Alla inlägg den 15 juli 2007

Av Patricia - 15 juli 2007 22:52

Ikväll när vi skulle gå över och mata grannkatterna kom de och mötte oss redan i trädgården. De var jättehungriga och pep och jamade så sött.

 

 

När vi kom in allihop öppnade jag en burk makrill i tomatsås som de fick i två skålar. De var så bedårande när de stod där och lapade i sig tomatsåsen och lät massor när de åt. Aldrig har vi varit med om maken till katter att låta när de äter. :) 

 

 

När de ätit ganska mycket av makrillen fick de även sin ranson av torrfoder.

Så nu får de klara sig till imorgon bitti. Då blir det tidig frukost. :S 

Av Patricia - 15 juli 2007 22:50

Ända sen vi målade listerna för första gången förra sommaren har tejpen suttit kvar. Vi orkade inte ta bort den.

 

 

Så idag när jag målade satt den fortfarande kvar. Jag glömde sen att ta bort den och kom inte på det förrän ikväll. Den satt fast väldigt fint på vissa ställen. Så bra att jag inte kunde få bort den med naglar eller pincett. Så det blir att leta fram en liten mattkniv sen. *suckar*

 

 

Ja vad man kan lära sig av att vara lat. :S 

Av Patricia - 15 juli 2007 22:39

Jag är klar med kortet till sjukhuset, eller rättare sagt avdelningen där vi var efter operationen.

De förtjänar lite uppskattning.

Jag blev väldigt nöjd med kortet.

Ordet tack på framsidan har jag skrivit ut med min Craft Robo. Jag är så stolt som klarade av det idag.

En stämpel med vattenstämpel över texten på baksidan samt emboss på swirlen undertill. Texten och det lila pappret blev så mycket roligare när stämpeln kom på. 

 

 

Även det andra kortet är orden utskurna med Craft Robon. Jag tyckte det blev jättesnyggt. Problemet var hur jag skulle få fast dem på kortet. Det var så smala bokstäver. Men jag lyckades med lim. Lite pilligt och lite, lite kladdigt. Men de sitter fint där nu.

Det vita på båda korten har jag ritat dit i efterhand. Jag tyckte det lyfte bokstäverna lite. :)

 

 

Jag är nöjd.

Kortet till sjukhuset ligger nu i makens väska och ska bli postat imorgon.

Kortet till Mimmi har någon vecka till på sig att bli klart. Jag måste ju skriva något på baksidan också. :) 

Av Patricia - 15 juli 2007 21:48

Ikväll har jag mer och mer fått känningar i magen som gått ut i ryggen så smått. Precis samma känningar som när mensen är på väg.

Grejen är bara den att den inte ska komma än. Den ska inte komma förrän omkring den 25:e.

 

 

Har min menscykel helt fått spunk?

Och tyvärr har jag ju teflonminne att jag inte kan komma ihåg att det varit så här de andra gångerna. Det enda jag vet är att jag inte är redo att få den nu. Inte när jag ska börja jobba imorgon. Det blir tufft redan som det är utan en massa menssmärtor och skit. :(

 

 

Ska ta Panodil snart. Jag vill ju kunna sova gott inatt.

Har t o m tänkt mig att gå och lägga mig strax. Ska bara göra klart kortet till sjukhuset först. Jag hade tänkt skicka det imorgon. Ett litet tackkort till avdelningen som tog hand om oss. De är guld värda och det är de väl värda att få reda på också. 

Av Patricia - 15 juli 2007 14:43

Nu har jag äntligen målat det (förhoppningsvis) sista lagret färg på lister i badrummet.

Vi började måla och pigga upp badrummet förra sommaren samtidigt som vi gav oss på sovrummet. Men färgen (vit) på listerna blev inte riktigt som vi trodde. Det blev mattare än runt dörr och fönster (som vi inte målade om då eller nu). Och för att matcha detta köpte vi färg i våras. Men inte förrän nu är det målat. 

 

 

Det känns fantastiskt skönt att det är gjort nu. Nu ska det bara torka (något dygn). Jag ska vänta någon timmme innan jag drar av tejpen runt om överallt.

 

 

Sen ska det förhoppningsvis kännas lite färdigare därinne. :) 

Av Patricia - 15 juli 2007 12:45

Här kommer bröllopskortet jag gjorde till maken igår.

 

Hjärtana på framsidan har jag själv ritat och sen embosserat med transparent puder. Flikarna är fastsatta med öljetter och jungfruben om vartannat.

 

 

På vänster insida har jag stämplat paret och målat dem.

Flickan fick lite glitterprickar som nog inte syns här. Men det var väldigt dekorativt annars. Jag tog även en av swirlstämplarna och använde vattenstämpel på den sidan - uppe i vänster hörn, precis ovanför flickans huvud och längst ner i vänster hörn precis ovanför det lilla gröna korset.

 

 

På höger insida, uppe i höger hörn, finns även där en vattenstämpel med samma swirl som på föregående sida. 

Swirlen under texten är med vinröd färg och med pärlemorpulver. Den blev lite krackelerad. Vet dock ej varför. Men den blev ok ändå. :)

 

 

Texten har jag naturligtvis skrivit själv.

Våra namn har jag tagit bort.

 

 

Han blev väldigt glad för det. :) 

Av Patricia - 15 juli 2007 10:23

Idag är sista dagen jag är sjukskriven. Eller, ja det var väl fredags som var den sista dagen. Men imorgon börjar jag arbeta igen.

 

 

Jag är jättenervös!

När jag kommer dig imorgon bitti vet jag inte var jag ska sitta. Det kan bli var som helst på avdelningen, och jag är ju inte självgående.

Dessutom är det två nya kollegor som jag ska jobba med som jag aldrig träffat. Den ena sommarjobbar och den andra är splitter ny. Hon ska läras upp precis som jag.

 

 

Hur ska det gå?

Tänk om jag glömt allt.

Jag hoppas inte den nya tagit min pärm. Den är min snuttefilt. Den kan jag inte vara utan.

 

 

Tänk om jag inte orkar jobba 100%. Då ska jag hålla på att strula med sjukhuset och min arb.givare om deltid.

 

 

Tänk om sommarjobbaren och den nya tjejen kommer jättebra överens och inte vill släppa in mig i gemenskapen.

 

 

Fast jag vägrar att låta de tankarna förstöra min sista dag! Det har jag inte ork eller tid med. Det får jag ta itu med imorgon.

Idag ska jag försöka måla listerna i badrummet så det blir gjort någon gång. Sen ska jag markera goda recept i en kokbok jag lånat av grannarna.

Maken ska förhoppningsvis dammsuga idag (fortfarande inte gjort).

 

 

Vädret ser bara ut att bli sämre och sämre så det blir att vara inne idag. 

Men det finns som sagt saker att göra. Det behöver vi aldrig oroa oss för. :) 

Av Patricia - 15 juli 2007 00:17

Igår (lördag) hade vi bröllopsdag.

Sex år har vi varit gifta.

2001-07-14 sade vi ja till varandra. Eller nej det sa vi inte. Jag sa "jaja, det blir bra" (eftersom jag sagt det till det mesta under bröllopsförberedelserna) och maken sa "aomen" (göteborgska för jajjemen). :)

 

 

Eftersom jag satt uppe till halv 4 inatt med att försöka göra kortet till maken, var jag lite trött imorse. Så maken fick ge grannkatterna mat samt göra frukost till oss medan jag gjorde klart kortet. 

 

 

Efter ett tag kom vi iväg till stan. Vi skulle kolla om det fanns tid idag för manikyr (fransk + förstärkning) till mig. Men det fanns ingen där som kunde det. Och expediten strulade ganska mycket fram och tillbaka. Jag var ett tag övertygad om att de inte ville ha fler kunder alls. Men tills sist hittade hon en tid till mig på onsdag kl 16. Jag blir tvungen att sluta tidigare då, men får börja tidigare och jobba lite längre de andra dagarna.

 

 

Efter besöket där åkte vi till Bergs slussar. Några år åkte vi dit varje bröllopsdag ett tag mitt på dagen. Men de sista två åren har vi av någon anledning inte gjort det. 

Det var jättemysigt att komma dit. De hade någon liten marknad där med mat och hantverk. Precis när vi betalat parkeringsavgift började dropparna komma. Typiskt tänkte vi. Men det blev bara några droppar.

 

 

Vi gick och tittade på marknaden och fastnade vid ett tält där det fanns 2 små angorakaniner. Ojojoj så söta de var. Jag ville ha en med mig hem. :) Det blev dock ingen. :)

 

 

Vi gick vidare neråt och satte oss på en bänk och bara tittade ut över  Roxen. Maken satte sig bakom mig och höll om mig och var så supermysig. Solen kom fram ganska snart.

 

 

Efter ett tag gick vi upp längs slussarna på andra sidan för att kolla vad de två restaurangerna hade att erbjuda för mat. Det var inget vidare, så vi åkte in till stan istället. På väg in bestämde vi oss för att även gå på bio. Vi tänkte se Harry Potter, men det fanns i stort sett inga biljetter kvar när vi kom dit, så det fick bra Transformers istället. Den ville vi ju också se.

 

 

Eftr det att vi köpt biljetter gick vi och åt. Vi tog båda ryggbiff med stekta grönsaker, skysås och klyftpotatis. Att dricka tog vi båda isvatten. Maken körde och jag kände mig lite trött och vill inte förvärra det genom att dricka något med alkohol. Dessutom kändes det taskigt när inte både kunde dricka.

Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde, chokladsås och en bit melon. Till detta njöt vi av varsin cappucino.

 

 

Väl sen inne på bion slumrade jag till en liten stund i början. Men var snart pigg och glad. En liten powenap. :)

Filmen var helt ok tyckte vi båda.

 

 

När vi kom ut från bion spöregnade det och vi fick springa till p-huset. Tack o lov hade vi för ovanlighetens skulle ställt oss i det närmsta p-huset och inte i det där vi har gratis parkering. Fy att behöva springa hela den vägen. Vi var hyfsat blöta bara på den lilla biten.

 

 

På väg hem gick det inte att köra särskilt fort. Dels eftersom det regnade så kraftigt, men även eftersom det var så mycket vatten på vägen. Men trots detta fanns det galningar som körde ganska fort.

 

 

Väl hemma tog jag på mig regnkläder och gick över och gav grannkatterna mat.

 

 

Nu ikväll sen har vi tittat lite på tv, pratat, spelat guitar hero och nu bloggar jag.

 

 

Det har verkligen varit en bra bröllopsdag. Jag var faktiskt lite orolig att jag skulle deppa ihop idag. Nu skulle det nämligen varit gränsen för att det inte var lika stor risk för missfall om jag fortfarande varit gravid och det hade jag innan tänkt att vi skulle fira. Det skulle vara vår sista bröllopsdag som barnlösa. Nu blev det inte så.

Jag har sett många magar och det har gått ganska bra. Jag har varit glad nästan hela dagen. Har inte fällt en tår. :) Vi har umgåtts och haft jättemysigt. Vi hade tur med vädret.

Så jag är nöjd. :)

 

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards