Alla inlägg under december 2006

Av Patricia - 29 december 2006 23:28

Nu har min omröstning legat länge och fler svar kommer inte. Resultatet finns här att beskåda.Jag får se om jag kan komma på någon bra omröstning. Till dess får det vara lite tomt på den biten av bloggen. :)

Av Patricia - 29 december 2006 23:20

Jag tog efter maken. Jag bytte lite namn på bloggen.Fräck tycker jag inte att jag är längre. Bloggen handlar dessutom inte riktigt om det jag trodde den skulle handla om. Det kan hända att den kanske gör det igen så småningom, men så länge så får jag vara flirtig istället för fräck, för flirtig är jag definitivt fortfarade. :) Det kommer jag nog aldrig att sluta med. Och det behöver jag inte heller eftersom jag har världens minst svartsjuke man. :)

Av Patricia - 29 december 2006 22:40

Vi har inte sjungit mer efter senaste inlägget. Jag började så smått att skriva det som ska stå i bröllopskortet. Jag hade nämnt för maken innan att jag var sugen på att ta ett bad. Han smög obemärkt ut ur vardagsrummet, rengjorde badkaret, började tappa upp vatten och tog in massvis med ljus och tände dem. Jag var så klumpig att jag råkade klampa in, men fick gå och sätta mig i soffan igen.När allt var klart hämtade han mig, tog mig i handen och ledde mig in i badrummet. Det var fantastiskt mysigt.Jag kröp ner i badkaret och började läsa min bok. Jag låg nog i badet i nästan 1 ½ timme. En annan granne ringde och frågade lite om bröllopet på söndag. När jag var klar i badrummet poppade maken popcorn till mig, han gjorde kaffe och jag gjorde te.Vi tog ut det spännande choklad"godiset" och satte oss i vardagsrummet. Maken fick bestämma film och det blev "The butterfly effect" med Ashton Kutcher. En ganska hemsk film, men väldigt bra. Tyvärr mådde jag ganska dåligt efter filmen och jag började gråta. Alla möjliga tankar flöj igenom mitt lilla huvud.Det bästa med kvällen har varit att den äldre tjejkatten mer eller mindre legat brevid mig i soffan hela kvällen. Det har varit jättemysigt. Min lilla tjej. :)Nu ska jag titta vidare på Eddie Izzard på BBC Prime. Sen ska jag se om vi inte kan titta på en komedi i sängen. P.s Bejbi...jag älskar dig jättemycket! Tack för att du är så underbar!

Av Patricia - 29 december 2006 17:44

I eftermiddag har jag och maken satt oss för att öva sångerna till vigseln. Visst är vi ute i god tid!? ;) Det är ju inte förrän på söndag och imorgon ska vi dit för att höra hur det låter i kapellet (eller vad det är).Den ena låten har vi lyckats få ihop så det låter hyfsat snyggt. Jag sjunger överstämma och maken sångstämman.Men den andra har vi lite mer problem med. Vi har försökt att jag sjunger melodin och han sjunger en understämma, men han blir inte nöjd. Jag tycker det låter fint. Han klagar på att hans stämma inte blir likadan för varje gång han sjunger, men vem lär märka det undrar jag?Så nu har vi en liten paus och gör annat så ska vi försöka sen igen.Funderar på att ta ett varmt bad idag och passa på att läsa lite. Jag känner mig lite frusen, framför allt om fötterna, trots att jag har tjocka, mysiga strumpor på mig.Något pysslande har det inte blivit än, vilket inte är bra eftersom bröllopskortet inte är klart än. Men det gör jag ganska snabbt. :)Försökte göra lite godis med smält vit choklad, lite sirap, corn flakes och russin. De är inne i kylen nu. De såg verkligen inte goda ut, men man kan ju hoppas att de smakar bättre. Det hade varit lite gott att mumsa på ikväll om vi ser en film eller två. :)

Av Patricia - 29 december 2006 14:28

Idag har vi tagit det lite lugnt. Vi satte på en film som vi tänkte se, men eftersom något hänt med ljudet mellan den nya DVD-spelaren och förstärkaren, har vi fått byta ut det digitala ljudet mot vanliga ljudsladdar. Då filmer med DTS-ljud kan vi inte titta på i vardagsrummet.Då fick vi ta en annan film. Det blev då "The break up" med Vince Vaughn och Jennifer Aniston. Den var rolig men ändå allvarlig och efter filmen började jag fundera.För många, många år sen gjorde jag och maken uppehåll i vårt förhållande. Vi var på olika nivåer och ville olika saker i livet. Jag krävde en del saker av honom som han inte riktigt fixade och vi var helt enkelt inte riktigt kompatibla just då. Men detta har vi pratat om och jobbat med och idag är det mycket bättre. Men ändå kände jag mig lite vemodig efter att ha sett filmen.Jag vet ju att det finns saker även idag som jag önskar att han arbetade med. T ex att själv ta initiativ till saker som behöver göras i huset. Vi har nu kommit fram till att jag ska göra en lista över vad som behöver göras, så kan han titta på den, välja och sen stryka det när det är gjort och likadant gör jag med det jag gjort.Sen önskar jag att han var lite mer romantisk. Det räcker med att kanske duka lite fint en dag till middagen, eller kanske bjuda ut mig på bio (vi har biocheckar). Det handlar inte om något storslaget, utan att ha tänkt till om mysiga saker.Mysiga saker som jag gillar är:* tänt ljus i sovrummet, svag musik, be mig gå upp och ge mig massage* skriva små söta lappar om varför han älskar mig och lägga dem på ställen som vid tandborsten, hårborsten, på toalettlocket osv.* laga en god middag (behöver inte alls vara avancerad) och ha dukat fint på köksbordet* ordna en mysig filmkväll där vi bara glor på film och fikar* säger till mig att vi ska ut och åka (om vädret tillåter) och för att ta mig till ett ställe där vi tar en härlig promenad och kanske har med oss en termos kaffe (och kanelbulle)* gör mysigt i badrummet och häller upp ett bad till mig en kväll, ställer fram något att dricka och bara säger till mig att ta av mig kläderna.Jag kanske har höga krav, men detta är en längtan jag har, att få bli lite uppvaktad då och då. Det handlar inte om saker som ska kosta, eller att det ska ske ofta.Jag är väl medveten om att han älskar mig. Det får jag höra ofta och jag tvivlar heller inte på det, men att få bli lite ompysslad hade varit mysigt. Få lite nytändning i äktenskapet.Och naturligtvis vill jag ju veta vad jag ska förbättra mig på. Jag vill bli en bättre människa och försöker naturligtvis med det hela tiden, men alla människor gör saker utan att tänka på det som kanske stör andra. Därför vill jag veta vad jag kan göra bättre.Det kanske är något som alla par borde prata om, om de inte redan gör det. Vad kan vi göra i vårt förhållande, som gör det ännu bättre?

Av Patricia - 29 december 2006 14:10

Fick senaste tidningen från en bokklubb idag. Jag tänkte jag skulle avbeställa boken eftersom jag inte tyckte den var något intressant.Jag kunde inte logga in på deras hemsida då det nya kundnumret jag fått inte fungerade än.Ringde ordertelefonen för att försöka knappa mig in där och avbeställa. Det gick inte heller eftersom det nya kundnumret inte fungerade där heller.Ringde då kundservice, men blev bortkopplad alla tre gånger jag ringde.Hur förbannad blir man då tror ni?Jo jag blev så innerligt förbannad att jag mailade dem och bad dem säga upp mina medlemsskap i båda bokklubbar jag är medlem i där.Jag är så grymt besviken att de inte bryr sig mer så att de tar emot samtal när man faktiskt ringer. Ingen telefonkö hamnade jag i utan signalerna gick fram. Men sen kopplades jag bara bort.Jag krävde ett bekräftelsemail från dem om min uppsägning, så den hoppas jag se snart.Jag ska aldrig vara med mer i någon sådan bokklubb. :(

Av Patricia - 28 december 2006 23:51

Idag när vi var och handlade köpte vi Expressen för att få lov att köpa tv-bilagan, vilken var det enda jag var intresserad av.Väl hemma satte jag mig sen och läste lite i den och det enda som hände var att jag blev mer och mer förbannad på de urkorkade artiklarna där.Den första jag reagerade på var Vi unga mammor motarbetas. Fy faaaan vad jag blev förbannad! Hur vore det om människor tänkte före de gjorde saker så kanske världen vore en bättre plats. Jag tycker att är man en ansvarsfull förälder ser man till att ha en stadig ekonomi INNAN man skaffar barn. En ordentlig utbildning kan också vara en väldigt god idé. Som hon framställs i artikeln tycker jag det verkar som att hennes intelligens inte är för hög, men med tanke på hennes beslut hittills i livet så har de säkert gjort en rättvis bild av henne.Artikel nr 2 som gjorde mig förbannad var Leksakerna blev dödsfälla. Hur i helvete kan man ge en fyraåring leksaker där det finns lösa magneter? För jag antar att det var fyraåringen som fick leksakerna och inte hans lillasyster. I så fall är det ännu värre.Det som verkligen chockade mig var att i artikeln står det att mamma tänkte första gången fyraåringen kom ut och berättade att han svalt två magneter att "de kommer säkert ut den vanliga vägen". Men att sen låta honom fortsätta leka med magneterna så att ungen kan komma ut i köket ytterligare en gång och berätta att han svalt en till. Jag blir så asförbannad att vilka idioter som helst kan och blir föräldrar. Var i helvete var hon på lektionerna i grundskolan när man pratade om magnetism? En jubelidiot kan väl räkna ut vad som händer när man sväljer två magneter, eller?Det är väldigt synd om barnet, men vad jag förstod så har han repat sig, men den mamman borde fan inte få ha ungar. Och jag köper verkligen inte argumentet att det är lätt hänt eller att man inte kan ha koll på sina barn hela tiden.Den sista artikeln jag läste innan jag fick nog var Har du svårt att snappa?. Jag kan förstå att alla inte har språköra och kan höra eller förstå vissa dialekter.Men snälla. Är folk helt dumma i huvudet? Tydligen var det så många som inte förstod eller hörde vad som sades i serien och som ville ha det textat. Så var det även hemma hos svärföräldrarna, varpå jag tog fjärrkontrollen, satte på Text-TV och tryckte 199, och vips så var programmet textat. I många har har 95% av alla TV-apparater som sålts Text-TV. Så varför går man inte in där och kollar om det nu är så att man inte hör. Det gör jag ibland när jag anser att jag behöver förstärkning.Har svenskarna helt tappat förmågan att tänka? Vidare om det talades ordentlig skånska eller inte tänker jag inte diskutera eftersom jag endast såg första halva avsnittet. Dock är jag själv skåning från början så jag vet hur det ska låta. :)Det jag kom fram till är att om jag måste köpa skittidningar så som Expressen eller Aftonbladet för att få köpa en TV-tidning, så kan det vara.

Av Patricia - 28 december 2006 23:46

Ikväll var vi bortbjudna på middag till ett par kompisar som flyttat till hus. Till middag fick vi lasagne. Det var gott.Deras lille tvåårige son var på jättegott humör idag och var hur charmig som helst. Jag blev supersugen på barn, men vet ju att jag får vänta ett tag.Vi fick en rundtur i hus och garage och de bodde så fint så.Maken fick dricka lite öl idag så jag körde hem.Nu har vi ätit lite knäckebröd med smör och ost på. Vi testade två nya (för oss) knäckebröd idag. Wasas Runda Grovråg och Pyramidbageriets Pelt-dinkel bröd (ja det avstavas). Jag tyckte båda sorterna var goda och som bonus är de nyttiga. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards