Alla inlägg under april 2007

Av Patricia - 26 april 2007 19:54

Mår mycket bättre denna gången jämfört med i somras/höstas. Men jag vet ju vad det går ut på denna gången, vilket underlättar.

Har precis tagit spruta nr 3. Idag spänner det igen i mage och gjorde det ganska omedelbart efter det att jag tagit sprutan. Så nu är jag ännu mer konfunderad över varför det inte kändes ett smack igår. Men det gick bra att ta även denna spruta. Härligt. :) Allt går så smidigt och bra. 

Nu ligger jag ner i soffan och ska göra så tills det slutar spänna så förbannat i magen. :) 

IVF
Av Patricia - 26 april 2007 13:18

Eftersom jag är en driftig människa gick jag in till en av cheferna idag och frågade hur de tyckte att vi skulle fördela oss. Han frågade mig då om killen varit på lagret än. Det hade han inte så där fick han vara idag tills jag slutade. Sen skulle han få hjälpa till bakom kassan och dyl.

Eftersom tjejen som man ska jobba med tyckte att hela den här situationen är lite jobbig, gick hon in och pratade med en annan chef. Han bestämde då att jag jobbar som vanligt imorgon och killen är ledig, medan han ska få jobba på onsdag och torsdag. Hon passade på att återigen påtala att hon verkligen inte vill ha honom utan mig och skälen till varför hon vill detta. Så det känns skönt att jag fortfarande har hennes stöd fullständigt.

Så jag lär inte kunna få något besked på onsdag heller. Ringde naturligtvis rekryteringsföretaget för att meddela detta. De tyckte inte att företagsledningen är kloka någonstans.  Men det är bara att bita ihop och visa att jag är den bättre av oss två.

Imorgon ska ekonomiflickorna bjuda ut mig på lunch. Det ska bli jättemysigt. Och deras kommentar om att de verkligen inte hoppas att det är en avskedslunch värmde. 

Skönt att jag slutade tidigt idag. :) 

Av Patricia - 25 april 2007 21:37

Idag har jag fått jobba på lagret på jobbet. Killen jobbade hela dagen idag och skulle prova på tjänsten mer. Saken är den att han gör ungefär 1/5 av vad jag gjorde redan första veckan. Han tar inga initiativ, är inte alls social och ser så uttråkad ut som man bara kan. Men ändå är jag övertygad om att han får jobbet.

Varför tror jag nu detta då?  Jo, för det första bor han bokstavligt talat granne med företaget. Eller hans föräldrar gör det. Han är tydligen 28 och verkar bo hemma. För det andra har hans pappa jobbat på företaget tidigare så VD'n och hans familj känner varandra. För det tredje berättade en av arb.kamraterna att ryktet går från ledningen att de vill ha en kille där för att de tycker det bara är tjejer på ekonomin och administrationen (av 37 anställda är 4 tjejer). Så även om han verkligen inte är lämpad för tjänsten, är jag ganska säker på att han får den.

Och jag fattar inte varför han testar tjänsten. VD'n kan inte utvärdera honom eftersom han är på semester och åkte redan igår kväll. Den andre av dem i ledningsgruppen gick hem strax efter lunch för att han är sjuk. Han har dessutom inte varit i närheten av killen, eller mig, för att kolla hur det går för oss. Den tredje bryr sig inte och fick mot sin vilja bestämma hur det ska vara imorgon. Då ska tydligen jag, killen och hon som jobbar där dela ett kontor på tre för att det komer att vara en hektisk dag. Jag är så glad att det är min korta dag imorgon.

Jag kunde inte låta bli att fråga killen idag vad han tyckte om tjänsten. Han lät smått uttråkad och tyckte väl att det var ok. Det var "mycket kvar att lära sig". Jasså, svarade jag. Enligt VD'n kan du ju allt, sa jag till honom. Till svar fick jag att han kunde programmen ganska hyfsat, men sen fanns det så mycket annat som han inte kunde. Saker som jag kände att jag kan. Men han vill ju inte lära sig något. Då hade han ju tagit egna initiativ.

Ja herregud, vilken soppa. En soppa som ledningen inte fattar att de gjort och inte vill ta på sig alls. En tjej från ekonomin ifrågasatte hur ledningen kunde ha två som testjobbade samtidigt och hur de bara kunde flytta på mig hur som helst, osv. Hon hade blivit ordentligt utskälld då och han informerade henne att jag blivit inhyrd som extraresurs men att jag nu var inne i rekryteringsprocessen. Grejen är bara den att jag inte är inhyrd som extraresurs. Jag ringde nämligen rekryteringsföretaget och frågade om jag missat något när han informerat mig. Och nej, det hade jag inte gjort. Han och VD'n hade bara kommit överens om att jag skulle testjobba i 2 veckor för att sen få reda på om jag fick jobbet eller inte.

En annan sak som gör att jag inte tror att jag får det är att om de ska anställa mig får de betala en rekryteringssumma som är på 15% av min årslön. Anställer de tafatta killen som är arbetslös slipper de det och det blir billigare i början. Men eftersom han är kille så lär han väl kosta mer än mig i längden.

Ibland har jag varit inne på vanliga stället för att avlösa lite idag. Då passade jag på att göra lite saker och ibland när jag stod ute vid kassan tog jag kunder. Då när jag gjorde något kunde killen ställa sig ca ½ meter från mig lite snett bakom och bara titta på vad jag gjorde utan att säga ett ljud. Det var en väldigt obehaglig känsla. Likaså när han tittar på en. En obehaglig blick har han. Han känns inte ärlig. Jag vet inte vad det är. Och jag hade känt samma sak även om vi inte slagits om samma tjänst. 

Det som förvånar mig är at jag tar det ändå bättre än vad jag trodde jag skulle göra. Jag har inte gråtit utan istället blivit arg, vilket känns sundare.

I eftermiddags ringde en av delägarna som är på mässa denna veckan. jag frågade när han skulle komma tillbaka och då han svarade att han är tillbaka på onsdag så tackade jag för den här tiden eftersom jag slutar på fredag. Han lät väldigt förvånad och visste inte vad han skulle säga, vilket kändes så himla bra. För hur kan de låta bli att berätta vad de gör för en av delägarna?

Så nu vet ni lite mer.  Jag har inte orkat kolla upp jobb. Får göra det i helgen.

 

Av Patricia - 25 april 2007 21:33

Ikväll tog jag spruta nr två. Det kändes annorlunda idag, och därför är jag så osäker på det hela. Ja, jag är nojjig om du inte redan märkt det i tidigare inlägg.

Jag gjorde som tidigare och laddade sprutan. Stack in den. När jag sen tryckte på doseringspluppen gick det mycket lättare än det brukar. Och efteråt kändes det ingenting i magen. Jag brukar bli spänd och få ont, men inget idag. Så nu är jag nojjig och undrar om jag fått något i mig. Men det måste jag ha fått, för det är mindre i ampullen och det kom inte ut något ur magen. Verkligen märkligt.

Annars har jag märkt av småmolande i magen, framför allt på vänster sida idag. Det är överkomligt molande, men inte kul att känna av det redan. Men så länge det funkar så är jag nöjd.

IVF
Av Patricia - 24 april 2007 20:11

Jag har haft svårt att komma ihåg att bara spraya i ena näsborren idag. Men lyckats hittills.

Och nu ikväll har jag tagit spruta. Det gick över förväntan. Inget svimningsanfall, utan allt gick jättebra. Satt inte ens och tvekade att ta den utan bara in med den i magen, spruta in, räkna och dra ut. Vips, färdig. :) Hade dock glömt hur det spände i magen efteråt. Och vi skulle ju äta. Men det gick bra ändå. 

Så, en spruta avklarad. Känner mig jättestolt. Idag har jag klarat många olika hinder.

IVF
Av Patricia - 24 april 2007 19:33

Idag kl 11 hade jag, mannen från rekryteringsföretaget och VD'n möte.

Jag fick inget besked idag heller om jag får tjänsten eller inte. Det jag däremot fick reda på att två andra ska prova på tjänsten resten av veckan, medan jag ska gå undan och göra annat, för jobba ska jag fortfarande göra.

Min anställning går ut på fredag. Ingen betalning över helgen och på onsdag är jag ju då ledig. Då ska jag få slutgiltigt besked innan lunch enligt VD'n.

De andra två som ska prova tjänsten har tydligen väldigt bra CV och kan redan allt. Jag fick reda på att den ena, som är en kille, skulle komma redan idag och jag undrade ju då vad jag skulle göra. Så jag har fått hjälpa laget i eftermiddag. Jag får ju lära mig mer om butiken, vilket är en fördel mot de andra sökande.

När jag gick på lunch kom tydligen killen. Han är tydligen tafatt, tar inga initiativ alls, säger minsta möjliga till kunderna. Arb.kamraterna vill inte ha honom, framför allt inte närmsta arb.kamraten Hon hade fått instruera honom hela eftermiddagen. Ska man behöva det när han enl sitt CV redan kan programmen?

Imorgon är närmsta arb.kamraten ledig. Jag fick gå in till VD'n nu innan jag slutade för dagen för att höra hur det ser ut imorgon. VD'n åker nämligen iväg och är ledig resten av veckan, så han kommer inte att se hur den nya klarar sig imorgon eller hur den andra kommer att klara sig (om det nu är en till som ska komma och prova). Det är inte klokt.
Först tyckte VD'n att jag skulle lägga in kontrakt och jag fick förklara att ingen lärt mig hur man förbereder och tar fram innan man kan lägga in kontrakten. Sen tyckte han att jag skulle jobba  tillsammans med killen och hjälpa honom om han behövde hjälp i kassan imorgon. sen kunde jag springa mellan lagret och den nya. Jag trodde mina öron skulle trilla av. Jag försökte övertala VD'n om att lagret har att göra och att en annan kollega kan hjälpa den nya imorgon. Jag sa det inte, men jag tänker verkligen inte hjälpa en som slåss med mig om tjänsten. Jag vägrar.

Så imorgon blir det att jobba på lagret med två arb.kamrater som jag tycker jättemycket om.

Det har verkligen känts jättejobbigt att se denna kille göra det jag ska och vill jobba med.

Jag vet att jag bara fått med en bråkdel av allt som hänt, men nu vet ni läget.

Det som känns bra är att personalen är förbannade för att VD'n gör så här.De vill ha mig och de känner att han och ledningen struntar i vad de tycker. Så det är en stor tröst iallafall.
Men fredag är min sista dag. Så jag hade tänkt göra några små söta kort till de som varit gulliga mot mig och ge dem.

Av Patricia - 23 april 2007 20:33

Imorse var vi på sjukhuset igen. Jag fick nr 1 idag igen. Fick komma in efter en liten stund för att ta blodprov. Mådde jätteilla och började känna mig svimfärdig. Så sköterskan tog mig i handen och ledde mig till en säng där jag fick ligga. Blodprovet togs i handen. Rummet var ett rum med flera bås där par som skulle på äggplockning låg. Kändes inte så jättekul att vara där bland dem. Men jag vet att det snart är min tur.

Efter det fick jag lite saft och sen fick jag sitta ut i väntrummet, som bara blev fullare och fullare. 30 min senare fick vi äntligen träffa en läkare. Slemhinnan såg tunn och bra ut. Det gick snabbt och lätt och snart satt jag i bilen på väg till jobbet. Var på jobbet endast 10 minuter försenad, men 5 minuter innan vi öppnade. :)

Imorgon börjar jag med Puregon. 150 enheter t o m söndag. Imorgon blir det även bara spray tre ggr om dagen och i ena näsborren. Så skönt det ska bli.

På måndag ska vi dit igen tidigt på morgonen. Tur att jag är ledig då. :)

IVF
Av Patricia - 23 april 2007 20:29

Det har varit en lång dag idag, men det har ändå gått ganska bra. Jag har fått lära mig att lägga in kontrakt och det har gått bättre och bättre för varje jag lagt in. Kollegan har berömt mig och tycker att jag varit jätteduktig.

Mycket har jag hunnit idag. Lite har jag kunnat avlasta kollegan.

Imorgon är det dags för utvärdering. Jag vet att VD'n frågat kollegan och hon hade bara sagt jättebra saker om mig. Så det känns ju bra. :) 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards