Alla inlägg under juni 2007

Av Patricia - 14 juni 2007 19:07

Uppvärmd minestronesoppa och vitlöksbröd.

Mat
Av Patricia - 14 juni 2007 19:00

Idag har maken och grannmaken åkt och handlat en åkgräsklippare. De köpte även en vagn. Dock hade idioten till säljare "glömt" att räkna med den i priset som de fick i måndags, så nu får vi punga ut med ytterligare 1400:- var förutom 15 000:-var, vilket retar mig samt gör mig ledsen. De 1400:- hade vi kunnat göra en hel del för. Och tyvärr vågade inte killarna stå på sig heller.

 

 

Vintersakerna fanns inte inne nu så de kommer vi att köpa senare. Jag är inte alls förtjust i att vi ska betala det senare. Jag vill inte höra talas om ett annat pris då än det som de kom överens om i måndags. Det som ÄR bra är att vi redan satt över de pengarna till grannarna, så det behöver vi inte tänka på sen.

 

 

Jag hara provsuttit den och den var jätteskön att sitta i. Jag hoppas bara att jag inte blir bredare över höfterna. Då lär den inte vara lika skön att sitta på. Söta maken undrade om jag ville provköra och klippa men jag fick kärleksfullt påminna honom om att det kanske inte var en så bra idé när jag redan nyser som en galning.

 

 

När killarna tog ut gräsklipparen ur släpet påpekade jag att jag tyckte det kändes vuxet att ha en åkgräsklippare. Fast grannmaken tyckte istället att det kändes lite medelålders istället. Så nu är vi i medelåldern, trots att vi ligger mellan 30 och 31 (snart 32). :) 

Av Patricia - 14 juni 2007 10:28

Maken ringde företaget som installerade bergvärmen hos oss i morse.

Han har redan varit här. Det var snabbt tyckte jag.

 

 

Han kunde, precis som vi, inte förstå varför pumpen gjort som den gjort mitt i sommaren. Den enda förklaringen han hade var att ett snabbt strömavbrott någonstans gjort att den bara gått på en fas (eller om en fas försvunnit tillfälligt). Då kunde pumpen få lite spunk och göra så här.

 

 

Han stängde av den och slog på den igen och sen reglerade han två rattar. Efter några gånger började vatten rinna in och värmas upp. Med jämna mellanrum kollade han värdena på pumpen när den värmde och allt såg bra ut. Jättemysko tyckte vi båda.

 

 

Han passade på att rensa ett filter som innehöll lite grus. Han sa att ev kunde filtret också ha gjort att den inte ville värma vatten, men det var inte så troligt.

 

 

Så nu får vi hoppas att den fungerar felfritt läääääänge till. Jag ska skriva upp hans mobilnummer på lappen som sitter vid pumpen har jag tänkt. Han var trevlig. :)

Det roliga var att katterna var lite rädd för honom. Fjantbollar. :) 

Av Patricia - 14 juni 2007 08:36

Mår gör jag, men sen är frågan om det är bra eller inte.

 

* mår illa ganska ofta. Ibland bara lite och ibland en hel del. Spelar ingen roll när på dygnet. Har dock kunnat borsta tänderna idag på morgonen

* yrsel som kommer ofta när jag står upp, vilket gör att jag helst sitter eller ligger.

* blir då svag i benen

* sover bra tills dess att jag varit på toaletten på natten. Efter det har jag svårt att sova bra.

* svaga magmuskler har jag märkt. Fått ont i dem när jag nyst (p g a förkylning och pollenallergi)

* trött dygnet runt. Känner mig aldrig utvilad. Försöker vila mycket

* får vallningar (lättast på natten)

 

 

Jag är glad att jag har symptom för just nu tvivlar jag verkligen inte på att jag är gravid. Men det är inte kul att inte klara av något alls. :( Men det är värt det. Jag vet. :) 

 

Av Patricia - 13 juni 2007 20:19

Imorgon ska jag ringa rekryteringsföretaget där jag skickat in senaste jobbansökan. Nu har det gått mer än en veckan coh hon har inte hört av sig. Så imorgon ska jag ringa och kolla läget.

Jag är ju ett litet kontrollfreak och vill ju veta om jag finns i åtanke alls eller om hon kanske inte ens läst min ansökan än. 

Jag har ju inget att förlora på det. 

Av Patricia - 13 juni 2007 20:13

Jag skäms lite, men det blev pizza idag. Köppizza.

Jag åt en Capricciosa + ananas och räkor. Maken tog en kebabpizza.

 

 

Det var jättegott och jag fick i mig mycket, vilket glädjer mig eftersom jag mår lite småilla. Så även om jag ätit onyttigt, så har jag fått i mig mat. :)

 

 

Man får vara glad för det lilla. 

Mat
Av Patricia - 13 juni 2007 18:03

Jag retar mig lite på att vi faktiskt inte tog foto på mig innan vi började med IVF denna gång. För att kunna se hur jag såg ut innan all medicin och graviditet.

 

 

Imorgon går jag in i åttonde veckan, vilket känns lite overkligt men spännande.  Jag är rejält svullen och nu känns det verkligen dags att börja ta foton för att kunna se utvecklingen sen.

 

 

Läste idag, till min oro, att risken för missfall tydligen är störst (enl en bloggare) v.9-11 Nu vet jag att jag inte är där än, men jag måste komma ihåg att fråga det på VUL på måndag. Jag vill veta om det verkligen är så eller hur det ligger till. På måndag får vi även reda på om skrutt utvecklas som h*n ska och att allt är ok. Jag hoppas så att få se något fint som växer i mig som det ska. Jag har mött så mycket besvikelse på ultraljud när jag varit gravid, så nu förtjänar vi verkligen att bara få positiva besked.

 

 

Är det ok ska jag skriva in mig på Kvinnohälsan efter det. Även det känns lite overkligt. När jag var gravid första gången hann jag ringa dem och fick en första tid. En tid jag aldrig fick använda. Att behöva ringa dem för att avboka tiden och berätta att jag inte längre var gravid p g a utomkveds gjorde så ont i mitt hjärta. Denna gång önskar jag att jag kunde få vara säker på att verkligen få komma dit och ha ett bra samtal. Men jag vet att det inte finns några garantier alls, utan det enda jag kan göra är att hoppas.

 

 

Ska jag äntligen få känna mig som en gravid kvinna som ska få uppleva allt och hela vägen?

Det är min önskan, min innersta önskan.

Allt ska gå bra och att vi i vinter äntligen blir föräldrar. 

Av Patricia - 13 juni 2007 18:00

Vår värmepump har fått spunk.

Trots att maken läst instruktionsboken fattar vi inte vad det är för fel på den. Det bara blinkar och vi kan inte få varmvatten. Och företaget som installerade den har stängt för dagen. Så det är bara att försöka få tag på dem imorgon bitti och hoppas att de kan komma hit och fixa så fort som möjligt.

 

 

Kan inte hjälpa att tycka att det är lite dåligt att något sådant händer mitt i sommaren när den är yngre än 3 år. 

Ovido - Quiz & Flashcards