Alla inlägg den 13 januari 2007

Av Patricia - 13 januari 2007 23:42

Kunde ju inte låta bli, med makens tillåtelse naturligtvis, att kolla vem han var lik.Så här kommer hans resultat.Och, nej, ni får inte se honom heller. Ni får bara tro mig att han är jättesöt och snygg. ;)

Av Patricia - 13 januari 2007 23:21

Innan idag satt jag och läste igenom de bloggar jag "följer" av olika anledningar. På en av dessa bloggar var det en som hade hamnat på My heritage. Där kunde man registrera sig och sen lägga in sitt foto för att se vilka kändisar som man var lik.Jag brukar inte tycka sådant är kul, men för ovanlighetens skull, why not?Alla personer som kom med känner jag faktiskt inte igen. Jag kanske borde, men tyvärr. Jag är inte så allmänbildad uppenbarligen. Men Anastacia, som jag var mest lik, känner jag till och blev småsmickrad över. :)Nåja, har du någon tid över, kolla för skojs skull. :)Här kommer mitt resultat. Ja, jag är så feg och har tagit bort mitt foto. :)

Av Patricia - 13 januari 2007 23:02

Medan maken tog en dusch tände jag en eld i kakelugnen, tände div lyktor i vardagsrummet, tinade pizza i ugnen och dukade. Allt var klart och romantiskt när han var klar. :)Vi åt pizza, drack vin och tittade på "På spåret". Jag måste ju säga att jag är mycket imponerad över Johan Wester (Hipp Hipp) och Anne Lundberg (Antikrundan). De är väldigt duktiga. Men så är de ju skåningar, som jag. ;)Vinet var gott. Det blev resten av rödvinet från förra lördagen. Gott var det och efter ca 1 glas var jag fnissig och hyfsat påverkad. Det är sällan jag blir så lättpåverkad. Maken tyckte mest jag var gullig. Tur är väl det. :) Nu har det lagt sig ganska väl.När det var slut gick maken ut och poppade popcorn och gjorde te till mig, medan han gjorde kaffe och lade upp glass till sig. Väl i soffan igen tittade vi på Fun with Dick and Jane. Den var rolig. :) I korta drag handlar den om dessa ovannämnda som plötsligt inte har några arbeten. Hon har slutat frivilligt för att han fått en chefsposition, och han blir uppsagd då företaget går omkull. Ni som läst min blogg kan ju tänka er att jag satt och faktiskt blev lite vemodig där i soffan. Jag måste hitta ett nytt jobb. Eller rättare sagt. Jag hittar ju jobb. Jag ska bara hitta folk som vill ge mig en chans. Totalt sett var den underhållande och i den sitsen de var vill jag aldrig hamna i.Nu börjar jag känna mig lite trött, så det blir nog sängen snart.Det är inte klokt. För 10 år sen var man ute och festade på Slagthuset på lördagnatten och då hade man inte ens åkt dit än vid den här tiden. Ack ljuva ungdom. Nu är man glad om man orkar hålla sig vaken till när de öppnar (om de fortfarande öppnar kl 24/00). :)Nåja, jag klagar inte. :) Livet är ganska bra. :)

Av Patricia - 13 januari 2007 17:25

Vi är klara! Vi har flyttat över 5 kubikmeter ved från uppfarten in i garaget. Det trodde jag aldrig att vi skulle hinna idag.Efter det att jag skrivit i bloggen gick jag ner till vardagsrummet där jag fann maken, som spelade på gitarren. Riktigt fint spelade han också. :)Vi tog på oss oömma kläder och begav oss ut. Först lade vi in den ved som är torr i en garderob som står brevid där veden skulle läggas. Efter det tog vi veden från trädet som sågades ner i höstas och lade på golvet inne i garaget. Nu var skottkärran tom och redo att användas.Vi tog bort presenningarna som vi försökt ha som skydd mot väder och vind och började lasta i ved i skottkärran. Vi försökte ta den blötaste veden först. Vi hade uppenbarligen glömt hur mycket ved det egentligen rörde sig om. Stället i hörnet i garaget, som räckte förra gången, gjorde inte det denna gång. Så vi fick stuva lite överallt i den hörnan. Men det gick.Den enda paus vi hade var ca 10 minuter när vi drack saft och åt lite pepparkakor. Annars har vi hållt på hela tiden. Jag är verkligen jättestolt över oss båda för att vi orkade hålla den takt vi höll hela tiden och för att vi verkligen tog itu med det. Det var stort för att vara vi. :)Jag trodde inte jag skulle fixa det så bra som jag gjorde med min rygg. Men som maken påpekade, det var nog mycket tack vare att jag gått ner i vikt. Jag hade aldrig fixat detta så bra om det varit för något år sen. Så det kändes fantastiskt bra att kunna hjälpa till hela tiden.Förut om att ha fått in veden har jag häftat fast granet med ljus på verandan som blåst ner innan. Maken gick bort med de 50 kg salt (på skottkärran) till hydroforen och fyllde på. Det var tydligen helt tomt på salt i behållaren, så det var inte alls konstigt att det hade kliat på mig som f-n. Så det är skönt att det är gjort också.Ikväll blir det hemmagjord pizza och film. :)Imorgon blir det, om vädret tillåter, att vi flyttar lite lastpallar på uppfarten och flyttar de delar vi sparat av trädet ovanpå pallarna samt tar bort alla presenningsdelar. Det orkade vi inte idag.Man kan inte hinna allt. :)

Av Patricia - 13 januari 2007 12:39

Vaknade vid 10 imorse av att hankatten tyckte att vi skulle stiga upp genom att dra i persiennerna som var nere. Så det var bara att stiga upp. Maken steg också upp.Vi klädde på oss och gick över till grannkatterna. De fick mat och medan de åt rensade maken kattlåda medan jag vattnade de 10 000 blommorna (varav hälften bara är att slänga). När vi var klara och katterna hade ätit upp blev det lite mys med dem.När vi var hemma igen blev det frukost. Efter det plockade vi undan, fixade disk och torkade av div bord och gjorde fint, torkade kattkiss (eftersom vår äldsta tjej går och skvätter här och där i huset tyvärr).Lite mys blev det också för vår del. :)Nu rensar maken kattlådorna här hemma och jag bloggar. När vi är klara ska vi ge oss ut och få in ved. Den har bara legat där i över två år tror jag. :) Men nu ska det bli ändring på det. :)Det är hyfsat ljust ute idag. Molnigt, men man ser himlen här och var, vilket är trevligt.Det vkerkar inte blåsa så fasligt mycket, inte som inatt när det kom ganska kraftiga vindar igen.Psykiskt mår jag lite bättre idag. Jag har väl insett att jag kanske inte mådde så bra som jag trodde trots att jag sluppit min arbetsplats.Jag ska verkligen lyssna på min kropp. Säger den att den är trött ska jag gå och lägga mig. Det är nu jag har tid och möjlighet att vila upp mig. Och komma igång och röra på mig mer ska jag också göra. Vågen gav inga glada besked, även om den är lite opålitlig. Den visade nämligen de första två gångerna idag att jag skulle väga ca 9-11 kg mer än jag gör. Så nu blir det inte mer gottigt att äta i form av våfflor eller dyl och mer motion. Och framför allt ska jag bli bättre på att dricka mycket! Fy mig.Men nu bär det av mot vedhögen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards