Alla inlägg under oktober 2006

Av Patricia - 12 oktober 2006 22:35

Idag var en lång dag på jobbet. Jag har, som nästan alla andra dagar denna veckan, knappt haft någon rast. Jag var ensam rastvakt på 240 barn. Vi skulle varit fyra stycken ute. En vabbade och de andra två "glömde". Det var tur att inget allvarligt hände.Jag var tvungen att åka tidigare från jobbet och missade planeringskonferens för att jag hade en tid på sjukhuset. Stressigt var det, men jag hann.Efter sjukhusbesöket åkte jag till stan för att leta glitterpennor i storförpackning till vårt tema som är universum. Vi ska göra en bok med svarta papper och glitterpennor blir jättefint då. Gick in på Clas Ohlson, men de hade bara små förpackningar. Hittade fina hörnstansar, sex st för 169:-, men eftersom vi måste stå för den nya reparationen av bilen, vågade jag inte köpa den.jag gick vidare till Akademibokhandeln, som hade 24 sådana pennor för 49:-, så jag köpte två paket.Efter det gick jag till makens kontor och stannade där tills han var klar (vid 18). Jag var vid det laget väldigt trött och mycket hungrig, så vi stannade inom en sushirestaurang och köpte för avhämtning. Jag beställde en 12-bitars sushi. Äntligen fick jag min sushi. Vi gick mot bilen och jag fick köra hem. Jag var trött och hade ganska ont i min vänstra axel och arm, men maken var ännu tröttare, så av två onda ting var jag den minst onda. ;)Väl hemma åt vi maten. Mmmm vad gott det var! Ett mail från mamma meddelade att hon kommer hit tis till fre v.44 när det är höstlov. Jag får köpa hem lite ingredienser och bjuda henne på sushi då.Jag har bytt väska till jobbet. Den jag bytt till tvingar mig att inte kunna ta hem en massa arbete, vilket nog är bra.Jag har övat lite sånger som mina elever ska sjunga på en konsert om fyra veckor. Det är ganska bra om jag kan texterna och melodierna om jag ska öva med dem, vilket förväntas av mig. Vi lär aldrig kunna dem om jag inte övar en del med dem.Datorn går på högvarv just nu. Hittade äntligen en skiva med bilder, som jag varit av med. Jag är jätteglad att jag hittat den och lägger nu ner bilderna på datorn för att ha en säkerhetskopia. :)Pysslat har jag tyvärr inte hunnit göra ikväll, men det tänker jag ta igen i helgen. Strax ska jag istället gå och lägga mig i min stora säng, krypa ner under täcket och läsa lite tills mina ögonlock blir för tunga.Sov gott.

Av Patricia - 11 oktober 2006 21:38

Nu är man i full gång igen på jobbet. Det är otroligt mycket man ska komma ihåg och fixa.En trevlig (eller inte) överraskning som kom idag var att om 15 dagar ska samtliga 3-4:or ha en konsert på kvällen. Sex melodier ska de kunna och de har hittills tränat tre. Vi har musik 35 minuter i veckan, vilket innebär att mycket arbete läggs på mig på mina lektioner. Dessutom tyckte några av kollegorna att jag skulle fråga eleverna om någon ville skriva och läsa upp en dikt eller vara konferencier. Den enda tanke jag fick i huvudet när de föreslog detta var: NEJ!Det kan de som varit på jobbet hela tiden fixa och inte lämpa över på mig som varit sjukskriven i tre veckor. Jag tyckte även att de gärna kunnat informera mig om detta redan när jag var hemma sjuk. Jag fick ju reda på så mycket annat ändå via mail. Så nu känner man en viss stress för att jag fått ännu mer jag ska hinna med på lektionerna. Jag undrar verkligen hur jag ska hinna med allt. Det är verkligen inte konstigt att jag vill byta jobb.Idag har jag först arbetat från 08.00 till 16.30 och sen på makens kontor från 17.10-19.20 då han behövde jobba över och rädda sin ena chefs lilla ända imorgon.Jag har börjat sticka på en ny halsduk idag. En julröd i långhårigt garn. Den blir nog fin, precis som de andra 14. :)Nu ska jag vila lite och sen blir det sängen.Ha en fortsatt trevlig kväll.

Av Patricia - 11 oktober 2006 21:37

Ett litet tv-tips till alla datanördar.På TV4 går en serie på onsdagkvällar som heter "IT-supporten". Ikväll börjar det 22.25

Av Patricia - 10 oktober 2006 17:40

I eftermiddag ringde bilverkstan dit vi bogserade bilen i fredags. Han hade tittat lite på bilen och det verkar vara samma fel som Skänningeverkstan försökte fixa. Skänningeverkstan hade ringt "vår" verkstad och tyckte att vi skulle se till att bilen blev bogserad till dem. Ja, du gissade rätt. Aldrig i livet! Jag litar inte alls på Skänningeverkstan. Så imorgon måste jag ringa SV för att få dem att förstå att de är värdelösa i våra ögon och att de får betala vad verkstan i Linköping vill ha för att laga samma fel. Jag är så trött på att bli arg och ringa dessa jobbiga samtal.Enligt verkstan i Lkpg har de byggt om ett antal bilar som är som vår till vanlig manuellt växlad. Det låter väldigt dyrt. Jag ska fråga imorgon vad det kostar. Antagligen vill jag inte veta det.Det positiva är följande:- julkorten blir jättefina med akvarellfärger- en arbetskamrat såg och kommenterade att jag såg ännu smalare ut (om man kan se smal ut när man väger 85 kg)- det gick jättebra när jag tog blodprov idag- vi kom hem innan kl 16- vi ska äta min hemlagade minestronesoppa- mina favoritserier kommer ikväll på Kanal 5. Mysigt

Av Patricia - 9 oktober 2006 19:38

Då återgick man till den vanliga rutinen idag. Klockan 06.00 ringde klockan. Usch, alldeles för tidigt. Jag kom upp ganska lätt ändå. Hade ångest för att åka till jobbet idag och grät t o m en kvätt idag, och det var ganska jobbigt. Maken kramade mig länge och försökte peppa och muntra upp mig när vi stod på garageuppfarten och kramades innan jag skulle åka. Han är verkligen guld värd. Mer än guld. Mer än HELA världen! Puss baby. 7.00 var jag på väg i hyrbilen på väg till jobbet. På vägen dit såg jag solen gå upp, vilket var väldigt fint.Barnen var jätteglada att se mig och det var även mina kollegor. Många kramar har det blivit idag. Det kändes verkligen som att de var glada att se mig och det kändes som att de var uppriktiga när de sa att de saknat mig och det kändes bra.Lektionerna har gått bra även om jag inte riktigt har koll på var de är, men det gick över förväntan. Jag känner redan att jag har bättre koll.Dock har det varit lite jobbigt. Det är många saker jag skulle komma ihåg, fixa och ordna, men det har gått bra. Hade dock en fruktansvärd huvudvärk i eftermiddags. Antagligen spänningshuvudvärk samt att jag inte haft mina glasögon på mig hela tiden. Dumma jag!I eftermiddag åkte jag inom hyrbilsfirman och lämnade tillbaka en cykel som de glömt i bagageutrymmet i bilen. De var jätteglada att vi hörde av oss eftersom de använder den ganska mycket. Och vi var glada att bli av med den eftersom det är bra att kunna lägga saker i bagaget.Efter det åkte jag till en pysselaffär där jag handlade akvarellfärger, papper och dockhår, som behövs när jag syr mina Tilda"dockor".På väg sen mot makens arbete var jag tvungen att gå in i en skinnaffär. De har ganska många kappor. Jag fick hjälp och jag provade en hel del kappor. Jag fastnade för två stycken, en ankellång och en vadlång, som båda var figursydda och klockade. Jag hängde undan och gick bort till makens arbete. När han slutat för dagen gick vi bort till affären och jag provade kapporna. Vi diskuterade för- och nackdelar på kapporna och jag ringde även och rådfrågade mamma. Mina föräldrar, som är bäst i hela världen, lånade mig pengar till kappan och det blev den vadlånga. Jag är mycket nöjd med valet. Det finns tydligen bara två exemplar av den i Linköping. Så det känns underbart att jag har en kappa som jag inte kommer att se på var och varannan. :)På väg mot garaget gick vi även inom Gina Tricot, där jag hade sett en vit, stickad, kofta som är ganska tight. Jag provade den och vi tyckte den var fin och passade bra, så en sådan blev det också.När vi väl kommit hem bytte jag om till en sexigare topp, en annan kjol, tog på mig koftan, mina höga stövlar och kappan och ställde mig i öppningen till köket. Jag kan väl lugnt påstå att jag hade en mycket glad och smått upphetsad make som gillande tittade på mig innan han omfamnade mig och kysste mig passionerat. Så köpen kändes väl värda.Nu har vi ätit middag och jag ska prova mina akvarellfärger. Jag hoppas det blir snyggt och bra.

Av Patricia - 8 oktober 2006 17:40

Har inte gjort ett smack idag.Jag har legat i soffan hela eftermiddagen och tittat på tv, läst lite och sovit.Nu är det strax middag. Pizza från affärens frysdisk blir det. Nyttigt och bra. Precis som allt godis jag tryckt i mig idag. Usch.Men solen skiner, katterna är ute och njuter och jag tittar på min jättesöta make, som sitter i den andra soffan. Oj vad jag älskar honom!

Av Patricia - 8 oktober 2006 11:03

Imorgon ska jag tillbaka till jobbet. Jag vill verkligen inte. Ångesten börjar krypa på, men jag har gett mig den på att jobbet inte ska få förstöra min söndag. Jag vill kunna känna glädje och lugn idag. Imorgon vet jag att förhoppningarna och kraven är höga från mina arbetskamrater. Dock har jag förvarnat om att jag inte är helt frisk och bara kan arbeta ca 80 % mot vad jag kan normalt sett. Sen kommer jag väl att få en massa blickar av medlidande, vilket jag inte vill ha. Jag vill bara gå vidare, jobba så gott jag kan och få tänka framåt. Så vi får väl se hur det går.Känner mig lite hängig idag. Tror att jag håller på att få grannarnas förkylning. vill inte ha den.Så det blir inte att få in veden idag heller. Det blir att vila och kanske pyssla lite istället.Ha en trevlig söndag. :)

Av Patricia - 7 oktober 2006 18:57

Tyvärr har filmen redan börjat på TV400 idag, men man kan hyra den eller köpa den.Filmen jag vill rekommendera är "A night at the Roxbury" med Will Ferrell.Den är helt underbar med härlig humor och en gullig story. Det är roliga karaktärer och nostalgimusik från 90-talet.Så ni som gillar Will Ferrell och inte har sett filmen, se till och gör det. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards