Alla inlägg under december 2007

Av Patricia - 16 december 2007 17:38

 

Ork, vad är det?

Jag vet inte längre. Jag har ingen. Jag låg jättelänge även idag. Orkar vara uppe en stund. Har lyckats pyssla ihop lite bokmärken. Men efter bara en liten stund är jag helt slut och måste vila. Jag är så trött att jag inte ens orkar koncentrera mig på att läsa. Hur kul är det? Jag blir ju aldrig färdig med Harry Potter-boken. Fast samtidigt kanske jag inte vill bli färdig med den heller. Jag vet inte.



Några middagsgäster blev det inte igår. Det kändes onödigt att smitta ner dem och vi hade inte orkat städa, förbereda och vara sociala igår. Så det får bli en annan lördag som vi flickor spöar pojkarna i TP. ;)

 

 

Har legat nerbäddad i soffan några timmar. Slumrat till en dokumentär om Michael Moore och till en film som jag inte vet vad den hette.

 

 

Fast lite duktig har jag varit. Vi behövde verkligen tvätta, så två maskiner har det blivit, undanplockning av gammal tvätt samt lite dammsugning med rapidon. Hmmmmmm...inte konstigt att jag är så trött.

 

 

Vet inte hur jag gör imorgon. Förnuftet säger att jag inte borde jobba, men jag känner samtidigt pressen ekonomiskt att jobba eftersom lönen kommer att bli ganska liten då det är många röda dagar. :( Så jag får se hur jag gör.

Duscha ska jag verkligen se till att orka idag. Känner mig så ofräsch. Bläää. 

Av Patricia - 15 december 2007 12:58

Igår kväll myste vi i soffan och tittade på film. Båda lika snörvliga och trötta tittade vi på Gremlins. Det var många år sen jag såg den! Men kul var det att se den igen. Kan inte fatta att den är från 1984. Var man bara 9 år när den kom? Himmel. Gud vad jag känner mig gammal.

Nerbäddad under min pläd var jag och en eld i kakelugnen.

Lata var vi också och åkte och köpte pizza. Maken ville ha.

 

 

Idag sov vi länge. Även jag, vilket är ett tydligt tecken på att jag är sjuk. :(

Minstingen fick oss att ligga lite till då hon låg mellan oss, ville bli klappad och lät som en liten fiskebåt när hon kurrade. :)

 

 

Men upp har vi kommit. Maken fixade frukost och jag har börjat med julkortet till makens företag som ska ut till alla kunder. Jag krånglade lite i Photoshop för att få ut n liten skylt med julhälsning och företagsloggan på samma som ska vara på kortet. Maken fick hjälpa till. Vi kom fram till att vi nog behöver gå en kurs i PS. Det hade nog inte varit fel. Jag vill kunna det programmet så jag kan göra jättesnygga saker. 

 

 

Tanken är att vi ska ha middagsgäster, men jag tror inte att jag orkar det. Det är nog inte så bra heller. Så jag borde ringa återbud till dem. Trist när man behöver göra det, men vad ska man göra?! 



Den andra halsduken är nu klar också. Jag gjorde klart den igår kväll. Dock borde jag väl ringa svärmor och fråga vilka det är som verkligen kommer på julafton. Det vore ju bra så att jag inte gör till någon som inte kommer, eller att vi har till för få.

Av Patricia - 14 december 2007 17:20

Igår kväll var det dags för den årliga julmiddagen med företaget maken arbetar på. Jag och maken hade gjort årets musiktävling som var ovanligt uppskattad jämfört med tidigare år. Bra gick det och nya vinnare korades.

 

 

Efter att ha varit på kontoret och druckit lite gick vi gemensamt till ett hotell nära Resecentrum som numer bytt namn. Det var ingen hit att äta där. Vi visste inte vart vi skulle när vi kom in. Ingen julstämning alls. Knappt något pynt, d v s minimalistiskt. Alla satt i en stor sal som inte alls var ljuddämpande utan det kändes som om jag satt och åt lunch med mina elever. Fruktansvärt jobbigt. Och servicen var under all kritik. Han tog order från ungefär halva bordet och struntade i resten. Och inte en gång utan flera. Och maten försvann ganska tidigt för att en discjockey skulle stå ensam och digga när han spelade sina skivor.

 

 

Dessutom blev flera av makens arb.kamrater rejält fulla, dryga och ganska jobbiga. Ingen hit det heller. Och både maken och jag kände oss hängiga så vi åkte hem hyfsat tidigt.

 

 

Imorse när vi vaknade mådde vi båda skit. Jag var hostig, kraxig, småfebrig och snuvig. Så vi stannade båda hemma. Det behövdes. Har varit tungandad hela dagen. :( Men nu har vi varit på apoteket och köpt näsdukar och nässpray och annat så vi ska klara oss. Men bara den lilla trippen var jobbig.

 

 

Så kvällen blir lugn. Vi vet inte ens vad vi ska äta idag. Men det blir nog bra. 

Av Patricia - 13 december 2007 09:32

Idag är det Lucia!

Och jag är vitklädd. Vit kjol, vit blus och runt midjan har jag en röd halsduk eftersom jag inte hittar mitt luciaband. Och julfint halsband och örhänge har jag också som mamma gjort.



Två av mina arb.kamrater har på sig sina stjärngossestrutar jag fixade ihop igår. De är jättefina i dem. :)



Musiktävlingen är klar, men inte tack vare mig. Maken har varit en klippa som fixat och donat. Tack älskling.



Hoppade över samtalet igår. Eller rättare sagt avbokade den. Jag orkade inte. Istället hämtade jag maken. Vi åkte och hämtade ut våra nya bensinkort och passade på att köpa kyckling och potatissallad.

Åkte hem och åt.

Sen lade jag mig i ett varmt bad. Det var välbehövligt. Jag var så trött.



Men efter badet kom jag in i andra andningen och somnade inte förrän efter 02. Så vi kom inte upp imorse som vi skulle. Så det blev en sen dag idag till jobbet. Men jag försöker att inte få panik över mina timmar, utan göra det bästa av det idag.

Av Patricia - 12 december 2007 11:22

Jag är så trött nu.

Jag går och lägger mig försent varje kväll och stiger upp för tidigt varje morgon för att hinna allt jag måste. Det är inte bra.



Imorse var tanken att jag skulle stiga upp 5.40 för att vara på jobbet 7. Men så blev det inte. 7.30 var jag på jobbet. :( Och det var snöstorm hemma, så det var bara att köra lugnt och stilla. Här i sta'n snöade det inte och gör inte nu heller. Strax under nollan låg temperaturen på hemma.



Nu sitter jag och gäspar. Jag behöver sova! Men jag måste jobba in tid och då måste jag börja tidigare. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas få ihop alla timmar. Just det. Måste gå och säga till min chef här att jag är borta några timmar för att bli avtackad nästa torsdag. Usch. Jag vill verkligen inte bli av med fler timmar. Det gör lite ont i magen. Men men. Bit ihop, jobba och vila sen.



Och ikväll ska jag och maken göra klart musiktävlingen till imorgon. Jag har mig själv att skylla att jag inte tagit tag i den innan. Men det har inte riktigt varit läge och ork för det. Julkorten var viktigare.

Av Patricia - 11 december 2007 07:43

Igår var vi på IKEA och skulle beställa kök efter jobbet.

Det var inte det lättaste.

Skåpsstommar och luckor var inga problem. Kvinnan som hjälpte oss tyckte att det såg bra planerat ut.



Men när vi kom till diskbänk och bänkskiva sket det sig.

Ville vi ha underlimmad diskbänk behövde vi måttbeställa alla bänkar, vilket jag inte fattar varför. Sen visade det sig att i stort sett alla bänkskivor de har utom kanske 2-3 st (som var ofantligt tråkiga) måste måttbeställas.



Så när hon räknade på vad bänkskiva skulle gå på med den vi ville ha skulle det gå på ca 8500:- istället för 1700:-. De som känner mig har nog inga svårigheter att se hur jag ilsknade till. Och flera gånger tyckte hon att vi skulle välja en mörkbrun laminatskiva. Jag förklarade i min tur om och om igen att vi har något liknande nu och en brun bänkskiva kommer inte in i mitt hus. Men med jämna mellanrum kom hon ändå med samma förslag.



Så någon bänk blev inte beställd och diskbänk hoppas vi att svärfar hjälper oss med. Han har ju gjort det förr, så vi får hoppas att han kan.



När vi tittade på min ritning hade hon helt plötsligt satt på sarg eller kjol eller vad det nu heter under överskåpen. Jag hade med vilje inte satt det eftersom det redan är så lågt i vårt kök (206 cm). Så det blir inte bra. Men hon försökte ändå insistera på detta en liten stund. Andas, var min tanke. Men hon tog bort den igen.



Och eftersom vi inte köpte bänkskiva bytte vi färg på sarg nertill under underskåpen från ek till vitt. Men då försvann plastlisten undertill på sargen som jag tyckte verkade så bra att ha. Det fanns inte på de vita och det gick inte att köpa löst heller för att sätta på. *suck*!



Sen skulle vi titta på belysning som ska sitta under överskåpen. Tidigare hade vi fått reda på att de gärna hjälpte till att planera belysning. Men igår var de inte så hjälpsamma inte. De tyckte vi skulle gå till belysningsavdelningen. Grejen är ju den att det aldrig är någon personal och vid det här laget var jag smått irriterad och påpekade att vi faktiskt fått svaret tidigare att de kunde hjälpa oss på kök.



Vi gick och tittade och hittade vad vi ville ha och gick tillbaka till tjejerna. Eftersom hon som hjälpt oss tidigare nu var upptagen fick vi tag på en annan som också tyckte att belysning skulle hjälpa oss. Jag ifrågasatte då naturligtvis varför det när vi visste vad vi ville ha, men visste inte hur mycket vi behövde. Efter lite tjaffs fick vi dock hjälp och fick utskrivet en liten lista över vad vi ska inhandla sen. För det kunde man inte lägga till i beställningen. Men vi orkade inte plocka det igår så det får vi göra en annan dag.



Så från att vara jätteglad att vi skulle beställa kök till jätteirriterad och ha lite ångest var inte så trevligt. För grejen är den att måttbeställer vi bänkskiva via IKEA får man inte lämna tillbaka den om man mätt fel. Och hur mäter man rätt på ett så gammalt kök som vårt som säkert inte är så rakt? *suckar*



Lite servetter blev det iallafall. Och vi provade en kassa där man själv trycker in sina varor. Smidigt. Inga köer. Men Familykortet kunde man inte dra i samma läsare som vanliga bankomatkortet. *suck*



Sen på kvällen började vi leta musik till musiktävlingen vi ska anordna på torsdag. Vi letade musik i flera timmar. Jobbigt, men roligt. Många goda skratt men även mycket bra musik. Så min iPod är laddad nu. :)



I eftermiddag är det manikyr som gäller. Naglarna ska bli julfina. Dock får hon laga några som av någon anledning håller på att gå söner. :S



Imorgon är det samtal. Näst sista innan jul.

På torsdag är det julmiddag.

Fredag är inget inplanerat.

Lördag ska vi ha middagsgäster.



Och som om detta inte räckte har jag gått med på att göra företagets julkort till makens företag. En av cheferna pratade med mig igår precis när vi stod och skulle visa min ritning till köket. Så jag var inte helt koncentrerad. Jag har till måndag på mig att få det klart och få in företagets logga på. Och den är inte vidare snygg. Men det blir nog bra.



Dessutom måste jag jobba in ytterligare ca 4 timmar då jag ska på avslutning nästa torsdag på skolan. Igår lade vi oss kl 1. Imorse var jag uppe 5.45. Maken låg kvar i sängen, jättetrött när jag åkte 6.30 Var på jobbet kl 7 och ska jobba till 17 då jag går direkt till manikyren. Tur att vi ska ut och äta idag på lunchen - jag och några arb.kamrater Sushi blir det. :) Två i gänget har aldrig ätit det tidigare, så det ska bli spännande. Jag och en till älskar det, så det blir nog trevligt. :) 



Av Patricia - 10 december 2007 09:59


Idag är det Nobeldagen. En stor festdag i Blå hallen i Stockholm.



För oss andra är det en vanlig måndag. Tillbaka till jobbet som vanligt.

Kl 7 var jag på jobbet imorse. Pigg och hyfsat glad. Katterna välte den enda vas vi har imorse. Mycket vatten på golvet och jag som var rosenrasande. Sen blev det inte bättre för att maken glömt hur man släcker lampor. En petitess, men jag retar mig på när det står tänt i onödan någonstans i huset på natten t ex. Och eftersom jag blev på dåligt humör tyckte maken att det var bäst om han körde till jobbet.



Nu känns det bättre. Jag har fått undan gamla mail som vi väntade på besked på förra veckan.

Vi har fått reda på att vi komer att vara kvar iallafall två veckor (aktiv tid 1½ vecka) efter nyår på jobbet då de inte hinner att överta det vi gör. Under dessa två veckor ska de utvärdera om de behöver oss mer eller om vi då ska få börja någon annanstans.



Det känns lite skönt att faktiskt gå tillbaka hit efter nyår. Så vi är ganska nöjda. Men allt är inte klappat och klart än.



Sen ringde skolsekreteraren mig. De vill ha mig till skolan torsdagen den 20:e då det är avslutning. Jag misstänker för att det är för att tacka av mig. Det känns lite trist att förlora lite timmar då jag kämpar med att jobba in timmar för att få betald ledighet. Men samtidigt är jag väl värd att tackas av och säga hejdå till barnen. Så jag funderar på att åka dit ngn timme. Det kommer att vara ganska lugnt här ändå, så det är ingen fara jobbmässigt.

Av Patricia - 9 december 2007 10:29

Tiden går så himla fort tycker jag.

Jag hinner inte det jag vill eller ska.

Men men.

 

 

Jag har uppdaterat pysselbloggen nu med mina tändsticksaskar. De blev fina tyckte jag. Bra att ha när man går bort.

 

 

Har skapligt ont i axlar, nacke och huvud. Ska nog mysa ner mig i soffan, trots att jag har saker att göra. Kan ju iallafall försöka få klart den andra halsduken.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards