Alla inlägg den 12 september 2007

Av Patricia - 12 september 2007 08:27

Vilken dag det var igår. *suckar*

En typisk dag när man skulle stannat kvar i sängen.



På jobbet gick det segt, men det gick. En hel del strul var det, men det gick.



Jag var förbi Minelle och lämnade lite pyssel jag gjort i form av att dekorera tändsticksaskar. Vi hann dock inte pyssla mycket tyvärr, men går är det ibland.



När vi kom hem tog vi in kattburarna och sprayade dem med hormonspray så att katterna skulle vara lite lugnare när de sedan skulle in.



Minstingen var inga problem att få in. Hon gick mer eller mindre själv in när jag skulle ha in henne.

Pluttan var inte lika samarbetsvillig och försökte slippa gå in när jag närmade mig buren. Stackar'n.

Hankatten fattade vad som var på gång och gömde sig bakom en av sofforna i vardagsrummet. Maken lyckades få tag på honom och även han åkte in i buren.



En klagokör i form av jamanden hölls hela vägen till veterinären. Vi var lite sena, men hann ändå i tid och fick t o m vänta lite.



Väl inne började vi med pluttan och veterinären undersökte hennes rinnande öga. Efter spolning och koll med färg konstaterade veterinären att hon inte kunde se att det var något sår eller fel med ögat utan att vi får hålla koll. Kommer det var eller tilltar mycket i vätska ska vi höra av oss. Troligen var tårkanalen tilltäppt bara.

Veterinären passade på att lyssna på hennes hjärta och gjorde detta länge. Så pass länge att jag trodde att det var något fel och kände hur jag höll på att stirra upp mig. Men tack o lov var det inte så. Så hon fick sin vaccination och sen var det in i buren med henne. Pang, där gick en nagel.



Upp med nästa katt, hatkatten. Pang, en nagel till som gick av när jag skulle öppna burtaket.

Ut med katt, ge vaccination, in med katt, ner med katt.



Upp med tredje katt, ut med henne, ge vaccination, raka av hårtovor bak på bakbenen, in med katt, ner med katt. Så nu är minstingen lite finare och vi ska verkligen försöka borsta henne varje kväll när hon varit ute eftersom det fastnar saker i hennes päls. Och i värsta fall får vi väl ha på oss handskar eftersom hon blir så ilsken när man är där och försöker göra fint. Stackars liten.



Betala, 1200:- för vaccination och undersökning.

In med dem i bilen, spänna fast igen och köra iväg.


När vi var ca 2,3 km hemifrån och körde på 90-sträckan fick vi möte och just då sprang en älg över vägen. Ca 15 m räknade vi att vi var från den. Den var på väg att stanna på vägen också, men både vi och den andra bilen hann stanna tack o lov. Älgen sprang sen nere brevid vägen en bit. Jag vågade inte köra 90 km längre och bakomvarande bil var lagom irriterad på mig.



Väl hemma sen bröt jag ihop och grät och grät. Jag har aldrig varit nära att köra på ett djur. Och jag tänker ju alltid "tänk om" efteråt och blir rejält uppskakad. Så det var en ganska jobbig kväll. Men maken är fantastisk och tröstade mig och var så underbart go. Tack älskling för att du finns där och får mig lugn igen.

Till slut lyckades jag somna, utmattad.

Har inte sovit så bra inatt, men det har gått.



Idag ska jag gå och få manikyr och förlänga fler naglar än vad jag hade tänkt. Men fina ska de bli idag!



Nu är det fika.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards