Alla inlägg den 27 maj 2007

Av Patricia - 27 maj 2007 19:20

Igår var vi på bröllop. Det första jag sa till maken när vi gick från bilen till kyrkan var att det var tur att jag är gravid. Jag hade aldrig orkat med den dagen ananrs. När vi steg ur bilen stötte vi på tre par varav två var väldigt gravida och den tredje hade ett spädbarn.

 

 

 

Det visade sig att nästan alla i vår ålder antingen var gravida nu eller hade precis fått barn. Och trots att jag är gravid, tyckte jag det var lite jobbigt, för jag är ju lite orolig för att det kanske inte kommer att gå bra den här gången heller. Men det är ju klart att det ska. 

 

 

 

Det var mycket gud i vigseln. Gifta blev det och oerhört vacker sång sjöngs i kyrkan. Det var samma kompis som sjöng på vårt bröllop för snart sex år sen. Hon sjunger fantastiskt vackert och tårarna rullade ner för mina kinder.

 

 

 

Brudparet var så vackra så och såg så lyckliga ut när de kom ut från kyrkan. Det kastades ris och fotograferades massor.

 

 

Efter ett tag gick vi bort till församlingshemmet där maken och några kompisar riggade upp för att senare kunna visa upp svensexefilmen som min make klippt ihop.

 

 

När väl det var klart gick vi ut igen och det var dags för champagne/cider-skålning för brudparet. Alla gäster skulle fotograferas och fick skriva i en liten bok där foto sen ska klistras in.

 

 

 

Till sist gick vi in och satte oss till bords. Männen till höger och vänster om mig var inte värst roliga men det gick bra ändå. Killen mitt emot och "snett" mitt emot kände jag och vi hade jättetrevligt. Jag var jättehungrig och både förrätt och huvudrätt slank ner väldigt fort.

 

 

Jag var ganska trött hela kvällen och hade svårt att hitta en bekväm ställning på de stolar som fanns där. Efter middagen dukades det undan och ett band som och började spela. De var jätteduktiga och jag fick dansa ganska mycket, men det gick ju sådär. Min balans var inte den bästa och jag blev lätt yr. Några kompisar bl a bruden fick reda på att jag är gravid och de var jättelyckliga för vår skull.

 

 

00.30 orkade jag inte längre och det var ju jag som skulle köra, så vi begav oss hem. Vi stannade iallafall för tårta.

Väl hemma åt vi lite och sen gick vi och lade oss.

 

 

Imorse vaknade jag vid 07.30-tiden, tog proggisen och somnade om. Sov till kl 11. Gick sen upp, åt frukost coh sen somnade jag i soffan ett tag. Tog nästa proggis vid 14.30-tiden Låg och slumrade när telefonen ringde. Det var en kompis med flickvän som var ute i närheten och undrade om de fick komma förbi. Som ett skott flög jag upp. Maken tog tvätten, jag tömde diskmaskinen och fick ner disk igen. Torkade av bord, strök dukar till köks- och soffbord, torkade av handfat, m m. Det såg betydligt finare ut här när de dök upp än innan. De stannade på kaffe och vi hade jättetrevligt.

 

 

När de sen åkt kände jag att jag var hungrig. De hade annat att göra så det var inte lönt att bjuda in dem på middag. Vi åt och sen lade jag mig ner i soffan och sen hade jag somnat igen. Det är hopplöst att försöka hålla sig vaken idag.

 

 

Nu blir det väl lite tv. Jag ska inte lägga mig ner igen. Kommer nog att lägga mig tidigt idag. 

Ovido - Quiz & Flashcards