Alla inlägg under december 2007

Av Patricia - 29 december 2007 19:07

 Igårkväll åkte vi till arb.kamraten och hennes sambo. Där träffades vi sex som skulle ut. Vi hade med oss en flaska vin som aldrig rördes. Istället blev det lite drinkar innan vi åkte in till stan.

 

 

Väl på restaurangen var det beslutsångest över vad jag skulle äta. Det blev till sist en pizza. Servitören var långsam och lite märklig. Det kändes inte som det rätta jobbet för honom, för att uttrycka det milt. Makens vildsvin var inte så som han hade beställt det och min cheesecake var alldels för frusen och torr. Men vi hade trevligt och det blev mer och mer folk.  Vid tolvtiden gick vi till dansgolvet. Gamla schlagerhits spelades och vi dansade. Efter ett tag gick vi för att kolla om det andra dansgolvet hade öppet, men ack nej. Himla trist då det var lite för mycket folk på enda dansgolvet och det var väldigt varmt.

 

 

Vi dansade lite till och vid 01.30-tiden åkte vi hem till arb.kamraten igen där vi sov över.

 

 

Jag mådde bra när jag vaknade idag, men sämre när jag ätit frukost. Min mage gillar verkligen inte mat längre. Men vi lyckades komma hem och nu mår jag bättre. Är sugen på mat, men vet inte om jag vågar äta. Och jag mådde inte dåligt då jag inte drack mycket alls igår. Jag hoppas min mage kan ta och bli lite bättre nu. Det hade varit trevligt.

 

 

I eftermiddags kom grannarna förbi som vi ska fira nyår med. Vi åker tydligen på att göra huvudrätten till 8-9 pers i år. Känner verkligen inte för det. Jag hoppas det kommer, men just nu vill jag hellre göra något annat. 

Av Patricia - 28 december 2007 11:54

Ikväll ska vi ha kul.

Vi ska först hem till min arb.kamrat och förfesta.

Sen vid 20-tiden ska vi ut och äta Vet inte om resterande två möter oss där eller om de också förfestar innan.

 

 

Och efter middagen är det dansa som gäller, tills jag stupar av trötthet. Och bara ha skitskoj hela kvällen och natten. Det behöver jag/vi.

 

 

Egentligen skulle vi åkt till stan iagd för att leta lite kläder samt en kamera, men ingen av oss känner för det, så vi struntar i det. Det är så skönt att bara göra det man känner för. Det är inte ofta vi gör det.

Av Patricia - 26 december 2007 17:48

Då var vi hemma igen, ca 1 dygn tidigare än det allra först var planerat.

 

 

Vi åkte i lördags, efter det att vi packat klart. Vägen ner till Göteborg var underbart vacker. Träden var smyckade med frost och jag satt och var alldeles lyrisk när jag körde. Jag orkade faktiskt köra hela vägen, vilket var skönt.

 

 

Väl framme hos svärföräldrarna packade vi upp lite snabbt och förberedde oss för släktmiddagen som skulle börja kl 18 (vi var framme ca 16.30) Ca 15 st var vi. Det bjöds på lax med spenat och pasta. Gott var det. Gästerna stannade länge, så vi var ganska trötta när vi väl lade oss.

 

 

I söndags var jag och en kompis iväg och handlade de sista julklapparna medan maken var kvar hemma med sina föräldrar. Jag hade en jättetrevlig dag. På kvällen möttes vi på Götaplatsen för att kolla in ett ljusspel som Göteborgs stad gjort. Det var lite fräckt, men emellanåt blev det lite löjligt.

 

 

Efter ljusspelet sade vi hej då till kompisen och jag och maken promenerade bort till Liseberg. Vi hade fått låna svärföräldrarnas säsongskort så vi gick in gratis.

 

 

Väl inne gick vi och myste, höll händerna och pussades emellanåt. Njöt av alla ljus som fanns. Det var mycket mer folk där än vad jag trodde det skulle vara dagen innan julafton. Vi gick runt lite och tittade för att sen promenera till Heden där maken parkerat. En jättemysig och härlig lillejulafton.

 

 

Julafton var en grå dag, precis som de andra.

Vi fick alla en liten morgonjulklapp - olika böcker. Maken fick en med julrim och jag en pocketroman. Vi tog det lugnt och gjorde vid oss så småningom. Jag hade på mig nyårskläderna jag hade på grannarnas bröllop i vintras.

Vi sjöng julsånger till svärfars pianospelande. Brorssonen fick ett av sina jobbiga utbrott och jag mådde sådär. Hade inte jättemycket röst och kände mig småfebrig.

 

 

Kl 15 var det dags för Kalle Ankas jul och det tittade vi på. Direkt efter det bar det av till Lindome kyrka för att vara med i julaftonskören, som bara träffas just på julafton för att sjunga under gudstjänsten. Och eftersom jag varit iväg dagen innan hade jag inte varit med och övat, men det gick jättefint ändå.

 

 

När vi sen kom hem igen väntade vi på tomten. Jag hade sagt ifrån innan att jag ville att någon annan kunde vara tomte än maken i år. Det känns så ensamt att sitta där själv när de andra familjerna sitter samlade och tar emot sina julklappar. Så svärfar hade fixat en tomte. En av grannarna. Samma granne som jag kom ihop mig med när vi åt surströmming tidigare i höst. När han kom lät han som en gammal snuskgubbe, vilket han mer eller mindre var sen också. Alla kvinnor tvingades att krama honom och han var lagom pilsk. Måtte han aldrig få vara tomte igen! Det var obehagligt och jag satt och fick lite ångest för att gå fram och krama tomten/grannen. :(

När han väl hade gått öppnades julklappar.  Det var väl småtrevligt ända tills vi öppnade en julklapp jag aldrig trodde jag skulle få. En stor, klädd kartong - med babykläder. Det var kläder som var för små för brorsbarnen. Jag och svägerskan hade pratat om det tidigare i höstas om att vi inte ville att de skulle slänga några kläder, utan att vi kunde ta dem sen. Men att få dem i julklapp hade jag aldrig trott. Det var inte det enda vi fick, men att få det så. Jag blev så chockad, och maken likaså. All glädje bara försvann. Jag ville bara gå och lägga mig. Jag ville inte fira jul längre. Vi spelade Geni, som svärföräldrarna fått av oss. Brorssonen härjade och förpestade hela tillvaron och det tjaffsades när vi spelade. Så när vi spelat klart gick vi och lade oss. Väl där lättade jag på trycket för maken och sa att jag inte längre ville stanna. Att få babykläder så bev för mycket för mig förutom brorssonen som tror att han bestämmer, måste stå i centrum, är oförskämd mot alla och är mer högljudd ensam än mina klasser varit (nästan). Maken kände ungefär samma sak. Det kändes skönt att vi kunde prata om det.

 

 

Så igår morse packade vi och förklarade att vi skulle åka hem efter det att vi hälsat på mina föräldrar. Svärmor ville veta varför och vi sa att jag kände mig lite hängig och för att vi blivit lite ledsna över babykläderna och att det kändes lite jobbigt att ha lille D runtomkring hela tiden (som nu är 3 månader). Vi nämde inte D's storebror som beskrevs ovan. Vi såg att hon blev lite ledsen. Men vi diskuterade sen att vi kan åka dit ohc hälsa på en annan helg när inte makens familj bor där hemma också. De gjorde det nu nämligen så man fick aldrig andrum och vi kunde inte förstå varför de skulle bo där heller när de bor ca 3 km bort.

 

 

Vi åkte vid 11-tiden och vi hälsade på mina föräldrar. Det var trevligt, men när vi ätit klart blev jag dålig i magen. Diarré och mådde illa. Jag gick och lade mig en stund och lyckades somna. Tyckte att jag mådde bättre efter vilandet, men där hade jag fel. Kaskadspydde samtidigt som jag fortfarande var dålig i magen. Och ovanpå allt fick jag min mens. :( Och så höll det på i ca 7 timmar. Jag var totalt slut till sist. Och vi kunde inte åka hem som vi tänkt, utan fick sova över hos föräldrarna. Pappa fick sova på madrasser och jag och maken delade pappas säng. Så tre personer var smått ledbrutna imorse.

 

 

Idag har jag mått bättre, men varit väldigt svag och darrig. Lite vatten fick jag i mig imorse. Men vi kunde inte stanna kvar. Vi packade ihop och kom iväg vid 11.30-tiden Maken fick köra. Jag var inte körbar utan satt bara bredvid och såg mest menlös ut. Det tog lite tid att komma hem idag då maken var trött och vi fick pausa så han sova lite.

 

 

Men nu är vi hemma. Vi (mest maken) har packat upp. Katterna blev jätteglada när vi kom hem och smått spattiga.

 

 

Strax ska vi försöka äta lite. Jag ska fortsätta att dricka mycket vatten så att min vätskebalans återställs igen. Det känner jagh att den inte gjort än.

 

 

Så att så har vår julhelg varit. Jag är otroligt glad och lättad över att vara hemma igen. Nu ska det mysas med maken i lugn och ro.

 

 

Tack maken, mamma och pappa för att ni tog hand om mig så igår när jag var så dålig. Och tack för lånet av kläder. Och maten var jättegod. 

Av Patricia - 21 december 2007 22:32

Maken åkte runt efter jobbet och letade gran, både konstgjord och riktig. Det var tydligt väldigt mycket folk ute överalt och köer hit och dit, så det tog ett bra tag för honom att få tag på en.

 

 

En riktig blev det. Lagom hög som inte behövde kapas något. Han var så duktig och satte den i vår alldeles för lilla julgransfot. Så vi får väl se hur länge granen klarar sig.

 

 

Den blev ganska snart pyntad och står nu så fint och lyser i ett hörn vid matbordet. Det blev lite juligare med en gran. :)

 

 

Julklapparna är nerpackade i en väska och jag har packat alla hygienartiklar exkl tandborste och hårborste. Resten får fixas imorgon.

Nu blir det en julfilm. :) 

Av Patricia - 21 december 2007 15:50

Eftersom många som läser här kanske åker bort vill jag passa på redan nu att önska



Jag hoppas att julen blir precis så som ni vill att den ska vara. Det kan vara på olika sätt.Men huvudsaken är att ni kan njuta av julen hur den nu än blir. Jag kommer naturligtvis att fortsätta blogga även då vi är bortresta. Det måste jag göra. :)

Av Patricia - 21 december 2007 15:43

 

Idag mår jag verkligen skit!

Det började nog redan igår kväll. Småfrös medan jag slog in julklappar och fixade adressetiketter till julklapparna.

 

 

När jag var klar gick jag ner och satte mig i soffan, där jag även somnade. Maken väckte mig så småningom och hjälpte mig upp där han sen bäddade ner mig. Jag frös vansinnigt mycket, men somnade ganska snart.

 

 

Vaknade igen tidigt imorse av att jag inte kunde andas. Somnade om och både jag och maken lyckades stänga våra larm och somna om. Till sist vaknade vi. Jag mådde skit och kände att det var lika bra att stanna hemma. Vill inte riskera att smitta någon på jobbet. Och sen hade jag inte orkat jobba. Jag vill kunna fira jul utan att ligga jättesjuk.

 

 

Så småningom åkte maken till jobbet. Jag har vilat och gjort väldigt lite. Dock uppdaterat pysselbloggen med två nya bokmärken. 

 

 

Jag tror att allt mer eller mindre är klart inför jul med klappar. Maken var jätteduktig igår och gjorde kola som vi ska ha med oss till hans föräldrar.

 

 

Ikväll ska vi packa, så en packlista måste göras. Det blir nog bra. Tack o lov behöver vi inte göra middag. Vi har tacos kvar sen igår kväll.

Så nu har jag semester. Inte det roligaste sättet att börja den på dock. 

Av Patricia - 20 december 2007 12:44

Då har jag varit iväg och blivit avslutad och avtackad. Det är skönt att ha det gjort.



Förvånansvärt många vuxna blev glada att se mig och tyckte att jag såg ut att må jättebra, vilket jag även gör - framför allt till skillnad från ett år sen när jag höll på att gå under.



Barnen var jätteglada att se mig och det värmde verkligen i hjärtat. Många frågor och kramar blev det. Jag var först inne i den klass som jag "tillhört" och hälsade på för att sen gå till den äldre klassen där jag haft alla elever. Det var mysigt att se att de var sig lika, bara lite större. :) Och så skönt att lämna dem sen. Hög ljudvolym och stökigt var det, men inte mitt problem. *ler nöjt* 



Efter det att barnen gått hem på jullov pratade jag med div kollegor och snart var det dags för lite julfika. Ett julbuffébord var dukat och vi åt lite och pratade lite.



När det ätits höll rektorn ett litet tacktal till personalens insats under terminen. Sen övergick hon till att avtacka mig. Jag fick ett lycka till och en liten present i fom av en rödsvart löpare att ha på bordet. Mycket fin var den. Jag höll inget tal vilket kändes skönt då jag kände att jag inte hade något att säga utan att det skulle bli lite spydigt. Det blev det ändå när många frågade hur jag trivdes nu och mitt svar blev "jättebra. Jag får uppskattning för det jag gör."



Sen fick jag några pepparkaksformar och ett par örhänge i form av änglar av mitt arbetslag. Fina.



Nu har jag lovat att skicka ett mail med min emailadress samt pysselbloggen. Många blev nyfikna. Så vem vet. Man kanske kan få beställningar. ;)

Av Patricia - 20 december 2007 07:29

Igår blev håret tonat. Chokladbrunt blev det och jättefint. Dock känner jag mig lite blek, men det går ju alltid att ordna. :)



Igår var även sista samtalet innan juluppehåll. Det kändes fint. Hon tycker att jag går framåt. Innan vi skildes åt fick jag en bok. Jag kommer inte ihåg titeln, men ska lägga upp den här vid ett senare tillfälle. Nu ska jag iallafall klara mig till den 17/1. Men det ska jag väl klara.



Ett härlig bad blev det också. Det var skönt att ligga där i värmen när håret var klart. Låg och läste lite medan hankatten och minstingen höll mig sällskap.



Under tiden hade maken kokt julskinka samt griljerat den. Den blev väldigt god. Lättrökt naturligtvis. :) Och till middag hade vi julkorv och rotmos. En riktigt mysig julkväll.



Imorse var vi uppe 05.45 Maken och minstingen tyckte det var okristligt tidigt, men steg upp. Frukost gjordes och maken fick lunch med sig. Jag körde oss till jobbet och kl 07 var jag på plats. Ca 8.15 ska jag iväg till skolan för att ha lite avslutning. Det kommer att vara sista gången jag sätter min fot där och det känns oerhört skönt och lättande. Kl 12 slutar lärarna och senast då åker jag också. Det finns ingen anledning för mig att stanna kvar längre än nödvändigt.



Nu ska jag hämta lite vatten. Jag är konstant törstig.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards