Alla inlägg under maj 2007

Av Patricia - 11 maj 2007 11:57

Har inte sovit bra alls inatt. Vänster axel har krånglat och jag har haft ont i magen och rejält långt ner också. Det känns som om jag legat i dvala. När jag gick på toa imorse släppte smärtan, vilket jag blev glad över.

 

 

Har inte haft några besvär att vända mig i sängen tack o lov. På det sättet är äggstockarna snälla mot mig.

 

 

Efter intervjun idag promenerade jag bort till makens kontor. Jag tog det lugnt när jag promenerade. Det var riktigt avkopplande, för jag kände att jag inte kunde gå mycket snabbare, även om jag velat.

 

 

Tog en runda på stan och handlade biljetter till ikväll. Vi ska vara lite kulturella hade vi tänkt. :) En liten stund iallafall. Men eftersom jag glömt proggisar hemma, var jag tvungen att åka hem. Å andra sidan är det nog bara ganska skönt. Jag är så in i bängen trött, så jag behöver nog sova lite.

 

 

* Magen är fortfarande svullen och ganska spänd. 

* Inget illamående än (mer än om jag äter för mycket)

* Trött

* Brösten är ok så länge jag inte råkar komma åt dem. Då är de spända och ömma

* Känner av ryggen lite då och då

* Inga sura uppstötningar

* Luktsinnet fortfarande känsligt

 

 

Kan inte hjälpa att känna lite oro över att jag inte har något illamående. Men alla har inte det och första gången jag var gravid hade jag inget illamåndebesvär.

 

 

Maken är så söt som klappar, pussar och pratar med magen. :)

Jag vill så gärna att det ska funka denna gång!

 

 

Nu ska jag ta en proggis och vila, helst sova lite. 

Av Patricia - 11 maj 2007 11:55

Då är jag hemma igen.

Var på intervju imorse. 25 minuter tog det. De berättade lite om företaget och tjänsten och jag berättade lite om mig själv. Det var inga oklarheter.

Nu ska de diskutera och komma överens om jag är den rätta för dem, ringa rekryteringsföretaget så får vi se om jag får det eller inte. Det verkar i så fall inte som om jag börjar på måndag iallafall.

Det andra företaget där jag testjobbade har heller inte hört av sig. Jag tvivlar på om de gör det idag heller. Men vi får se.

Av Patricia - 10 maj 2007 17:38

Imorgon kl 9.00 ska jag infinna mig på intervju.

Trivs de med mig kommer jag antagligen att börja jobba på måndag redan.

 

 

Vilken underbar dag det är idag! =) 

Av Patricia - 10 maj 2007 17:06

Ett av rekryteringsföretagen ringde och erbjöd mig en tjänst (om företaget gokänner mig). Det är ett graviditetsvikariat till årets slut. Det passar ju mig ganska bra faktiskt. Jag blir i så fall anställd av rekryteringsföretaget, vilket inte är så dumt heller. Man börjar så snart som möjligt där om man får det, vilket är trevligt. Lite pengar är ju inte fel. :)

 

 

Det verkar vara ett ganska lätt arbete, vilket är trevligt om jag nu får behålla embryot och får en fullgången graviditet. :)

 

 

Kvinnan från rekryteringsföretaget skulle ringa till kunden och höra när de vill träffa mig för intervju. Tidigast imorgon och annars i början på nästa vecka.

 

 

Det andra företaget som jag fortfarande väntar besked från har inte hört av sig. Imorgon ska ju vara killens sista dag. Frågan är om de tänker bestämma sig nu så att arb.kamraten K inte sitter ensam hela måndagen.

 

 

Får jag välja väljer jag nog helst jobbet jag testjobbat för. Andra hand kommer i så fall detta jobb jag hoppas bli erbjuden. Det vore ju hemskt om jag snabt får detta som dök upp idag och sen visar det sig att det andra företaget vill ha mig också, men då är det försent att tacka ja.

 

 

Nåja, det ordnar sig nog. :) 

Av Patricia - 10 maj 2007 14:18

Vi gav oss iväg i god tid idag. Vi såg nämligen i tisdags att det var ont om parkeringsplatser då när vi var på väg hem. Så istället för att vara sent ute och stressa, åkte vi som sagt i god tid.



Det fanns överraskande gott om platser när vi kom. Maken tryckte biljett och vi gick långsamt mot sjukhuset och hissarna. Jag kunde inte gå så fort p g a äggstockarna, men det gick fint. Mådde sådär när jag åkte hiss, vilket inte var en trevlig upptäckt.



När vi kom till receptionen var det gott om folk där och vi fick vänta. Jag började känna mig lite stressad men vi hann fint ändå. Vi gick och satte oss i väntrummet längst ner och väntade. Klockan blev 13.00 och sen tickade den vidare. Jag började bli nervös att de glömt oss eller missat oss. Men en läkare kom och vi fick gå in och sätta oss i ett rum.



10 ägg plockades jag på.

2 ägg var inte tillräckligt mogna

7 ägg befruktades- samtliga m h a ICSI (mikroskopbefruktning)

4 embryon fick toppkvalitet

1 embryo till idag

3 till frysen



Jag och maken blev så himla glada så det måste ha sett lite underhållande ut att betrakta oss. Vi kunde knappt fatta det. Alla spänningar jag haft fram till idag släppte och jag blev nästan tårögd där jag satt.

Efter beskedet fick vi gå in ett bås (eftersom vi var först fick vi välja och vi valde samma med fönster som i tisdags). Att byta om idag var en sådan enorm skillnad mot förra gången. Idag kramades vi, log, pussades, kramades och allt kändes mycket bättre.

Strax blev vi hämtade och jag fick sätta mig på britsen. För femtioelfte gången fick vi uppge namn, personnummer och IVF-nummer. Allt gick jättesmidigt och idag kunde jag t o m se katetern på skärmen.



Nu är vi hemma igen. Jag har fått gå och kissa och ligger nu i soffan med en proggis i mig och är såååååååå lycklig! Jag ligger och ler hela tiden och allt känns så fantastiskt bra. Om två veckor, torsdagen den 24/5, ska jag gravtesta. Jag hoppas så att vi lyckas. Jag ska faktiskt tänka och ha inställningen att vi SKA lyckas denna gång. :)



Jag måste ju bara berätta vad maken sa när vi kom hem och blev mötta av katterna. "Nu är vi hemma alla tre", sa han och tittade på dem. Jag tyckte det var så gulligt sagt. Nu jävlar bajbi ska det bli bulle 2007 och bebis 2008! :)



Det är också nu jag övergår att lägga mina inlägg från IVF till graviditet, eftersom vi tektiskt är det även om embryot inte fastnat ÄN. ;)

IVF
Av Patricia - 10 maj 2007 09:46

* Svullen

* Får jätteont i magen när jag blir för kissnödig

* Trött

* Inget illamående alls (har mina akupressurband fall i fall)

* Inga humörsvängningar utan ganska jämn och fin (tycker jag i allafall)

* Blir hungrig fort och mätt lika fort

* Har samma fart när jag ska göra saker.

* Kan än så länge ta djupa andetag (jämfört med förra gången)

* Det går bra att ta proggisarna

* Förbättrat luktsinne redan

* Lite småömma bröst emellanåt (betydligt känsligare än innan)

 

Eftersom jag var lite dålig med att skriva förra gången kommer jag inte ihåg när jag började må illa. Jag vill inte må illa, men om jag inte känner av något illamående denna gång, kommer jag att tro att något är fel. Dumt. :( Men jag ska försöka vara duktig och glädjas för varje dag och hoppas på att ingen blödning kommer utan att vi lyckas.

IVF
Av Patricia - 10 maj 2007 08:06

Idag är det en stor dag. En dag när jag ska bli rik. Rik på att få ett embryo insatt i mig.

Även om jag hållt på med hormoner sen den 26:e mars, känns det ändå lite overkligt.

Är vi redan här?

Hur ska det gå?

Kommer det att gå vägen denna gång?

Men solen skiner och himlen är blå. En underbar dag som jag hoppas är någon riktlinje för hur det ska gå med vår graviditet. :)

Maken är hemma idag och ska jobba lite nu på morgonen och förmiddagen. Sen åker vi in tillsammans. Det är ju självklart att han ska vara med när vårt lilla embryo blir en del av vår familj. :)

Men nu blir det frukost. Jag är jättehungrig!



Jag återkommer senare idag med info om hur många embryon det blev totalt. Min gissning är att det blev som förra, d v s ett som går att använda och ett som inte går att frysa in. Men jag hoppas ju på bättre. Fast då hade vi 17 ägg och det det gick så. Visserligen fick soldaterna hitta äggen själva. Denna gång är det 10 och de använder assisterad befruktning, sk ICSI. Så vi får väl se. :)

IVF
Av Patricia - 9 maj 2007 19:33

Det blir förmarinerade partyvingar, ris, grönsaker och sås. Jag hoppas det blir gott. :)

Mat
Ovido - Quiz & Flashcards