Alla inlägg under augusti 2007

Av Patricia - 26 augusti 2007 20:39

Ikväll när vi skulle åka och handla slog maken på sin mobil. Vi har i regel inte på dem när vi är hemma. Men som sagt så slog han på den när vi skulle iväg. När jag hade stängt garagedörrarna såg jag på honom genom vindrutan att han fått något negativt eller sorgligt besked. Och visst var det så. Fredag, ett par kompisars katt, hade blivit påkörd igår och deras grannar hade hittat honom död.

 

 

Jag blev chockad och ganska snart tjöt jag så jag fick ont i bröstet. Jag hade svårt att andas och fick nog lite panik. Söta, älskade Fredag som var en av världens keligaste och goaste katter, död. Det kändes så overkligt. 

 

 

Maken blev nog lite orolig för mig och frågade flera gånger om vi skulle vända hem igen, men jag insisterade på att vi skulle åka och handla. Hela vägen dit grät jag. Tankar som att det var sista gången vi såg honom förra fredagen när vi var där på middag, att han aldrig kommer att möta oss spinnande på altanen när vi kommer och hälsar på, att jag inte kommer att få kela med honom mer. Det känns så hemskt. Jag är verkligen inte bra på att hantera döden. Ångesten att släppa ut våra katter kom ganska fort. Där de bor kör det inte många bilar och han lyckades bli påkörd. Hur ska det då gå här där det är betydligt mer trafik och folk oftast kör som galningar och två av våra katter kan vara lite impulsiva. Och jag som tyckte att jag klarade av att hantera ångesten för det så mycket bättre nu. Så jag kommer att be om att få ångestdämpande medicin på tisdag när vi ska träffa terapeuten.

 

 

Det blev mycket kramande när vi gick och handlade. Tårarna rann emellanåt även på vägen hem.

 

 

När vi packat upp varorna gick vi och satte oss i soffan för att skicka ett meddelande till dem där vi beklagade sorgen. Och det gör vi verkligen. 

 

 

Fredag var en katt som strök omkring i deras trädgård vårvintern 2002 och plötsligt bestämde sig för att bo hos dem. Han var väldigt tillgiven och jättego redan från första dagen - en fredag, därav namnet. Vi träffade honom max en vecka efter han hade flyttat in och vi fattade tycke för varandra direkt och det har suttit i hela tiden. Han har alltid kommit och mött oss och kelat. Nu för några veckor sen när vi hälsade på hade jag honom i knät jättelänge och han tyckte det var supermysigt att bli klappad. Han var en avslappnad katt som alltid var lugn och snäll mot alla, människor som djur. Förra veckan hade valpen trillat ner på honom och han hade bara tittat lugnt på valpen.

En bättre katt än Fredag kan man inte få och därför är det så extra sorgligt att han gått bort. Jag hoppas så att han dog omedelbart och därmed slapp lida.

 

 

Vi älskar dig Fredag och kommer aldrig att glömma dig.

Ha det bra i katthimlen och leta upp Selma. Hon tar hand om dig. 



P.s Bilderna är tagna från kompisens hemsida.

Av Patricia - 26 augusti 2007 17:48

Min rygg är riktigt envis. Den vill inte bli riktigt bra.

Har känt av den rejält emellanåt idag. Inte alls skönt. Men jag försöker att röra på mig och ta det lugnt. Vad mer kan jag göra?

 

 

Nu ska vi åka och handla lite mat så vi får middag idag.

Födelsedagskortet är klart - se pysselbloggen. Jag blev nöjd med det.

Så imorgon ska det postas.

 

 

Tror inte jag gör fler julkort nu utan väntar till tisdag för att höra hur åsikterna går. Jag hoppas verkligen att hon gillar dem. Jag är nöjd med dem, och det säger inte lite. 

Av Patricia - 26 augusti 2007 13:29

Fem julkort har jag fått ihop än så länge i helgen.

Det har varit en utmaning eftersom jag inte får använda vad som helst. Jag gör nämligen julkort till en butik i sta'n och gillar hon dem ska hon använda dem i sin julskyltning. Därför får jag bara använda papper och stämplar från hennes butik.

 

 

Det är jätteskoj och jag har totalt fått ihop sex kort varav fem denna helgen. På tisdag ska jag ta med dem till butiken för att höra vad hon tycker.

 

 

Men lite avbrott måste man ha och nu gör jag ett kort till en kompis som fyller år på onsdag. Sådant får man inte glömma. :) 

Av Patricia - 26 augusti 2007 13:08

Blev utmanad och följande läskigheter får du veta om mig.

Jag har blivit utmanad av Alma Mater med följande:

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.

(*) Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.

(*) I slutet av inlägget skriver du 8 personer.


Sån e jag???



1/ Kontrollfreak! Jag ska helst kunna kontrollera allt och alla så det blir bra, d v s som jag vill. Och det dummaste jag kan säga oftast är "det spelar ingen roll" eller liknande kommentar eftersom jag till 99% har en bestämd uppfattning om saken i fråga. Stackars maken.


2/ Jag säger alldeles för ofta "det var så lite så" om någon tackar, oavsett om jag knappt gjort något eller som oftast slitit som ett djur och det egentligen inte alls var "så lite så".


3/ Man ser direkt på mig när jag blir trött eftersom jag börjar snurra och tvinna håret mellan fingrarna. Det är så skönt. Dock gör jag det aldrig när jag ska somna. När jag ska somna ligger jag alltid på sidan och vaggar mig till sömns. Funkar jättebra. Och har jag svårt att somna tänker jag på avslappningsbandet. Jag kan höra musiken och rösten inom mig och sen somnar jag nästan omedelbart.

  

4/ Jag vill så mycket, men är så kräsen när det gäller både det ena och det andra vilket leder till att det ofta inte blir något alls. Men samtidigt vill jag inte nöja mig med vad som helst heller.


5/ Tror att jag är en shopaholic. Framför allt när det gäller pyssel. Det är så mycket jag vill ha och det senaste jag märkt nu är stämplar som jag inte får nog av. Blir lite rädd emellanåt av mitt beteende. Samma har gällt kläder och hittar jag mycket fint skulle jag mycket väl kunna handla för en stor summa.


6/ Är till 99% alltid ute i god tid när det gäller att passa tider. Jag vill inte ens vara precis i tid. Det stressar mig. Utan en stund innan. Maken som är precis tvärt om kan stressa upp mig oerhört när det gäller detta.

Däremot kan jag skjuta upp saker till sista stunden så att jag verkligen måste koncentrera mig på det.

  

7/ Jag tycker inte om att få vatten i ansiktet vare sig jag duschar eller badar. Det är obehagligt. Därför dyker jag inte eller hoppar från bryggor/kanter.


8/ Jag borde skaffa mig mer tålamod när det gäller i trafiken samt köer i affärer. Är det två filer i trafiken som blir till en gasar jag hellre på och ser till att jag är först än att jag ska släppa fram en massa andra som ska in i min fil så att jag hamnar längre bak. Maken är tvärtom och jag kan bli otroligt stressad av det på mornarna.

I affären har jag svårt att välja kassa och letar gärna efter den kortaste istället för att bara ställa mig i en och ta det lugnt.


Nu kommer det svåraste att hitta 8 att utmana.

Jag gör nog snarare så att ni som känner för att skriva gör så och kommentera hos mig så läser jag gärna. :)

Av Patricia - 25 augusti 2007 12:23

Då har jag tagit lite foton, redigerat och lagt upp på pysselbloggen.

 

 

Nu ska jag ta itu med julkort. Oj, glömde skivorna. *springer ner och hämtar* 

Av Patricia - 25 augusti 2007 10:46

Igår morse gjorde jag misstaget att ställa mig på vågen. Jag blev verkligen nedslagen av resultatet som satt i hela dagen och kvällen tyvärr. 

 

 

Jag var tidigt på jobbet vilket var skönt. Jag körde mig och maken. Det är på tiden att jag börjar köra bil oftare nu igen.

 

 

Strax innan lunch kom L förbi på jobbet för att hjälpa mig och M med lite saker. Vi gick ut och åt lunch tillsammans och maken följde med. Gott och trevligt var det. :)

 

 

På eftermiddagen blev det tårtfika (igen) då en skulle sluta för att börja studera. Jag tyckte att jag fick en hel del gjort. Jag fick lära mig nya saker i ett av de system vi använder oss av, så det kändes bra.

 

 

16.10 slutade jag och hämtade upp maken för att sen styra mot frisören. Medan jag klippte mig gick maken och handlade mat. När jag var klar gick vi och kollade om vi kunde hitta lite höstkläder till mig. Några tunikor, en kjol, en top och två par strumpbyxor blev det. Det som var ovanligt för mig var att jag köpte två olika gröna tunikor. Härliga färger som jag tror passar mig.

 

 

När vi kom hem avslöjade maken vad han hade köpt för mat: färska räkor  och romsås. Sen hade han även köpt rökt lax (en halv fisk och inte färdigskivat). Men han glömde potatis och lite annat, så det blir ev att handla idag.

 

 

När jag kom hem hade jag fått lite post: 2 gamla hÄnglarstämplar jag vunnit på auktion samt en stans.

 

 

Grannarna kom över och vi pratade lite. Vi fick reda på att ett par andra grannar ska ha barn nr två samt en kompis till grannen är också gravid ungefär där jag skulle varit nu. Det gjorde lite ont i hjärtat. Jag önskar så at jag bara kunde vara glada för alla de som bara lyckas hur lätt som helst (vilket dessa gjort) och där graviditeten sen går som en dans (alltså slipper missfall, utomkveds eller liknande elaka saker). 

 

 

Kvällen blev jättetrevlig ändå trots nyheterna. Jag klädde upp mig i mina nya kläder och vi dukade fram. Vi åt och det var jättegott. Det som var synd var att jag blev jättetrött efter maten och jag slumrade i soffan för att gå och lägga mig strax efter 23. 

 

 

Idag vaknade jag lite eftr 7 och har varit uppe sen dess. Jag har börjat läsa boken jag fick låna av frisören igår. En Nora Roberts-bok. :) Sen gick jag upp och började tvätta och är inne på min andra maskin. Jag har även stämplat upp lite som jag ska färglägga snart. Det blåser jättemycket idag så jag håller mig inne. Ryggen mår bättre vilket är jätteskönt. Jag är dock försiktig och ar det lugnt.

Jag ska bara dricka upp mitt kaffe. Sen ska jag fotografera så det är gjort. Foton ska upp på pysselbloggen och sen ska jag ta itu med julkort. :) Så jag ska även få med mig julmusik upp till pysselrummet. Jag ska fortsätta tvätta har jag tänkt mig. Vad maken ska göra idag är jag lite nyfiken på. Undrar om det blir något gjort alls. Det finns ju saker att göra. ;) 

Av Patricia - 23 augusti 2007 22:32

Vi har varit runt överallt och letat kaffekvarn. Jag hade ju inte mindre ont i ryggen efter vandringen, men men.

Det sämsta var att vi inte köpte någon. Den som verkade bäst av de få som fanns kändes inte hel bra, så vi avstod. Vi kan dock inte förstå att det knappt finns att få tag på, iallafall inte i vår stad, om man inte går till kaffebutikerna som tar hutlösa priser för jättesmå som knappt kan mala till fyra koppar. Så vi får väl leta vidare och hoppas på det bästa.

 

 

Det vi däremot fick shoppat var lite Santa Maria kryddblandningar på Ica Maxi.Vi passde på att köpa fem olika. De är verkligen jättegoda.

 

 

Vi var även inne på Rusta där jag köpte två väskor som jag förhoppningsvis kan ha som scrapväskor.

 

 

Inne på Jula hittade jag en sorteringslåda där jag fått i mina brads, beads, band, öljetter, lite bokstäver, tags, fotohörn, fotoklistermärken och småstansar. Jag har det mycket mer samlat nu och det känns jätteskönt. Och den är lätt att få med i väskan jag köpte.

 

 

Och innan vi åkte hem stannade vi till vid MAX och åt hamburgare. Det var verkligen år sedan jag åt på ett sådant ställe och MAX har jag faktiskt aldrig provat förr. Det var rätt ok och min mage verkar ha tålt maten bättre än McD, som jag mått jättedåligt av tidigare.

 

 

Så ikväll har jag organiserat i min sorteringslåda samt monterat stämplar som jag ska göra fina kort av (jag ska göra mitt bästa). Dessutom har jag hunnit bläddra i Pandurokatalogen som kom idag och skrivit upp lite saker jag vill ha. :)

Allt detta i soffan medan tv'n varit på i vardagsrummet. Imorgon ska jag börja med julkorten samt fotografera till pysselbloggen.Åh vad jag längtar efter helgen. :)

Av Patricia - 23 augusti 2007 14:18

I eftermiddag när vi slutat ska vi på jakt efter en ny kaffekvarn.

Vi köper vanligtvis bara hela kaffebönor som vi själva maler när vi ska brygga kaffe. Kvarnen vi har/haft har hållt i mååååååååååååånga år och varit välanvänd. Vi har nämligen fått den av makens föräldrar som i sin tur använt den väl.



Men så i måndags kväll när maken skulle göra kaffe ville den inte mer. Då gav den upp, vår gamle trotjänare. Så nu är det dags att leta ny kvarn. Och det är faktiskt inte så himla lätt att hitta när man tittar på nätet.



Så i eftermiddag blir det att besöka Elgiganten och OnOff i första hand. Har inte de får vi fortsätta till andra ställen. Men till vilket pris som helst köper jag inte en. Clas Ohlson har tidigare haft samma märke och modell som vi nu hade, men den var tydligen slutsåld. :(



Jag hoppas vi inte behöver springa omkring för mycket i vår jakt på kvarn. Ryggen mår ju sådär, så det är ganska bra om jag försöker ta det lite lugnt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards