Alla inlägg under februari 2007

Av Patricia - 16 februari 2007 17:54

* Jag har plockat undan i pysselrummet.* Jag har tagit ner datorn i vardagsrummet.* En eld är tänd i kakelugnen.* Jag har tänt upp lite i huset.* Jag har satt ut vedkorgen framför ytterdörren så att maken inte missar att han ska ta med sig ved in.* Jag har torkat upp kattpiss vid ytterdörren.* Jag har slagit på datorn.Jag har ingen aning om vad vi ska ha till middag. Det hade varit underbart att ha något färdigt.Maken undrade om han skulle handla något på vägen hem, men jag sa nej. Det är hur mycket folk som helst i mataffärerna på fredag eftermiddag. Varför har vi inte en kock?

Av Patricia - 16 februari 2007 17:37

Ringde grannen som fyller år på måndag. :) Vi pratade lite allmänt om allt möjligt. Hon lät så glad så, ända tills jag nämnde hennes födelsedag som är på måndag. Hon gillar inte att fylla år. Hon känner sig gammal då. Grejen är att hon fyller 26 i år. Lilla gumman. :)Jag frågade om hon jobbade något i helgen och undrade när det passade att vi tittade förbi med en liten present. När hon hörde ordet present lät hon lite gladare. Så på söndag mitt på dagen ska vi dit på lite fika.Trevligt trevligt. :)

Av Patricia - 16 februari 2007 17:14

Usch, idag har det inte gått smidigt med pysslet. Vet inte varför.Jag tänkte göra ljuslyktor av vanliga dricksglas. Min första idé var att använda etslack på glasen så att de blev matta. Hade satt guldstjärnor som jag sedan pillade av när jag stöpplat på etslacken.Etslacken var torr och jättejobbig att jobba med.Guldstjärnorna satt som berget och det var ett helvete att få av.Resultatet såg fruktansvärt ut.Vad göra nu då?Fram med lila "japanpapper" från Panduro.Fram med spraylimmet.Limma på japanpapper - inte alls lätt.Nu såg det bättre ut, men fortfarande tråkiga.Leta i en liten låda.Fram med kräppapper i svart.Satte en remsa runt glaset - lite bättre.Hittade lila sidenband och knöt ovanpå kräppappret.Hittade ljussand i turkos och marinblå som jag blandade och hällde i glasen.Hittade vitt och svart tunt papper och en papperspåse modell ge bort.Påse tråkig.Fram med en av de nya stämplarna och tryckte på både fram- och baksida med lila metallfärg.Tog foto.Nu ska jag allt ner i påsen och jag ska hämta två värmeljus att sätta i glasen.Sen ska ett lämpligt kort letas fram bland de klara och läggas i påsen.Fotona jag tog gör inte lyktorna rättvisa, men jag kan tyvärr inte göra det bättre. Men man får en hyfsad uppfattning iallafall.

Av Patricia - 16 februari 2007 15:16

Jag är fullkomligt hopplös.Jag har forfarande inte kommit igång än med att göra födelsedagspresenten. Istället har jag pratat med mamma i telefon och försökt hjälpa henne lite, men det gick inte så bra.Sen har jag gjort en bild som jag tänkt använda när det är dags att pyssla, som nu, när jag verkligen tänkt komma igång. :)

Av Patricia - 16 februari 2007 15:11

Kvinnan från rekryteringsföretaget som jag träffade igår ringde nyss. Jag är välkommen att träffa den administrativa chefen på företaget som handhar jobbet jag sökt. På måndag eftermiddag ska jag dit.Jag blev glatt överraskad att jag gjort ett sådant bra intryck på henne. Underbart! :)

Av Patricia - 16 februari 2007 14:21

Ibland undrar jag verkligen hur jag tänker när jag organiserar.En bra stund har jag letat efter mitt spraylim. Det borde stå i pysselrummet, men tänkte att jag säkert hade det kvar i en garderob i gästrummet. Så... in i gästrummet och öppna ena garderoben, upp på översta hyllan och dra ner alla kartonger som är ganska stora. Öppna och leta. Inget spraylim. Men hittade lite färger som jag kan ha nytta av.Upp med alla utom en kartong igen på översta hyllan och öppna andra garderoben. Leta på hyllorna där det är lådor. Inget spraylim.Ut igen med telefoner och färglåda och in i pysselrum.Sätta sig på stolen och fundera.Var i ___ kan jag ha gjort av spraylimmet?Ner på knä och leta på nedersta hyllan i bokhyllan i pysselrummet.Kolla i låda som skulle kunna innehålla spraylimmet.Men nej.Tillbaka med lådan igen.Dum papperspåse står i hyllan. Bort med den.Vad är det jag skymtar längst inne i hörnet bakom en massa andra saker?Spraylimmet. :) Hej.Tillbaka med andra saker, hänga papperspåsen på ett garderobshandtag.NU kan jag börja på födelsedagspresenten. :)

Av Patricia - 16 februari 2007 13:09

När jag var liten var jag rädd för dammsugaren. Varför jag var det vet ingen. Jag hade t o m ett namn för den. Polly. Och jag brukade säga, eller rättare sagt försöka övertala mig själv med "Polly inte fali" (Polly är inte farlig). Nyss skulle jag skriva ut lite papper ur från fina skrivare, som är stoooor och svart. När den började stod minstingen nedanför och hennes ögon blev större och större, hon backade mer och mer bakåt och hon såg verkligen vettskrämd ut samtidigt som hon inte vågade springa därifrån. Värst var det tydligen när den "spottade" ut pappret. Hon såg ut som jag säkert gjorde när jag tittade på dammsugaren, jätteförskräckt. Dell inte fali.Nu står hon ovanpå skrivaren och småbiter i den och inspekterar den. :) Meet your fears.

Av Patricia - 16 februari 2007 12:37

Ja, inte särskilt mycket.Jag har sammanställt, i ett worddokument, de tankar mamma haft om mitt framtida projekt, samt lagt till mina egna funderingar där.Jag har ätit lunch. Det blev de sista resterna av tacos som vi hade för några dagar sen. Minstingen satt och pep så förtvivlat när jag åt. Hon nöjde sig dock idag med att bara lukta på mina fingrar. Jag misstänker att det var guaccamolen som lockade.Jag har bytt om, men ser fortfarande ut som ett nyvaket troll men håret spretandes.En jobbig slemhosta har bosatt sig i min hals och jag gillar det inte alls.Nu ska jag göra en sak till mamma och mig som jag ska maila henne sen. Jag vet att hon önskar sig detta. Sen ska jag banne mig se till att göra födelsedagspresent. Under tiden ska jag lyssna på "På minuten" och fnissa lite. :)

Ovido - Quiz & Flashcards