Alla inlägg den 25 april 2007

Av Patricia - 25 april 2007 21:37

Idag har jag fått jobba på lagret på jobbet. Killen jobbade hela dagen idag och skulle prova på tjänsten mer. Saken är den att han gör ungefär 1/5 av vad jag gjorde redan första veckan. Han tar inga initiativ, är inte alls social och ser så uttråkad ut som man bara kan. Men ändå är jag övertygad om att han får jobbet.

Varför tror jag nu detta då?  Jo, för det första bor han bokstavligt talat granne med företaget. Eller hans föräldrar gör det. Han är tydligen 28 och verkar bo hemma. För det andra har hans pappa jobbat på företaget tidigare så VD'n och hans familj känner varandra. För det tredje berättade en av arb.kamraterna att ryktet går från ledningen att de vill ha en kille där för att de tycker det bara är tjejer på ekonomin och administrationen (av 37 anställda är 4 tjejer). Så även om han verkligen inte är lämpad för tjänsten, är jag ganska säker på att han får den.

Och jag fattar inte varför han testar tjänsten. VD'n kan inte utvärdera honom eftersom han är på semester och åkte redan igår kväll. Den andre av dem i ledningsgruppen gick hem strax efter lunch för att han är sjuk. Han har dessutom inte varit i närheten av killen, eller mig, för att kolla hur det går för oss. Den tredje bryr sig inte och fick mot sin vilja bestämma hur det ska vara imorgon. Då ska tydligen jag, killen och hon som jobbar där dela ett kontor på tre för att det komer att vara en hektisk dag. Jag är så glad att det är min korta dag imorgon.

Jag kunde inte låta bli att fråga killen idag vad han tyckte om tjänsten. Han lät smått uttråkad och tyckte väl att det var ok. Det var "mycket kvar att lära sig". Jasså, svarade jag. Enligt VD'n kan du ju allt, sa jag till honom. Till svar fick jag att han kunde programmen ganska hyfsat, men sen fanns det så mycket annat som han inte kunde. Saker som jag kände att jag kan. Men han vill ju inte lära sig något. Då hade han ju tagit egna initiativ.

Ja herregud, vilken soppa. En soppa som ledningen inte fattar att de gjort och inte vill ta på sig alls. En tjej från ekonomin ifrågasatte hur ledningen kunde ha två som testjobbade samtidigt och hur de bara kunde flytta på mig hur som helst, osv. Hon hade blivit ordentligt utskälld då och han informerade henne att jag blivit inhyrd som extraresurs men att jag nu var inne i rekryteringsprocessen. Grejen är bara den att jag inte är inhyrd som extraresurs. Jag ringde nämligen rekryteringsföretaget och frågade om jag missat något när han informerat mig. Och nej, det hade jag inte gjort. Han och VD'n hade bara kommit överens om att jag skulle testjobba i 2 veckor för att sen få reda på om jag fick jobbet eller inte.

En annan sak som gör att jag inte tror att jag får det är att om de ska anställa mig får de betala en rekryteringssumma som är på 15% av min årslön. Anställer de tafatta killen som är arbetslös slipper de det och det blir billigare i början. Men eftersom han är kille så lär han väl kosta mer än mig i längden.

Ibland har jag varit inne på vanliga stället för att avlösa lite idag. Då passade jag på att göra lite saker och ibland när jag stod ute vid kassan tog jag kunder. Då när jag gjorde något kunde killen ställa sig ca ½ meter från mig lite snett bakom och bara titta på vad jag gjorde utan att säga ett ljud. Det var en väldigt obehaglig känsla. Likaså när han tittar på en. En obehaglig blick har han. Han känns inte ärlig. Jag vet inte vad det är. Och jag hade känt samma sak även om vi inte slagits om samma tjänst. 

Det som förvånar mig är at jag tar det ändå bättre än vad jag trodde jag skulle göra. Jag har inte gråtit utan istället blivit arg, vilket känns sundare.

I eftermiddags ringde en av delägarna som är på mässa denna veckan. jag frågade när han skulle komma tillbaka och då han svarade att han är tillbaka på onsdag så tackade jag för den här tiden eftersom jag slutar på fredag. Han lät väldigt förvånad och visste inte vad han skulle säga, vilket kändes så himla bra. För hur kan de låta bli att berätta vad de gör för en av delägarna?

Så nu vet ni lite mer.  Jag har inte orkat kolla upp jobb. Får göra det i helgen.

 

Av Patricia - 25 april 2007 21:33

Ikväll tog jag spruta nr två. Det kändes annorlunda idag, och därför är jag så osäker på det hela. Ja, jag är nojjig om du inte redan märkt det i tidigare inlägg.

Jag gjorde som tidigare och laddade sprutan. Stack in den. När jag sen tryckte på doseringspluppen gick det mycket lättare än det brukar. Och efteråt kändes det ingenting i magen. Jag brukar bli spänd och få ont, men inget idag. Så nu är jag nojjig och undrar om jag fått något i mig. Men det måste jag ha fått, för det är mindre i ampullen och det kom inte ut något ur magen. Verkligen märkligt.

Annars har jag märkt av småmolande i magen, framför allt på vänster sida idag. Det är överkomligt molande, men inte kul att känna av det redan. Men så länge det funkar så är jag nöjd.

IVF

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards