Alla inlägg den 7 januari 2007

Av Patricia - 7 januari 2007 14:34

Nu har jag plockat ut, rensat och ändrat om lite i två av köksskåpen.Jag blev nöjd. Maken har inte tittat än. :)Jag har rensat ut glas som inte längre var fina p g a diskmaskinen. De finaste av dem glasen funkar som tandborstställ på toaletten på övervåningen. Resten av dem ska jag göra om till lyktor. :)Mitt nya favoritporslin har kommit fram. Det ska användas beytlidgt oftare, iallafall av mig. :) Glas som förr användes (väldigt sällan) som grogglas, får nu användas som vardagsglas. De var inte dyra och är ganska enkla men fina.Så nu ska vi försöka använda lite andra saker till vardags. Nu kanske det blir lite roligare igen att duka. :) Bilderna kommer i följande ordning:1. före2. efter3. favoritporslin4. det som rensades ut

Av Patricia - 7 januari 2007 13:53

Vi har sedan tre år en spis med häll från Elektrolux. Jag har för mig att vi fick en liten provflaska från affären när vi köpte spisen och att mamma och pappa köpt en flaska sådan rengöring till oss innan.Vi har sen under årens lopp köpt olika märken av rengöring till denna häll, men det har inte blivit riktigt rent. Vi har alltid haft fläckar kvar som inte gått bort. Mina föräldrar, som har en likadan spis fast modell äldre, har hela tiden köpt Elektrolux egna produkt för hällrengöring och nu har vi också provat den. Det är det bästa medel jag använt. Jag fattar inte varför vi inte köpt det om igen när det tagit slut. Vi har väl haft kortslutning. Elektrolux Home-affären ligger ju inte så centralt precis, så det är kanske därför.Nåja. Produkten heter Topprens och kan köpas i Elektrolux Home-affärerna. Den tar bort allt och hällen ser ut som ny. Jag kommer aldrig att köpa något annat medel.Våra ugnar behöver också rengöras, men vi känner att när vi nu har så ont om pengar får det vänta. Det finns nämligen en liknande produkt som Topprens för ugnar, men en flaska sådant går på ca 70 kr. Men jag kommer definitivt att testa det. :)

Av Patricia - 7 januari 2007 13:17

Jag kom ju inte ut i köket. Jag blev fast vid datorn och tv'n. Jag och maken har nu lärt oss hur man slår in presenter på japanskt vis. Det var mycket dekorativt och såg inte så svårt ut. Dock går det åt mycket papper. Jag blev himla sugen på att ge bort presenter nu iallafall. :)Under tiden har jag suttit och sorterat bokmärken här i Firefox. Det var jobbigt att hitta bland alla sajter jag sparat. Men nu har jag organiserat upp dem. :) Det känns skönt. Nu ska jag ut i köket och rensa. :)

Av Patricia - 7 januari 2007 12:35

*ler stort* Imorgon ska mina arbetskamrater börja jobba igen. Det är studiedag för dem så det blir en hel del planerande för dem. Men jag är ledig. :) Det är såååå skönt.Det är officiellt nu på skolan att jag tar tjänstledigt. Min lagledare ringde idag. Först frågade hon hur jag mådde och sen började hon prata om allt hon gjort på lovet (som om jag var intresserad). Sen frågade hon om jag kommer imorgon. När jag berättade för arbetslaget hade vi kommit överens om att jag skulle komma som imorgon, men min rektor tyckte det var bättre att jag kom som i onsdags. Detta visste tydligen ingen annan i mitt arbetslag om. Så de lär säkert vara förvånade imorgon när jag inte dyker upp.Sen frågade hon mig om jag skrivit något brev. Jag svarade ja och att jag skickat det till vikarien samt till rektorn."Jaha, då lär man inte se dig här mer då", sa hon med en kort ton. "Nej, det lär man nog inte göra", svarade jag glatt. Vi kom fram till att vi säkert hördes ändå. När jag berättade innan jul att jag skulle "sluta" ville arbetslaget, då iallafall, bjuda ut mig på middag. Vi får väl se om de fortfarande känner för det. Bli bjuden på mat kan jag mycket väl tänka mig att bli. Mycket brukar jag säga nej till när det gäller att umgås med de jag arbetat med där, men efter allt det jag stått ut med så kan de mer än gärna få bjuda mig på middag. :) Så vi får väl se om de står för vad de sagt.Jag ska ta och maila arbetskamraten som var här igår på middag för att be henne berätta lite om reaktionerna och kommentarerna imorgon som sannolikt kommer dyka upp när alla verkligen får reda på att jag inte är där. :) Lite nyfiken är jag ju allt.

Av Patricia - 7 januari 2007 12:12

Igår när vi hade gäster passade jag på att duka fint. Det blev en duk på köksbordet (som vi annars sällan kan ha eftersom katterna älskar att ligga på bordet och håra ner), underlägg i linnetyg med en ficka för bestick, fiinbestick, vinglas-chateauglas, finporslin (Maria Björnbär). Ett antal små ljuslyktor stod på bordet och det var väldigt enkelt men mysigt. Jag var nöjd med dukningen.När det sedan var dags för efterrätt med kaffe/te, var jag lite osäker på vad jag skulle ta för koppar och fat. Det blev koppar och höga muggar i brun keramik (?) med cirklar på. De är från mina föräldrar som vi haft så länge jag kan minnas. Killarna, som drack kaffe, fick de låga men ganska stora kopparna medan vi tjejer, som drack te, fick höga muggar. Jag vet inte om de höga är temuggar. Jag kommer ihåg att Irish coffee var vanligt att föräldrarna hade (på lördagkvällen) när jag var liten.Eftersom jag bara hade koppar och muggar med fat, tog vi assietter i Maria Björnbär-serien. Det var väldigt mysigt att dricka ur dem och jag kom fram till att de står lite undanskymda på andra sidan köket i ett vitrinskåp. Så idag eller imorgon ska jag packa undan alla tråkiga, singla muggar som vi ändå aldrig använder, för att få mer plats till de som vi har hela set av istället. Innan har jag inte velat rensa. Det har varit jobbigt att ta farväl av saker. Men nu känner jag att det känns skönt. För då kan man samtidigt få in "nya" saker. Jag är ofta sån att jag inte måste ha nytt porslin som i aldrig använt. Jag gillar gärna gammalt, använt som har en historia.Så nu ska det bli ordning i skåpen och mer gott om plats. Vad jag ska göra med det jag plockar bort vet jag inte. Det är ju inget fel med sakerna, så slänga det kan jag inte göra. Det hade varit bortkastat tycker jag. Så det får väl snarare bli att jag ger bort det. Jag kan inte tänka mig att jag får något för det. Och jag får väl ta bildbevis att jag rensat. :)

Av Patricia - 7 januari 2007 00:19

Hela dagen har jag blivit ledsagad av smärta i huvud och mage. Inte kul. I eftermiddags var jag tvungen att lägga mig en stund med vetekudde efter intagande av värktablett.Vi har iallafall varit lite duktiga. Hyllor och krokar har äntligen kommit upp på toaletten på övervåningen. Det blev jättefint. Jag har plockat undan i pysselrummet, sopat allmänt och t o m svabbat hallgolvet. Det är ju ganska mycket lera och grus som kommer in nu.Till middag till oss och gästerna blev det banankassler, ris och sallad. Till efterrätt blev det rabarberpaj med marsansås/glass.Vi spelade spel ikväll. Ricochet robots blev första spelet. Jag vann. Sen spelade vi TP - tjejer mot killar, precis som förra gången. Och precis som förra gången vann killarna, även om det var väldigt jämnt idag. Grattis killar! Nästa gång tar vi er. ;)Så även om jag haft och har ganska ont, har det varit en trevlig lördag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards