Direktlänk till inlägg 30 april 2007

Vet inte vad jag ska säga

Av Patricia - 30 april 2007 14:21

Läser mer och mer sällan de bloggar jag försöker följa. De flesta är inte så bra på att uppdatera. Men det finns de som gör det och det uppskattar jag (Camilla, Alma, Grodis m fl). :)

 

Sen jag själv började blogga aug- 06 har jag hittat/letat upp andras bloggar. Bloggarna jag följer/följt är av olika karaktär. De handlar om andra som också genomgår IVF, adoption, de som lyckats bli gravida genom IVF, vanlig graviditet, de som har barn, livet i allmänhet, lärarbloggar osv. Det är ganska blandat m a o.

Men på sista tiden har jag faktiskt börjat ta bort och sluta läsa vissa. Mina favoriter blir färre och färre. Vissa uppdaterar alldeles för sällan (ca 1 gång i månaden).

Vissa kommer jag nog alltid att följa då de skriver bra och det är intressant att få läsa om deras vardag (som t ex Camilla, Grodis & Alma igen). 

Men de som jag känner att jag just nu inte orkar läsa är gravidbloggarna. Jag vill så gärna bli gravid och gör mitt bästa nu för att bli det (jag kämpar dock inte med vikten så jag vet inte om jag ska uttrycka mig som att jag gör mitt bästa). Och i flera (OBS! inte alla) gnälls det bara om hur jobbigt allt är med graviditeten och jag orkar inte läsa om det längre. Alla har rätt att gnälla och den som har sin blogg har rätt att skriva om precis det DEN vill, men jag orkar inte med dem längre. För det enda jag känner är att de ska vara jääääääävligt tacksamma att de lyckats bli gravida och göra det bästa av det istället för att bara gnälla. Samtidigt blir jag orolig att jag själv kommer att gnälla om jag själv lyckas. Men jag vet också att det varenda sak är värt det, bara vi får en småtting! När jag själv skrev i höstas försökte jag att inte låta gnällig utan mer anteckna hur jag mådde, eftersom jag har en tendens att glömma efteråt hur det var. 

 

En annan anledning till att jag tycker det är jobbigt att läsa gravidbloggar nu är att vi egentligen skulle fått barn nu i slutet på maj och det gör ont i hjärtat när jag läser om de som snart ska ha, som köper vagn, barnkläder, fixar skötbord och allt som man behöver, medan jag inte får göra det. Så för att skona mig själv lite får det bli en paus i de bloggarna. 

 

Och förutom att ha dragit ner på bloggarna jag läser känner jag att jag inte vet vad jag ska skriva på de jag läser. Det är som om jag inte hittar orden. Jag vet inte vad jag ska säga. Allt jag försöker komma på att skriva låter så klichéartat, upprepande och opersonligt. Detta känns också jobbigt, för jag är lite orolig att folk kanske tror att jag inte bryr mig längre, men det gör jag. Det är bara jag som blivit stum, men jag läser fortfarande. 

Jag hoppas att jag inte sårat någon nu. Det är verkligen inte min mening. Jag hoppas istället att det kanske finns någon som förstår mig i allt det här dravlet.

 

Kram på er alla! 

 
 
En Södertäljebos Liv II

En Södertäljebos Liv II

30 april 2007 20:10

Jag förstår dig precis. Jag hoppas du lyckas och sen kan du börja läsa vissa bloggar igen för att se hur du kommer få det.

Kram

http://massablaj.blogspot.com

 
Ingen bild

FF

30 april 2007 20:59

Tack för förståelsen. Det betyder mycket. Ja, jag hoppas också det. :)

 
marie

marie

1 maj 2007 23:28

Men snälla lilla gumman! Ha aldrig dåligt samvete för att du inte orkar eller har lust eller vad det nu är. Och även om man läser en blogg beöver man inte kommentera och om man ändå kommenterar så räcker det med att säga "hej, jag var här"!
Vitsen med att blogga är just att man inte MÅSTE ett enda jävla skit alls! (Ursäkta min dålig franska;)) Skriv det du orkar när du orkar. Läs andras bloggar när du har lust och ork. Säg nåt om du vill men ingen blir sårad om du tiger. Kram på dig! Du ÄR bra som du är!

http://carpediem.bloggagratis.se

 
Ingen bild

FF

2 maj 2007 08:35

Du är så vis och har så rätt marie.
Jag tar till mig dina ord. :)
kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Patricia - 2 november 2008 09:34

Här hittar ni mig. Trodde jag skulle kunna sluta skriva om barnlöshet. Så naiv jag var då. Vardagen skriver jag också om....

Av Patricia - 17 augusti 2008 10:31

Nu har jag startat en ny blogg. Även maken är ditlagd så vi kommer båda två att skriva i den.     Då våra namn står där kommer vi att lösenordsskydda vissa inlägg (iallafall jag), så vill du ha tillgång till lösenord får du lämna en kommentar till d...

Av Patricia - 14 augusti 2008 20:54

I söndags fick några av våra kompisar en liten bebis. Dessutom en flicka. När jag fick reda på detta i måndags morse genom att sätta på mobilen och läsa sms fick jga reda på det och det blev för mycket. Ångesten kom som på beställning. Jag var ledsen...

Av Patricia - 15 juli 2008 16:12

Jag vet inte hur jag vill ha det med mitt bloggande. Denna blogg har känts som min ventil för barnlöshet.  Men jag har så mycket mer att erbjuda.     Så just nu skriver jag och lägger in bilder på min pysselblogg istället. Dels för att den känns posi...

Av Patricia - 8 juli 2008 23:20

Ikväll var Mysan ute på långtur. Hon var verkligen ute i flera timmar, trots att det var väldigt blött ute och hon egentligen inte tycker om sådant väder.     Jag och K har nog varit ute i totalt 1½ timme och letat och kallat på henne. Till sist vid ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards