Alla inlägg under december 2006

Av Patricia - 24 december 2006 11:07

Igår kväll tittade hela familjen (jag, maken, svärmor, svärfar, svåger m fru, brorsson och makens moster) på "På spåret". Efter det ville jag se "Kvarteret Skatan". Det var lika roligt som vanligt. :)Senare spelade vi TP. Svågern vann. En efter en gav upp i ren trötthet och vi blev färre och färre. Men det var ganska trevligt ändå.Jag kände mig jätteduktig igår. Jag försökte äta mycket grönsaker och drack bara vatten hela kvällen. Ingen snaps, inget vin eller ens julmust. Jag tog bara en omgång på tallriken och orkade inte ens äta upp det. En chokladbit blev det. Inatt bytte jag och maken sängar. Tyvärr vaknade jag ändå med ryggont, men maken var värre. Den sängen är verkligen en katastrof så hård som den är. Så nu har vi kommit överens om att turas om att sova i helvetessängen så en av oss inte har olidligt ont.Det är fint väder idag, även om solen just nu skyms lite av ett moln.Tomten hade varit och hälsat på via kakelugnen inatt och framför låg varsin julklapp till oss imorse. Jag fick "Den lilla sjöjungfrun" på DVD, som jag hade önskat mig. Maken fick en cd, inspelad av Lunds studentsångare. "Strålande jul" hette den.Efter klappöppnande åt vi frukost. Nu är svärmor och svärfar med brorssonen i kyrkan för att kolla krubban. Jag bloggar, maken försöker stämma en gitarr, moster läser i sin julklappsbok om julmat under 1000 år, svägerskan läser tidningen och svågern gör pajdeg.Snart ska jag slå in den sista julklappen som blev klar igår.Jag läste ut en bok i natt och imorse började jag läsa på den andra boken jag hade med mig. Den har jag snart hunnit halvvägs i, så jag börjar bli lite orolig vad jag då ska läsa eftersom jag inte har fler böcker med mig. Jag får kolla vad svärmor har i bokhyllorna. Det känns underbart att ha hittat läsglädjen igen och orken att läsa. Det har varit lite tungt i höst med det. Men fortsätter det så här så kommer jag att hinna läsa mycket, vilket känns supermysigt. :)Jag fick ett julsms idag av en kompis. Det piggade upp lite. :)Klockan 13 blir det jullunch. Klockan 16.45 ska vi vara i kyrkan. Jag ska ta mig en titt på noterna en gång till innan vi åker dit.*skrattar* Svågern fick precis en sjuk idé. Han tycker vi ska börja sjunga "Can't live without you" som de sjunger på första bröllopet i "4 bröllop & en begravning" på grannarnas bröllop på nyårsafton. :) Det hade varit roligt att se hur många som kommer ihåg den filmen. :) Sen skulle vi naturligtvis börja sjunga de låtar som är tänkta.Nu ska jag ta en värktablett för min rygg.

Av Patricia - 24 december 2006 11:06

När fjärde ljuset brinner,vi hämtar julegran,och alla barnen räknardan före dan före doppareda'n

Av Patricia - 23 december 2006 14:24

Vi kom i säng ganska sent igår kväll. Vi försökte sitta uppe för att se när Fuglesang och de andra kom ut ur rymdfärjan, men vi var för trötta.Inatt har jag sovit jättedåligt. Sängen är alldeles för hård, vilket gör att jag får väldigt ont i rygg och höfter. Så jag känner mig lätt groggy idag tyvärr.Strax efter kl 10 åkte jag, maken, svärfar och svåger till kyrkan för att öva lite julsånger inför imorgon när det är gudstjänst. Det gick bra och väldigt lätt att lära sig stämmorna. Vi övade lite mindre än en timme. Så det kommer att låta jättefint imorgon. Jag ska se om jag kan övertala svärmor att filma när vi sjunger. Det hade varit kul att ha sparat. Det är ju sällan vi firar jul här och därmed är med och sjunger i kyrkan.Annars har vi tagit det lugnt här. Jag känner hur tröttheten fortfarande tar ut sin rätt. Jag har legat och läst lite. Jag blir så himla sugen på att läsa böcker varje gång jag kommer hit. Så jag har varit förutseende och tagit med två böcker. :)Vädret är grått och det blir bara disigare och disigare tyvärr. Inte mycket julkänsla här alls. Men vi försöker vårt bästa att skapa det ändå.Jag saknar våra katter jättemycket. Det känns lite taskigt och vemodigt att lämna dem hemma själva. Men grannarna är så gulliga och tittar till dem och gosar med dem. Hmmmm...vi borde kanske öva lite på låtarna vi ska sjunga på bröllopet. Vi ska nog höra med svärfar om han har några idéer på hur vi ska sjunga låtarna. Han kan sånt. :)

Av Patricia - 22 december 2006 10:43

Jag vill inte att tröttheten ska komma än. Jag har ju saker att göra. Jag är som en ballong där luften håller på att pysa ut. Kan det inte vänta ett tag till snälla? Jag har försökt packa det mesta, rensat kattlådorna och håller nu på att rengöra handfaten. Ska ta och försöka dammsuga upp det värsta sen. Jag får ta det mer grundligt efter julhelgen.Jag funderar allvarligt på att gå och lägga mig en liten stund. Jag märker att jag funkar sämre och sämre, vilket inte är kul.Så får det bli. Vila lite och hämta kraft.

Av Patricia - 22 december 2006 08:25

På mornarna på väg till jobbet har jag lyssnat på Mix Megapol och "Äntligen morgon" med Adam & Gry. Adam är lite härligt tokig och har då och då spelat en låt som fått mig att le oavsett hur dåligt jag mått. Jag har dock glömt att kolla upp låten när jag kommit hem. Men idag kom jag ihåg att kolla upp den. Gick till YouTube och hittade faktiskt låten "Dolly song" med Holly Dolly. Videon var ju bara för härlig. Blev superförtjust i det lilla svarta fåret. :) Så vill du iallafall få ett leende på läpparna så kolla Dolly Song

Av Patricia - 22 december 2006 07:42

Jag sov fantastiskt bra inatt. Vi gick och lade oss lite sent med tanke på att maken skulle jobba lite idag. Vi somnade fort. Jag har inte varit uppe alls inatt, eller ens vaknat. Tydligen har maken snarkat en hel del, men jag har inte vaknat av det.Var visserligen jättetrött nu imorse när jag steg upp med maken, men det går nog snart över. Men det mest fantastiska var nog att jag redan märkt att jag är totalt avslappnad. Jag är övertygad om att jag inte sovit lika bra inatt om jag visste att jag skulle återvända dit igen.Det känns underbart!Snart ska jag ta itu med min att göra-lista. Men först ska jag njuta lite av att titta på när himlen skiftar i underbara nyanser över grantopparna när solen försöker ta sig över horisonten. :)

Av Patricia - 21 december 2006 14:23

Idag var det avslutning på skolan. Vi hade jättetrevligt. Jag läste klart högläsningsboken, vi fick julklappar och de sista julklapparna i paketkalendern öppnades av eleverna. Det bjöds på lite julgodis och hela huset sjöng julsånger tillsammans. För ovanlighetens skull var alla elever med och sjöng och hade jättetrevligt idag, vilket var underbart. Ett härligt minne att bevara. Vi dansade även långdans ut genom personalrummet, in i rektorns och kanslistens rum medan vi sjöng "Hej tomtegubbar". Det var mysigt.När det väl var dags för eleverna att gå hem, fick jag en kram av samtliga barn. Det kändes vemodigt och när sista eleven gått ut i korridoren började tårarna rinna.Väl tillbaka i arbetsrummet var vi några arb.kamrater som bytte julklappar. Alla var nöjda med vad de fick, vilket även det fick mina ögon att svämma över lite.Gick sen ut för att fika. Rektorn tackades av och en juldikt lästes av en i personalen.Efter fikat var det dags att börja packa ner alla pärmar och tidsskriftssamlare. Jag hade med mig sju papperskassar, och ändå var det tight. Himmel vad man samlar på sig på några år. Mitt när jag var uppe i packandet kallade rektorn på mig och vi satte oss och pratade lite. Jag lämnade in min tjänstledighetslapp och hon önskade mig lycka till.Efter det återgick jag till att packa. Några fler arb.kamrater hade fått reda på att jag skulle sluta och flera blev ganska chockade, men förstod mig.Till sist fick jag ut alla kassar, julklappar och annat ut i bilen. Sen bar det av mot stan. Jag mötte upp maken och vi lunchade på hans kontor tillsammans. Och nu sitter jag här i ett av rummet på kontoret. Makens ena chef har letat upp två jobb till mig, varav ett av dem låter intressant så det ska jag söka. :) En väldigt gullig gest tycker jag.Maken ska jobba ett tag till. Sen bär det av till Clas Ohlson för att inhandla en ljusslinga till granen, som ska in idag för att kläs. Tvätta ska jag också göra. Sen hoppas jag på att hinna pyssla lite också.Så nu är det över. Jag vet att jag ska till skolan för att ha överlämning. När vet jag inte exakt, men det får jag nog reda på rätt snart. Då känns det nog bättre också, när jag mer landat i allt detta.Men nu ska jag njuta av mig julledighet, som jag är välförtjänt av.

Av Patricia - 20 december 2006 22:37

Idag gick jag in till chefen och bad om tjänstledigt. Det fick jag. Vårt samtal var inte vidare givande eftersom hon inte klarade av att lyssna på varför jag inte ville komma tillbaka efter jullovet. Hon hade sina teorier, som jag fick höra både två och tre gånger, medan mina förklaringar inte var intressanta. Men men.Jag har även berättat för mitt arbetslag. Vissa var nog lättade tror jag, medan andra nog tyckte det var lite synd. Det har känts både skönt och skrämmande att ha tagit detta steg. Det känns läskigt eftersom jag inte vet vad som händer nu. Jo lite vet jag. Jag ska på anställningsintervju den 10/1. Jag är bara glad om jag fått ett jobb nu så att vi inte går back ekonomiskt. Det är min stora fasa nu. Men jag söker och kommer fortsätta att söka jobb tills jag får något. Det ska väl inte vara helt omöjligt tycker jag.Så det känns bra nu. Lite vemodigt att lämna de jag tycker om, men de ska jag å andra sidan försöka hålla kontakten med.Nu ska jag plocka fram kläderna jag ska ha på mig imorgon. Hade tänkt vara lite extra finklädd imorgon. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards