Alla inlägg den 15 februari 2007

Av Patricia - 15 februari 2007 08:02

Innan har jag tyckt att det varit så synd att jag inte kunnat spara elektroniska vykort som jag fått. Nu har inte detta hänt så ofta, men när det gjort det har det ändå varit synd. När det gäller att inte kunnat betyder det att jag inte vetat vad jag skulle göra för att kunna spara det.Men idag fick lilla jag en snilleblixt, som säkert alla andra redan tänkt på och använt sig av jättelänge. Jag öppnade länken till vykortet, gjorde en skärmdump, öppnade det i lämpligt fotoprogram, klistrade in, beskar (beskärde) bilde och sparade den.Nu har jag vykortet sparat för alltid, eller tills datorn går sönder.Appropå det kopierade jag bilder och annat till vår server fall i fall det skulle hända denna datorn något. Ska dock ändå spara bilderna på en cd. Det är lika bra att göra det då och då. En cd-skiva kostar ju inte en förmögenhet.

Av Patricia - 15 februari 2007 07:37

Ringde RMC för att prata med dem om att vi måste skjuta upp IVF'en på obestämd tid, prata om hur lång tid vi har på oss innan vi måste börja om helt från början. Jag har nämligen läst att man på vissa ställen har ett år från remissdatum eller liknande. Och jag har ingen aning om vad de räknar som första datum för oss. Sen ville jag prata med dem om att ev gå och prata med en kurator där. När jag erbjöds det en väldigt kort tid efter op hade jag inget behov. Däremot finns behovet nu.Nåja, ringde och fick telefontid kl 10.15 Då är jag inte hemma. Hann inte trycka på att ändra info heller, så de lär ringa och jag lär inte vara hemma.Ska ringa dit strax innan jag åker för att få en senare telefontid och ska då välja mobilnumret istället.Typiskt, som Nasse skulle sagt.

Av Patricia - 15 februari 2007 07:15

Idag ringde klockan tidigt, närmare bestämt kl 6. Det var inte kul alls. Jag snoozade till 6.15 och steg sen upp. Minstingen var lika glad som vanligt att jag steg upp och höll mig sällskap på toaletten. Lilla morgonkelgrisen. :)På med morgonrock och duntofflor.Ner i köket, tända och sätta på radion.Ut i badrummet för att sätta på kranen till hankatten.Ut i köket igen och göra kaffe.Fram med pålägg, brickor, glas, juice, bröd och smörknivar.Hälla upp kaffe.Sätta allt på köksbordet.Sätta mig ner.Maken kommer precis lagom.Jag vet att han inte gör detta medvetet, att komma ner precis lagom när allt är framplockat, men det stör mig emellanåt - som idag. Jag är också jättetrött på mornarna och skulle också vilja ta det lugnare, men det går inte utan jag får anstränga mig och se till att få upp farten för att hinna i tid. Så mer samarbete på morgonen vore så trevligt.Vi pratade lite om det nu vid frukosten och jag känner mig som världens gnällkärring, men vill samtidigt inte gå och hålla det inom mig och sen explodera för en annan anledning. Så vi får väl se hur det går med det.Maken åkte med grannarna idag eftersom jag måste ha bilen.Själv har jag satt igång diskmaskinen, målat naglarna och ska snart upp och leta fram kläder till intervjun. Sen blir det lite sminkning efter det. Det gäller ju att ge ett bra första intryck.Jag hoppas det här blir en bra dag. Jag ska göra mitt bästa för att det ska bli det iallafall.

Ovido - Quiz & Flashcards