Alla inlägg den 23 januari 2007

Av Patricia - 23 januari 2007 22:49

Jag är en typisk kvällsmänniska. Visst, jag kommer upp på morgonen utan större problem (när jag jobbar) och funkar fint på förmiddagen osv, men det är på kvällen jag kommer igång och verkligen har energi. Det är då jag skulle vilja gå ut på långpromenad, pyssla massor, fixa, laga - ja kort sagt, en massa saker.Men samtidigt är det inte kul. Maken kommer hem från jobbet och man vill ju vara social och umgås.Hade vi bott i stan hade en promenad inte varit några problem, men här ute är det bäckmörkt och tyvärr tycker nu de som annars kör lite vårdslöst på vägarna att det är jättekul att slira omkring. Därför känner jag mig inte säker om jag så har reflexväst, div relexer som dinglar och ficklampa. Så kvällspromenader blir det inte så länge det är mörkt ute.Visst är det så att jag ändå pysslar lite på kvällen och, som nu, bloggar här uppe i pysselrummet medan maken är nere i vardagsrummet och slötittar på tv samtidigt som han surfar och förhoppningsvis jobbar på min webskola.Jag har alltid massor jag skulle vilja göra och det är inte sällan som jag tänker att "det där och det där och det där ska jag göra imorgon", för att sen när jag vaknar tänka "usch jag orkar inte". Har jag svamlat tillräckligt nu?Ja, det har jag nog. :)

Av Patricia - 23 januari 2007 22:10

Min lönespecifikation var inlagd idag på nätet. Det är jättesmidigt att kunna kolla så.Eftersom jag är tjänstledig sen den 10/1, är jag väl medveten om att jag inte skulle få alls mycket i lön, men när jag satt där och tittade på den fick jag verkligen inte ihop matten i specen. Enligt mig har de lagt in för mycket tjänsledighet och därmed dragit för mycket lön för mig, enligt hur jag tittade på min spec.Ringde då lönesekreteraren som är tilldelad mig. Hon var sjuk. Ringde igen och fick prata med någon i den lönegruppen. Kvinnan jag fick prata med var inte särskilt hjälpsam eller trevlig. Kvinnan förklarade att om man är sjuk, dras 100%, eller 1,0, när man är sjuk. Så långt var jag med.Är man tjänstledig, drar man 140%, eller 1,4. Varför frågade jag? Men det kunde hon inte förklara. "Det bara är så. Acceptera", sa hon surt till mig.Så f-n heller tänkte jag. Jag ger mig inte förrän någon förklarar för mig så att jag fattar.Eftersom jag märkte att hon var mer eller mindre oduglig, ringde jag mitt fack och bad dem förklara. Fick först prata med en man, som ej heller han kunde förklara och jag ifrågasatte. Han tyckte också att jag bara skulle nöja mig eftersom de på lönekontoret säkert hade gjort rätt.När jag inte nöjde mig med detta utan ville ha förklarat, gick han efter en kvinna som var mer insatt. Jag var säkert jättejobbig i hans värld som ville förstå.Av henne fick jag någon vag förklaring om hur man räknar och inte räknar med helgdagarna. Men hon sa att hon tyckte det var konstigt med hur de hade räknat, efter att ha fått mitt personnummer och tittat på specen. Det är en halvdag hon inte riktigt kunde förklara, men lovade att hon skulle ta tag i detta och kolla runt.Äntligen någon som inte bara accepterar att det står något utan vill veta varför det ska vara just så. Samtalet slutade med att hon ska höra av sig om några dagar.Kontentan är att det säkert stämmer med alla uträkningar. Det enda jag vill veta är hur man räknar ut det så att man någon gång skulle kunna få förstå sin lönespec.

Av Patricia - 23 januari 2007 22:04

I eftermiddag och ikväll har jag suttit lite och jobbat på tomten. Kroppen är stoppad, likaså armarna och armar är nu fastsydda på kroppen.Tyget som jag bl a ska använda till luva är tvättat idag. Imorgon ska fler delar klippas ut och sys i de olika tygerna.

Av Patricia - 23 januari 2007 14:55

Jag var tvungen att beställa ytterligare en bok från en medlemstidning i en bokklubb för att fullgjort mitt åtagande. Detta gjorde jag för två veckor sen.Förra veckan fick jag ett konstigt medd på telefonsvararen där en kvinna fått min faktura och säkert därmed även min bok. Hon sa att hon ringt bokklubben och de skulle rätta till detta och skicka till mig. Fortfarande ingen bok eller faktura så idag när jag fick medlemstidningen ringde jag.Tydligen har min order inte alls kommit iväg, vilket jag tycker är väldigt konstigt eftersom den där andra kvinnan verkar ha fått mitt paket.Kvinnan jag nu pratade med skulle lägga in det som en ny order så att jag får en ny faktura med ett nytt datum. Detta är ju väldigt bra för då har jag förhoppningsvis en lön nästa månadsskifte så att det inte svider så i plånboken när jag ska betala den. :)

Av Patricia - 23 januari 2007 13:38

Inatt kl 04.18 vaknade jag av att maken tände lampan och släckte den igen. Jag frågade honom vad det var, men det var inget. Jag frågade honom om han drömt någon mardröm eller så, men fick ett mumlande nej. "-Jag kan inte sova", sa han. Konstigt tänkte jag eftersom han somnade före mig innan. Efter ca 15 minuter småsnarkade han igen, medan jag låg klarvaken. Kul! Det tog mig ett bra tag innan jag somnade om. När klockan ringde 06.30 kändes det som om jag hade sovit i max 20 minuter. Maken snoozade och jag stängde av min klocka. 07.40 kom han upp medan jag låg kvar. Kroppen kändes som om den vägde ett ton för att inte tala om ögonlocken.När maken skulle åka iväg kom han upp, pussade mig och önskade mig en bra dag. Strax därefter somnade jag om och sov mer eller mindre till 10.45 Jag har letat jobb och hittat ett som verkar sådär. Dock måste jag registera mig på ytterligare en sajt, så jag får väl ta och göra det i eftermiddag. Men nu ska jag faktiskt ta och pyssla lite. :)

Av Patricia - 23 januari 2007 13:22

Om jag vann väldigt mycket pengar, som ca 10 miljoner, skulle jag utan tvekan köpa en tomt på ett bra ställe och bygga mitt drömhus. Gärna här inärheten där vi bor eftersom det är underbart här ute.Jag skulle naturligtvis göra andra saker också, som att se till att bli skuldfri, köpa en ny bil, ge till mina föräldrar, m m.Men mitt drömhus har jag velat har i säkert 8 år. Det kommer aldrig att hända, men jag har fortfarande drömmen kvar.Ett rejält hus med många rum, stor och rymligt. Ett rum till gäster, barnrum, pysselrum till mig, arbetsrum till maken, ett stort kök osv.Bilderna som du ser nedan, är just mitt drömhus.Det är från Sjödalshus och heter Kungslilja.Naturligtvis är jag inte nöjd till 100% med planritningen (det är jag aldrig], men skulle man ha så mycket pengar, skulle det inte vara några problem att göra de ändringar jag i så fall skulle göra.Jag trivs bra i det hus vi bor i nu med, men lite större hade inte varit fel. :) Bara tanken att ha 270 cm i takhöjd i mitt pysselrum hade varit helt underbart. Kunna ha höga bokhyllor där allt fick plats jättebra, jämfört med nu när allt är ihopträngt. Det är tur att drömmar inte kostar någonting. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards