Alla inlägg under juni 2007

Av Patricia - 9 juni 2007 14:09

Det är så fruktansvärt varmt idag att man inte orkar eller klarar av att göra något. 29 grader i skuggan är inte vad jag vill ha. Det är alldeles för varmt för min smak.

 

 

Vi har knappt kunnat göra något idag bara för att det är så varmt. Det går inte att göra något.

 

 

Kl 17 ska vi vara hos min f d arb.kamrat som bor ca 7 mil härifrån. Vi blir bjudna på middag. Skönt att slippa laga själva. :) Dessutom ska vi spela TP. Idag av alla gånger är jag övertygad om att vi tjejer inte lär vinna. Jag orkar ju inte koncentrera mig på något. :) Men trevligt ska det bli. Ska bara hitta något fint och bekvämt att ha på mig. Och som inte är för varmt.

Av Patricia - 8 juni 2007 15:34

Vill gå hem nu!

Måste jobba till kl 17!

Vill inte!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem!

Soffa!

Sova!!!

Av Patricia - 8 juni 2007 12:21

Igår fick jag börja med lektioner på jobbet i IT-säkerhet här på jobbet.

Jag hann igenom alla lektioner (16 st) innan vi skulle iväg till sjukhuset.

Men själva testet hann jag inte.



Så det gjorde jag nu efter lunch. Tänkte det var lika bra att göra det när jag precis fått i mig lite energi innan jag säckar ihop igen.



30 frågor var det. Det var beräknat att ta ca 30 minuter. På varje fråga fanns svarsalternativ. Det tog mig 10 minuter och jag fick 28 rätt av 30. :)



Tala om jag är nöjd, trots att frågorna var lätta. :) Man kunde t o m trycka ut ett diplom, vilket jag gjort som nu sitter uppe här på den lilla, lilla vägg som funkar som anslagstavla.



Nu ska jag försöka jobba vidare. Börjar bli trött.

Åt lite potatis, sill, gräddfil och gräslök till lunch. Finns massor över som jag ska komma ihåg att ta med mig hem i eftermiddag. 

Av Patricia - 7 juni 2007 20:28

Idag går jag in i sjunde veckan. Det känns härligt.

Förr har jag inte varit så förtjust i torsdagar, men nu älskar jag dem. Jag längtar lika mycket till torsdagar som till helgerna. Det känns som man har lust att fira lite varje torsdag att skrutt*n fortfarande är kvar där inne.



* är fortfarande ganska öm/ha ont i brösten - kan gock bli nojjig så fort jag inte är det.

* har lättare och lättare att må illa, framför allt på mornarna. Har lite svårt att borsta tänderna på morgonen. Klöks lätt. Vi ska köpa Mariekex som jag ska ha vid sängen och äta innan jag stiger upp. Kan även må lite illa mitt på dagen.

* fruktansvärt trött på dagarna, framför allt på eftermiddagarna

* magen svullnar upp rejält redan efter lunch och jag ser ganska rolig ut. :)

* blir lätt törstig

* trots bra blodsockernivå (4,4 i helgen), sjunker nivån lågt snabbt och då måste jag verkligen få i mig något på studs. Annars mår jag snabbt illa.

* måste äta betydligt oftare har jag märkt. Har dock inte fått in de rutinerna. Men som det verkar mår jag bäst om jag äter något var tredje timme. Det är ju jätteofta! :)

* sover bättre på nätterna, men har fortfarande lite konstiga drömmar då och då. Är uppe på toa nästan varje natt. Har lättare att somna om.

* får lätt vallningar, inte så roligt då det ibland medför illamående.

* har inte lika mycket känningar i magen de senaste dagarna.

* blir lätt tvärmätt vilket medför att jag måste äta ännu långsammare än innan.

* försöker äta ett päron varje dag för att få magen att sköta sig bättre då magen är trögare än innan. :(



Mår i allmänhet jättebra tycker jag. Visst har jag humörsvängningar ibland, men inte så ofta eller farliga som jag befarat jag skulle ha. Men jag ska inte ropa hej än. :)

Av Patricia - 7 juni 2007 19:09

I eftermiddag hade vi tid till terapeuten. Hon undrade hur det var med oss sen sist och vi berättade att jag fått jobb samt att vi ska ha barn. Hon blev jätteglad för vår skull.

 

 

Vi fick lite råd och tips nu inför framtiden. Vi fick ingen ny tid av henne, men är välkomna att boka en tid om vi känner att vi behöver det.

 

 

* Ta en dag i taget

* Fortsätt att bara njuta och inte oroa oss. Händer något så händer det och det är inget vi kan göra något åt

* Läs inte saker som inte gagnar mig (t ex hur illa det kan gå i graviditeten osv) 

 

Uppenbara tips egentligen, men jag behövde höra dem.

Besöket tog inte längre än 30 minuter.

När vi var klara gick vi ut i solskenet (ca 30 grader idag) och åkte hem. Båda var helt utmattade och somnade i varsin soffa när vi kom hem (efter det att jag fått leverpastejsmaskor med slanggurka på). Sen trynade vi i ca 2 timmar. Det var välbehövligt.

 

 

Nu ikväll har vi ätit toast. Mums. :)

Är fortfarande lite trött, men lycklig. :) 

Av Patricia - 7 juni 2007 09:31

Orups "det är ok, så länge jag får stanna hos dig".



Ibland, kan P4 vara bra. :)

Av Patricia - 6 juni 2007 21:35

Nu har vi haft vänner med barn samt grannarna på middag. Det var jättetrevligt.

 

 

Grillad fläskfilé och skinksnitzel (som jag marinerat), potatis-purjo-champinjoner-squash-morötter i ugn, bearnaisesås och coctailtomater åt vi. Det blev jättegott. Jag var supernöjd med marineringen.

 

 

Till efterrätt blev det rabarberpaj med glass. Också gott.

 

 

Det har varit full fart på deras 2-åring idag. Jag är tydligen hans nu. :) Vi har gjort vårt bästa för att aktivera honom idag. Katterna har varit jätteduktiga fastän de inte är så vana vid så stora barn. Jag har även hållt och sniffat massor på lillebror som snart är 4 månader. Ett riktigt litet charmtroll.

 

 

Eftersom vädret varit så underbart har vi suttit på altanen och njutit.

 

 

Trött är jag och har varit ett bra tag idag trots att jag vilade i förmiddags. Jag har gäspat men alla visste ju att det inte var något illa menat. Occh jag har heller inte hjälpt till lika mycket som jag brukar. Men alla har hjälpts åt så fint, så det har känts bra.

 

 

Nu sitter jag bara och väntar på att Grey's ska ta slut. Vi spelar in det. Skönt att se det snart. Då kan man spola förbi all meningslös reklam. :)

Sen får det bli sängen. 

 

 

Och som om detta inte räckte har jag fått skattepengarna. :) 

Av Patricia - 6 juni 2007 13:20

Maken berättade för en stund sen att Povel Ramel avled igår. Han blev 85 år gammal.

 

 

I måndags när vi var på sjukhuset satt vi och tittade på nyheterna i väntrummett. Karamellodiktstipendiet delades ut till Henrik Dorsin. Men för första gången sen det började delas ut var inte Povel med vid utdelningen. Nyheterna berättade då att han var ganska dålig. Så någon överraskning var det ju inte att han avled.

 

 

Men sorgligt är det alltid när någon dör som haft så stor inverkan på så många. Hans melodier och texter har följt genom hela mitt liv och flera av dem gick jag och sjöng på när jag var liten.

 

 

Men 85 är en bra ålder. Man har hunnit mycket och levt ett långt liv.

Må du vila i frid Povel. Du har betytt mycket för många. 

Ovido - Quiz & Flashcards