Alla inlägg under maj 2007

Av Patricia - 8 maj 2007 06:32

Här sitter jag nu vid köksbordet, nyduschad och dricker saft. Det är vad jag får dricka. Rikligt med söt, klar dryck.

 

 

Det var så kallt i badrummet att jag slängde in mina badhanddukar i torktumlaren medan jag duschade. När jag var klar hämtade maken dem till mig. Det blir inte lika grymt att stiga ur duschen då.

 

 

Jag gick och lade mig redan 21.40 igår kväll. Jag var så supertrött, kände att jag behövde sömnen och ju mer utvilad jag är idag desto bättre klarar jag av äggplocket. Jag har sovit gott inatt.

 

 

När jag vaknade hade magen växt ännu lite mer. Igår kväll kliade huden på magen. Jag sväller rejält! Jag hoppas det hinner gå ner en del. Jag behöver inte vara så rund redan.

 

Solen skiner, men det verkar vara lite kallt.

Maken har gjort smörgåsar som vi ska ha med oss.

Han har ätit frukost.

Nu ska han in och duscha.

Och jag sitter här och dricker min saft.

Katterna vill ut.

 

 

Jag hoppas det här blir en bra dag. 

IVF
Av Patricia - 7 maj 2007 21:01

Idag blev det toast, alltså dubbla, fyllda, varma mackor.



Nyttigt? NEJ

Gott? JA!



Så det var värt att äta det. :) 

Mat
Av Patricia - 7 maj 2007 18:20

Imorse var det ett helvete att komma upp. Både jag och maken var däckade. Det tog ett bra tag för mig igår kväll att somna. Jag fick lite ryggont och hittade ingen bekväm ställning i sängen när jag skulle somna. Så det var bara att stiga upp och ta värktabletter. Till sist lyckades jag dock somna.


Imorse åkte jag ju till min arbetsplats där jag är tjänstledig från. Eleverna blev superglada att se mig och arb.kamraterna så glada ut även det. Det var underbart att gå och hjälpa barnen och glassa omkring och inte ha något ansvar för lektionen. Och barnen lyssnade när jag sa något. :)

Det har varit rena kramkalaset idag. :) Och det var ju jättesmidigt att vi kunde ha lönesamtal idag när jag ändå var där. Vi diskutera framtiden, hur vi ska göra om jag får jobb kontra om jag inte får det. Jag berättade även om att vi genomgår IVF, så hon förstår var jag står om jag måste komma tillbaka i höst och hur vi i så fall kanske kan fixa till min tjänst. Det är mycket att tänka på. Men både hon och jag hoppas ju naturligtvis att jag får tjänsten.

Det kändes bra att vara där. Jag har saknat barnen. :) Och det var otroligt skönt att se att de trivs så bra med vikarien.

På väg från skolan stannade jag förbi makens kontor tills han jobbat klart så att också kom hem idag smidigt. När jag satt där och försökte läsa slumrade jag till så utmattad jag var. :)

På vägen hem sen stannade vi och köpte varsin mjukglass. Jag var jättesugen på det. Har nog inte ätit mjukglass på nästan 2 år tror jag. Det var inte så gott som jag hade hoppats, och det var liiiiite för kallt.

Vi stannade även till för att handla en liten tidning som maken förhoppningsvis ska ha lite nytta av imorgon när han ska ha en "mysig" stund medan jag ska bli stucken i armen. Vi stod där och letade och bestämde oss till sist för en. Väl hemma sen bröt han upp förpackningen och började småbläddra när jag tog den från honom och lade i hans väska. Han får ju inte förstöra spänningen innan. Då blir det ju inte lika roligt imorgon. Jag hoppas att får ett bättre rum denna gången. Förra gången hamnade han i ett rum precis bredvid hissarna och tidningarna var inte så värst inspirerande. Så jag känner mig så nöjd att jag försökt tillgodose iallafall en av dessa saker. :) Visst är jag en snäll fru?! ;)

Himmel vad min mage har svällt under dagen. Jag kan knappt dra in magen och det ser ut som jag svalt en rugbyboll. :) Det har varit ömt idag stundom, framförallt när jag går och jag har mått illa. Dels i morse när jag skulle äta frukost och sen när jag ätit lunch. Jag fick för det första knappt i mig någon lunch och sen mådde jag tjyvtjockt när jag hade lönesamtal hos gamla chefen (ska ju vara med i löneutv. eftersom jag jobbade i höstas).

Imorgon följer maken med hem efter äggplockningen. Han kommer att jobba hemifrån medan jag ligger på soffan och är trött och har ont. Tur att jag har lite filmer att titta på. :)

IVF
Av Patricia - 6 maj 2007 21:45

Jag klarade inte av att blanda Pregnylsprutan. Man ska ha två ampuller med pulver och en med vätska. Dessa ska blandas för att sedan injiceras. Maken fick göra detta.

 

Själv gick jag och hämtade en liten handduk, som jag blötte, klädde av mig, lade mig på sängen och tvättade magen med tvättlapp.

 

Strax kom maken upp och talade lugnande med mig. jag lade över handduken över pannan och ögonen och sen körde han igång. Jag beundrar honom för att han är så duktig. Visst spände det lite, men det gick ändå mycket bättre än jag trodde det skulle göra.

 

Så nu är det bara att vänta till tisdag. Sista sprayningen är avklarad. Det enda jag ska komma ihåg är att ta Panodil imorgon kväll när jag går och lägger mig.

 

Jag är sååååå glad att detta är gjort nu. Känner att det fortfarande hettar lite i ansiktet efter min nervositet, så jag fortsätter att badda mig lite till med handduken.

 

Snart är det läggdags. Ska ju åka 7 mil till mina elever imorgon och ska lämna av maken på vägen. 

IVF
Av Patricia - 6 maj 2007 14:03

Bara en sprayning kvar efter en miljon. :)

 

YEAY! :) 

IVF
Av Patricia - 6 maj 2007 13:49

Det är underbart väder idag. Det är soligt och det är tur att det fläktar. Annars hade det varit som en bastu. :)

 

Har solat lite. Jag tror jag börjar få lite färg. :)

När jag låg där såg jag alla maskrosor på gräsmattan. Funderade på att ta en plastpåse och plocka dem, men den idén försvann tack o lov ganska snabbt igen. :)

 

Nu är jag inne och svalkar mig och tittar på finalen i "Remote madness" på Discovery Science. :)

Av Patricia - 6 maj 2007 12:08

När vi skulle äta frukost idag var jag jättehungrig! Verkligen hungrig. Vi värmde ciabatta och jag tänkte slå på stort idag genom att äta två. I vanliga fall orkar jag bara en, men idag var jag säker på att jag skulle orka.

 

Men naturligtvis var jag proppmätt efter en. Så den andra får jag äta senare.

 

Jag är glad att jag fortfarande har aptit, men orkar inte så mycket mat. Det är ju bra, för då kanske jag inte går upp i vikt. Men jag blir proppmätt och så pang på, vilket inte är vidare kul. Men jag klagar inte. :) 

Av Patricia - 6 maj 2007 09:40

Känner mig lite mindre rörlig idag nu på morgonen. Det stramar lite i magen, vilket är ett bra tecken på många äggblåsor.


Jag passade på att kolla mitt blodsocker nu också. Jag har inte gjort det på jättelänge och ska ju hålla koll på det eftersom vi har diabetes i släkten. Men det var på ett jättebra värde på 4,5. Så jag är jättenöjd. Allt under 6.0 är normalt. Så det var ju en glad överraskning.


Nu har jag bara två sprayningar kvar. Den sista ska jag ta 1 ½ timme tidigare än normalt, så jag kom ihåg igår kväll att ställa om mobilen. Den ska tas en timme före Pregnylen, som jag bävar lite för. Men jag vet att det kommer att gå bra. Jag får ha något som distraherar mig från när maken ger mig sprutan.


Jag tänkte igår att det ska bli så jätteskönt att slippa spraya, framför allt kl 6 på morgonen, eftersom jag inte stiger upp den tiden längre. Men sen kom jag på att Proggisarna ska ju tas på morgonen. dock kommer jag inte ihåg vilka tider, men det lär vi få reda på, på torsdag.


I min drömvärld ser framtiden ut så här:


* Vi får ut minst 13 ägg

* 3 blir befruktade och har toppkvalitet varav två fryses in och ett sätts in i mig.

* jag blir gravid

* jag får jobbet med provanställning

* jag lyckas klara hela graviditeten

* jag får jobbet efter provanställning trots graviditet

* vi får ett friskt litet barn i jan/feb 2008


Vi får väl se hur många av de punkterna som går i uppfyllelse.

Jag hoppas naturligtvis på alla, men är samtidigt realistisk.

IVF

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards