Alla inlägg den 6 februari 2007

Av Patricia - 6 februari 2007 18:36

Min kära mor har beställt lite saker på Panduro och några av sakerna var till mig. Bl a mönstersaxar som var mycket billigare än vanligt, några stämplar, scrapbookmappar och sist men inte minst, en Tildasats med två harar.Den sistnämnda ska vi dela på och gissa vilken av dem jag ska ha? Jo naturligtvis den med rosa jacka. Så nu medan mamma ligger och snusar lugnt i sin säng snett bakom mig, håller jag på att klippa ut mönsterdelarna från pappersarken. Sen blir det att rita av och klippa ut i tygen, så jag kan sy den sen när jag kommer hem. :)Jag har det bra som har en så pysslig mamma och som dessutom är så generös. :) (pappa är också generös, men inte så pysslig med sådant)

Av Patricia - 6 februari 2007 12:40

Idag fick mamma en klädeskatalog med posten. På utsidan stod det att det var storlekar 42-60. Det är en ganska stor skillnad på dessa storlekar. Viktskillnaden totalt från 42 till 60 kan nog ligga uppåt ca 40 kg.Vad visar man då i denna katalog?* kvinnor med oftast platta magar* kvinnor som högst är storlek 44 (knappast troligt)* modeller ā la tältmodell* bikinimodeller som endast smala personer kan ha* modellerna som visar bikini är ännu smalare än de som visar kläderna i övrigt* foton från stranden* modeller som sitter ner och därmed på många bilder inte visar kläderna ordentligtVad tänker personerna som gör dessa kataloger?Jag satt och blev uppretad.Varför visar de endast modeller som är i den under storleken? Dessa modeller har en markant midja. En kvinna i strl 60 ser inte ut så. Om hon skulle göra det skulle hon vara över 2 meter lång.Varför sitter de ner och döljer ganska mycket? Jag som kund får inget vidare begrepp om hur det egentligen sitter?Varför åker de iväg och tar så töntiga bilder? Vad är det för modeller på kläderna som de ofta väljer till större storlekar? Måste man klä sig i tält bara för att man är lite större? Kläderna framhäver för ofta det som vi lite större istället vill dölja.Och varför visar de hela tiden bara baksidan på jeansen de vill sälja och på modeller som knappt har en ända? Jag som ändå inte är superstor skulle inte få för mig att stoppa in toppen innanför byxlinningen och visa upp ändan i jeansen. Och jag tror det gäller många med mig.Nej, jag tycker att klädkatalogerna skulle visa upp 3 modeller. En 42-44:a, en 50-52:a och en 58-60:a. Då har konsumenten lättare att uppfatta hur modellen sitter och passar på olika storlekar.Sluta sitta ner när de visar kläderna.Fråga denna grupp vad de skulle kunna tänka sig för kläder. Jag kan verkligen inte tänka mig att storvuxna kvinnor vill se ännu större ut än vad de gör när de tar på sig ett plagg. Jag tror inte att de som bestämmer vilka kläder som ska vara med för storvuxna har en hum om hur en storvuxen kvinna ser ut, eller ens varit där själv. I så fall hade många av de kläder jag såg i katalogen inte varit med.Nej, tänk till och ändra er om ni vill att folk verkligen ska handla era kläder och dessutom se snygga ut så att ni får bra reklam.

Av Patricia - 6 februari 2007 10:15

Nu börjar jobb som jag vill söka verkligen dala. Det känns verkligen inte bra. Jag har kollat igenom samtliga sidor som jag brukar kolla och inte ett enda sådant jobb. Usch.Men jag har iallafall kollat igenom så det känns ju lite bra.Nu blir det frukost för mamma har stigit upp. :)

Av Patricia - 6 februari 2007 09:40

Det blev en sen kväll igår. Mamma och jag satt uppe och pratade och kom inte i säng förrän vid 01.30-tiden Löste lite korsord innan jag skulle somna. Hade lite svårt att somna in, men lyckades. Har sedan sovit hyfsat bra tycker jag.Har vaknat till lite snabbt då och då nu på morgonen, men somnat om.Idag blir det en liten runda i olika affärer med mamma tror jag. Sen får vi se vad vi mer hinner.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards