! Jag fick tipset att köpa kräftstjärtar i lag, men det är inte samma sak. Jag älskar att pilla och smaska. Vi måste köpa några paket och ha i frysen. Annars kommer jag att bli tokig.

Av Patricia - 9 september 2006 11:17

Hörde precis "Jump" med Pointer Sisters på radion. Blev glad ohc pigg och försökte dansa försiktigt. Började ganska snart känna mig sjösjuk. Det kändes allt annat än skönt. :(
Fick må riktigt bra i nästan 2 ½ timme idag innan jag började må illa. Det artar sig. :)

IVF
Av Patricia - 9 september 2006 11:13

Fick mitt efterlängtade paket från Panduro Hobby i förgår. Orkade tyvärr inte öppna det då, men gjorde det igår. Det var kul att se att alla saker fanns och såg så fina ut. Idag har jag stämplat lite. Det blev jättefint. Jag köpte både julstämplar och vanliga. Blev oerhört sugen på att börja göra kort. Det är snart dags att göra ett födelsedagskort till brorsonen som fyller 4 om lite mindre än en månad. Julkort ska det också bli. Ska göra en lista över vilka som ska få gjorda julkort. Det är ju ändå en hel del arbete man lägger ner på dem och det är inte lönt att ge dem som ändå inte uppskattar det. Förra året fick några väl utvalda (svär- och föräldrar, moster och några vänner) broderade julkort. De är tänkta att funka som jultavlor. :)Jag älskar att pyssla.

Av Patricia - 8 september 2006 12:08

Jag har försökt mig på att försöka räkna ut när Pyret borde komma ut, men det är allt annat än lätt. Hade det varit ett normal graviditetssätt hade jag använt första mensens dag, men den kan jag inte använda eftersom jag inte haft mens sen i maj. Ägglossning har jag inte heller haft på samma sätt. Men jag har försökt.

http://www.familjeliv.se/Gravid/graviditetsutrakning.html är en sida där man kan försöka sig på att räkna fram när det borde vara dags. Det kan ju vara lite kul att veta redan nu även om det är jättetidigt.

Så om jag nu tänkt rätt så ska det, än så länge, bli måndagen den 14:e maj eller onsdagen den 16:e maj. Tur att man får mer besked sen på ultraljudet.

Mådde betydligt bättre igår och jag var så glad. Men tyvärr mår jag betydligt sämre idag. Många tycker att illamående inte är så farligt, medan jag tycker det är fruktansvärt. Jag avskyr att kräkas. Det är fruktansvärt. Så därför går jag nu omkring med lakrits och en 50 cl's colaflaska vart jag än ska i huset. Smärta kan jag fixa, men illamående är jobbigt. Men det kunde varit värre så jag är glad ändå. :)

kram på er som kommenterar. Det uppskattas jättemycket. :)

IVF
Av Patricia - 7 september 2006 11:51

Idag mår jag betydligt bättre. Illamåendet har börjat avta, vilket jag tycker är jätteskönt. Det kan säkert ha med att jag slappnar av på ett helt annat sätt nu när jag tagit testet. Jag får inte i mig så mycket mat fortfarande åt gången, så det blir att småäta. Det funkar hyfsat fint. Igår var jag riktigt stolt. Jag lyckades nämligen få i mig ett päron. Det gick förvånansvärt bra. Jag älskar frukt och grönsaker i vanliga fall, men nu har det varit riktigt jobbigt att försöka äta det.
Inatt var första natten på några veckor som jag inte behövde springa på toaletten, vilket gjorde att jag kände mig betydligt mer utvilad imorse. Det var så skönt. Har dock sovit en stund nu på förmiddagen.

Är fortfarande lite chockad över att vi lyckats så här långt. Det känns så overkligt. Jag hade räknat med 2-3 försök innan vi skulle lyckas. Jag är en sådan person som hoppas på det bästa, men förväntar mig det värsta. Vi är väl medvetna om att mycket kan hända de första tre månaderna, men vi gläds åt Pyret hela tiden istället för att bara gå och oroa sig.

IVF
Av Patricia - 6 september 2006 15:47

We did it!
Jag är gravid.
Jag vaknade 01.30 inatt och var kissnödig, men kände att jag ändå ville vänta lite. 03.30 vaknade jag igen och var bara tvungen att kissa. Samlade upp urinen i en plastmugg och stoppade ner stickan. Benen darrade och jag fick sätta mig ner på toalettstolen. Nästan omedelbart dök det där efterlängtade korset/pluset upp på stickan. Fastän det känts som om jag varit gravid var det ändå lite som en chock. Det var ju bara första gången vi provat IVF och dessutom är ju jag överviktig. Hur kan vi ha lyckats då? Plötsligt fick jag kväljningar, men eftersom jag knappt får i mig någon mat fick jag inte upp något.
Efter en stund lyckades jag ta mig in i sovrummet och väckte min man. Så fort jag berättat "vi ska ha barn" var han klarvaken. Vi log och tyckte det kändes overkligt. Ska VI bli föräldrar? Oj.
Behöver jag säga att det tog ett bra tag innan jag somnade sen? *ler lyckligt*

Imorse ringde jag RMC och berättade den goda nyheten och barnmorskan var så glad för vår skull. Vi har fått en tid för första ultraljudet. Torsdagen den 28/9 ska vi dit. Jag vill kolla upp att Pyret placerat sig på ett bra ställe så att han inte vandrat upp i äggledaren och fastnat där.
Så nu är det bara att hoppas att det fortsätter gå så här bra. :) Vi njuter av varje ögonblick, eftersom det kan ta slut när som helst.

IVF
Av Patricia - 4 september 2006 11:16

Herregud! Om jag inte är gravid borde jag få en Oscar i skengraviditet. Magen bara sväller hela tiden och jag är öm. Jag har gaser nästan hela tiden och får nu ta tabletter för att de gör så ont. I lördags hade jag magsmärtor och var nästan övertygad om att mensen skulle komma. Jag var lite deppig på kvällen medan min kloka make sa att inte ta ut besvikelsen i förskott. Men inget blod, än i allafall.
Hela dagen igår mådde jag jätteilla och fick knappt i min någon mat. Jag har t o m börjat gå ner lite i vikt eftersom jag knappt får i mig någon mat. Jag försöker vara duktig att dricka. Det blir mest Ramlösa citron som jag får i mig. Jag kan inte dricka vattnet i kranen hemma eftersom det stinker järn, vilket gör att jag mår illa. Vi har skickat vattenprov så jag hoppas vi får filter snart till brunnen så jag kan dricka det.
Juice försöker jag få i mig för att få lite C-vitamin i mig, men då måste jag ha ätit något först eftersom jag får ont i magen annars.
Det känns när jag vänder mig på nätterna från sida till sida och när jag vaknar på natten för att gå på toa tar det en evighet sen innan jag somnar. Hjärnan går på högvarv, vilket är jättejobbigt.
Sen har jag nästan varje natt konstiga drömmar. Några nätter i rad förra veckan drömde jag sexdrömmar, vilket känns jättemärkligt eftersom jag mår illa när jag tänker på sex annars. Porrfilm kan jag inte alls titta på nu utan att känna kväljningar. Människokroppen är nog det märkligaste som finns. Men det var härliga drömmar iallafall. :)
Idag är jag hemma från jobbet eftersom jag mådde oerhört illa imorse. Det var så illa att jag hade svårigheter att krama maken när han skulle åka till jobbet. Jag har lyckats få i mig en smörgås med ost nu och lite djungelvrål. Lakrits, som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, funkar nu förvånansvärt bra.
Om två dagar är det dags för graviditetstest.

IVF

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards