Alla inlägg den 10 juni 2007

Av Patricia - 10 juni 2007 19:12

Det är jättevarmt idag med.

Fortfarande.

 

 

Har tagit en tupplur två gånger idag. Känner mig helt utslagen p g a allergi och förkylning.

 

 

Annars mår jag bra.  Känner mig inte så gravid idag och naturligtvis väcks en liten, liten "oro" eller fundering på varför. Men jag jobbar inte upp mig och blir jättenervös eller hysterisk.

 

 

Maken håller just nu på att göra Lasagnette (halvfabriak) till middag. Jag undrar om det blir över något till lunch imorgon. Det såg inte mycket ut. Men vem vet.

 

 

Maken har kopplat in AC'n i sovrummet. Den verkar funka jättebra. Vi testade den innan och den kyler ner fort, vilket är jättebra. Så jag hoppas att det räcker att kyla ner rummet innan vi går och lägger oss och att vi slipper sova i en bastu inatt. 

Av Patricia - 10 juni 2007 16:43

I veckan som kommer, kommer vi antagligen att köpa en åkgräsklippare tillsammans med våra närmsta grannar.



Vi ska åka imorgon eftermiddag och titta på ett ställe. Vi har nog kommit överens om vilken vi vill ha. Det kommer att bli en Stiga Park (minsta modellen).



Så skönt det kommer att bli att klippa gräset hädanefter sen. Det kommer att bli smidigare och gå fortare. :)



Och vi funderar på att köpa en snöskyffel till vintern. Jag kommer inte kunna skotta det minsta så det skulle underlätta både för oss och för grannarna att ha det. Och vi hoppas att vi har större chans att få ett bra paketpris om vi köper allt nu.

----------------------------

Rättning: Det är en Stiga Villa vi ska köpa. :) Jag skyller på värmen. ;)
Av Patricia - 10 juni 2007 09:54

Igår åkte vi till min f d arb.kamrat Naturligtvis körde vi fel, trots att jag satt och läste kartan. Men nu lovar jag att vi hittar direkt dit. När vi kom fram drog vi slutledningen att vi träffas för sällan, eftersom de också körde jättefel sist de var här, och att vi måste ändra på detta. :) Det tyckte jag lät bra.

 

 

Det kom en kille till och hälsade på. Han bor annars i Sthlm men var förbi sina morföräldrar för att rensa lite saker som stod hemma hos dem. Han verkade trevlig, men sa knappt något på hela kvällen.

 

 

Ganska snabbt när vi var där kom jag på att jag glömt allergimedicinen hemma. Det blev ett antal nysningar under kvällen mot gräspollen. Det var lite jobbigt. Det stack nästan konstant i näsan och det började även klia i ögonen då. Jag försöker in i det längsta att inte behöva ta ögondroppar.  

 

 

Det blev grillade kotletter, grillade grönsaker, potatissallad (hemgjord m olja) och vanlig sallad. Det var jättegott! Eftersom det var så jättefint väder satt vi på deras nya altan (som var stoor).

 

 

Efter middagen hackade värdinnan upp en honungsmelon medan jag höll henne sällskap och te och kaffe gjordes. Till detta serverades gräddglass med chokladcrisp. Gott.

 

 

När vi väl avklarat all mat, plockades TP fram. Som vanligt var det killarna mot tjejerna och som vanligt gick vi ut starkt. Vi hade tur med tärningen (och med frågorna ibland) och hade ganska snart 4 tårtbitar medan killarna inte hade några. Plötsligt vände det då vi hade svårt att hamna på de två sista ställena för att få tårtbitar och de kom ifatt oss. Tärningen hade vänt sig mot oss och tyckte tydligen bättre om killarna. Jag var inställd redan från början att vi som vanligt inte skulle vinna. Men vi lyckades faktiskt. Vår sista fråga var riktigt konstig och rolig. Den gick ungefär så här:

 

 

Vad för sorts vit hund står uppstoppad på _____ på Azorerna?

 

 

Vi satt där och funderade och tyckte att pudel lät ju jättetöntigt, men valde det ändå, och det var det. Vi vann! Vi var så himla glada och vi förtjänade äntligen att vinna. Killarna tyckte inte det var lika kul dock. Förstår inte varför. ;)

 

 

Efter TP ville killarna inte spela något annat, så det blev att vi satt och pratade och åt chips istället (läs jag vräkte i mig).

Det började bli svalt vid 22-tiden och myggorna kom fram och var smått ettriga. Ännu fler myggbett lyckades jag få innan vi gick in och satte oss. (tror idag att jag har ca 10-15 myggbett totalt)

 

 

Väl inne fortsatte jag att äta chips och kompisen satte på lite musik. Brian Adams greatest hits från 1993 kom på. Jag förvånade maken genom att kunna texterna på låtarna och även att jag kunde årtalet på skivan. :) Jag älskar att vara ett litet freak. :)

 

 

Dock vid 23.30-tiden kände jag att jag var jättetrött och vi började bege oss. Maken hade druckit läsk hela kvällen och var så jättegullig och körde hem och tur var det. Jag hade svårt att hålla ögonen öppna när vi åkte hem.

 

 

Det har varit lika helvetesvarmt i sovrummet inatt och jag har haft svårt att sova bra. Dessutom  har jag varit stopp i näsan då jag tror att jag håller på att bli förkyld. Hittade en nässpray nu när jag vaknade så det har jag tagit. Samt allergispray eftersom jag hann nysa så pass mycket innan jag tog den at jag fick jätteont i näsgångarna. :(

 

 

Nu blir det nog snart frukost tror jag. Maken ser lite hängig ut han också. Han håller nog också på att bli förkyld stackarn.

 

 

Så jag misstänker att det inte lär bli mycket gjort idag. Men jag ser hellre att vi blir friska. Vi ska nog dock försöka koppla in AC'n på övervåningen så att det blir lite drägligare där uppe än vad det är nu. Trots markis nerdragen och två golvfkläktar igång hade vi nästan 27 grader i sovrummet. Inte undra på att jag inte sover bra. 

Ovido - Quiz & Flashcards