Direktlänk till inlägg 30 november 2007

Ångestträning på gång

Av Patricia - 30 november 2007 08:07

Igår på samtalet fick jag rangordna de situationer som jag vill förbättra min ångestkontroll. Tre saker fick jag välja.



1. Släppa ut katterna - att inte få panik när de inte kommer när jag vill.

2. Inte få panik och tro att det värsta hänt när maken åker någonstans. Förutsätta att det gått bra.

3. Inte idiotkontrollera att nycklarna verkligen ligger i väskan, eller passerkortet eller dyl, utan ha en rutin att jag säger "nu har jag lagt bilnycklarna i främre facket i handväskan" eller "nu har jag larmat bilen" osv.



Och idag ångesttränar jag.

Maken tog Toyotan (Oliwer) och jag tog SAABen till jobbet.

Jag tog motorvägen till jobbet och han tog gamla vägen. Jag fick välja vilken bil jag skulle ha. Men jag valde säkrast bil till honom då det finns risk för frontalkrock på vägen han kör. Så det gjorde mig lite lugnare.



Min träning är att han inte ska ringa mig när han är framme.

Jag ska inte logga in på msn för att se när han kommer online. 5 minutersregeln kör jag. När jag känner ett behov ska jag försöka vänta i fem minuter till. När det känns för jobbigt, eller när jag känner att ångesten börjar dala igen är det ok att logga in.



Jag fick nämligen reda på att ångesten har en kurva. Den kommer till ett klimax och sen avtar den igen. Och jag ska träna på att klara av denna kurva och se till att den minskar i intensitet.



Han borde vara framme nu. Idag hade jag ju bättre koll på klockan än i förrgår, men detta beror på att jag lyssnade på radion i bilen samt att jag måste veta vad klockan är när jag kommer till jobbet när jag ska tidrapportera.

Jag ska klara det här! Tack o lov har jag arb.kamraten M som jag berättat min lilla övning för, så hon peppar mig och stöttar.



Det är fredag. Jag ska sluta lite tidigare och jag har gett mig den på att ha en jättetrevlig helg denna helgen!

Så är det och så blir det! :)

 
 
Christina W

Christina W

30 november 2007 08:20

Jag tycker du är stark som berättar om detta. Jag tycker du är modig som vågar försöka. Jag tycker helt enkelt du är imponerande!
Stort Lycka Till!

http://metrobloggen.se/godmat

 
Ingen bild

FF

30 november 2007 08:25

Tack Christina!
Jag behöver verkligen sådan peppning du du ger mig i din kommentar här. Det stärker mig att våga vilja lite till och mer.

Anledningen till att jag berättar är mycket för att visa att man inte är ensam om att ha ångest och att man kan få hjälp. Och kan jag tipsa lite och kanske hjälpa en enda person så är jag nöjd.

Tack återigen! :)

 
Ingen bild

Maken

30 november 2007 09:21

Nu har du varit superduktig älskling! :) Det kommer bli en superbra helg, det känner jag på mig. :)

 
En Mölnbobos Liv

En Mölnbobos Liv

30 november 2007 10:21

Tycker också du är jättemodig som skriver om detta på din blogg, även om du kanske är lite anonym. Hoppas den här övningen ger bra resultat och skönt att du fick fortsätta gå där och prata. Förresten, har ni inget namn på Saaben? :-)

http://massablaj.blogspot.com

 
Ingen bild

FF

30 november 2007 11:18

En Mölnbos liv:
Tack. :)
Jo, lite anonym är jag fortfarande, men snart ska det nog ändras.

*ler* nej faktiskt inte, och maken tycker inte om att jag döpt Toyotan till Oliwer heller. ;) Men det struntar jag i.
Skitbilen har SAABen kallats. Blixten är ett annat. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Patricia - 2 november 2008 09:34

Här hittar ni mig. Trodde jag skulle kunna sluta skriva om barnlöshet. Så naiv jag var då. Vardagen skriver jag också om....

Av Patricia - 17 augusti 2008 10:31

Nu har jag startat en ny blogg. Även maken är ditlagd så vi kommer båda två att skriva i den.     Då våra namn står där kommer vi att lösenordsskydda vissa inlägg (iallafall jag), så vill du ha tillgång till lösenord får du lämna en kommentar till d...

Av Patricia - 14 augusti 2008 20:54

I söndags fick några av våra kompisar en liten bebis. Dessutom en flicka. När jag fick reda på detta i måndags morse genom att sätta på mobilen och läsa sms fick jga reda på det och det blev för mycket. Ångesten kom som på beställning. Jag var ledsen...

Av Patricia - 15 juli 2008 16:12

Jag vet inte hur jag vill ha det med mitt bloggande. Denna blogg har känts som min ventil för barnlöshet.  Men jag har så mycket mer att erbjuda.     Så just nu skriver jag och lägger in bilder på min pysselblogg istället. Dels för att den känns posi...

Av Patricia - 8 juli 2008 23:20

Ikväll var Mysan ute på långtur. Hon var verkligen ute i flera timmar, trots att det var väldigt blött ute och hon egentligen inte tycker om sådant väder.     Jag och K har nog varit ute i totalt 1½ timme och letat och kallat på henne. Till sist vid ...

Ovido - Quiz & Flashcards