Alla inlägg den 15 januari 2007

Av Patricia - 15 januari 2007 21:44

Nu börjar det blåsa upp ordentligt igen här. *suckar* Det är väl bara att hålla tummarna för att vi inte blir utan el igen.

Av Patricia - 15 januari 2007 20:54

Under vinterhalvåret blir jag väldigt lätt torr om händerna. Det räcker att jag tvättar händerna så behöver jag smörja in dem efteråt. Kylan gör sitt till tyvärr. Så för att undvika sprickor samt undvika klåda och nagelbandsbitning, måste jag smörja in händerna regelbundet.Efter att ha använt handcreme ett tag märker jag att händerna blir ännu känsligare och lättare/fortare torra och jag måste smörja dem ännu oftare.Samma fenomen är det för maken och hans läppar. På vintern behöver han använda läppcerat. Han vill inte, men är så illa tvungen för att inte läpparna ska spricka. Men efter ett tag måste även han använda cerat oftare än vad han behövde i början.Så vad ska man göra egentligen? Dagens I-landsproblem kanske. :)Men ett problem är det, för oss iallafall. :)

Av Patricia - 15 januari 2007 20:07

I eftermiddags fixade jag med ytterligare timrar, som inte ville lysa på rätt tidpunkt på dygnet. Sen gick jag och hämtade ved i garaget. Jag passade på att göra detta ungefär när maken var på väg hem efter att ha handlat mat och pizza [jo det är mat det med, men middag). Så jag stod redo och hade öppnat garaget när han kom hem.Nu har vi ätit pizza och oj så gott det var. :) Jag njöt extra mycket eftersom jag inte tänkt äta det igen på ett bra tag.För ovanlighetens skull åt jag mycket pizzasallad. Jag brukar inte tycka den är särskilt god, men idag var den jättesmaskig.Nu sitter vi i varsin soffa och bara kopplar av efter maten. Vi har tänt lite ljus på bordet.Vi borde gå över och mata katter. Vår hankatt retas med oss och hoppar upp på soffbordet emellanåt och jamar upp mot taket. Vår lille knäppgök.

Av Patricia - 15 januari 2007 16:49

Har hittat tre jobb som jag ska ta och söka. Det känns som att det så smått börjar komma fler och fler jobb. Det är ju positivt. :)Medan jag letat jobb har äldsta kattjejen gått omkring i pysselrummet och varit rastlös. Försökt komma in i garderoberna, slitit ner tyg och kassar för att ta sig in på ställen. Nu har hon äntligen lugnat sig och ligger och sover i fåtöljsängen. :)

Av Patricia - 15 januari 2007 15:50

Jag "gnällde" eller rättare sagt påpekade för någon vecka sen hur härligt det hade varit om maken kunde ta egna initiativ ibland. Det har han nu gjort.Igår eftermiddag, innan det blev mörkt, fick han för sig att han skulle skruva i en disk i servern, samt fixa så att en av diskarna satt fast ordentligt (vilket den inte gjort på många månader så att servern fått ligga på golvet). Jag var mycket imponerad över detta att han gjorde det. Dessutom hade jag (fy mig) inte skrivit någon lista över vad som behövde göras, som jag lovat. Du var jätteduktig baby! Och nu sitter jag och lyssnar på dina underbara låtar. :)

Av Patricia - 15 januari 2007 15:47

Grannen kom över och fikade lite och tackade för hjälpen igår med hästarna. :) Vi satt och pratade en stund.Efter det rensade jag två skåp så att ljus, ljushållare och lyktor nu är på en och samma hylla så att det är lätt att hitta.Jag har mailat iväg en lista över saker maken ska handla idag.Just nu gör jag en lista över saker som behöver göras i och utanpå huset, samt i trädgården. Jag börjar med att skriva upp allt som behöver göras. Sen får jag nog kategorisera upp sakerna och även kanske i vilken tidsperiod vi tänker oss. Men det kommer sen. :)

Av Patricia - 15 januari 2007 13:33

Så länge jag kan komma ihåg har jag älskat böcker. Om jag inte missminner mig har mina föräldrar berättat att de kunde sätta mig i babysittern framför bokhyllan. Där kunde jag sen underhålla mig med att sitta och titta på bokryggarna.Under hela min uppväxt har det funnits böcker i min närhet. Böcker som mina föräldrar beställt via Barnens bokklubb, eller liknande. De läste för mig varje kväll och mitt intresse för att själv kunna läsa vaknade innan skoltiden.Sen den dagen jag lärde mig läsa har jag älskat att läsa. Naturligtvis har det gått perioder när jag gillat det mer och perioder när jag gillat det lite mindre. Men i stort sett hela tiden har det legat en bok på mitt bord brevid sängen.Min mamma älskar också att läsa böcker och hon slukar verkligen böcker med hull och hår. Swhoosh säger det så har hon läst klart en bok på 400 sidor. :)Eftersom hon älskar att läsa böcker handlar hon ganska mycket böcker per år. Detta tycker jag är jättebra. Jag köper också böcker, men inte alls lika mycket. Jag har inte så stor möjlighet att förvara böcker, än.Vi har iallafall kommit på det briljanta sättet att vi lånar böcker av varandra. Mest har det nog varit jag som lånat av henne, men då och då lånar hon även av mig. Man sparar pengar och plats, för det gör inte så mycket att bokhyllan är lite extra belamrad med böcker några månader. :)Jag hade tänkt ta mig i kragen och börja läsa de böcker jag lånat av mamma så att hon kan få tillbaka dem igen, iallafall majoriteten av dem, nästa gång vi ses. Giraffens tårar och Livets skafferi, som jag skrev om i förra inlägget, är hennes så nu har jag börjat beta av så smått. Vi får väl se hur många böcker jag hinner med.Det som är så skönt är att jag hittat orken och läsglädjen igen nu när jag är tjänstledig. Varje kväll när vi lägger oss ligger vi nu och läser. Vi har märkt att vi sover bättre, så det är en vana vi ska fortsätta med.Nu ska jag göra en kopp te och mysa ner mig någonstans i huset och läsa. :)Tack mamma för att jag får låna dina böcker.Kram :)

Av Patricia - 15 januari 2007 13:24

Jag är ganska trött idag. Efter ett långt samtal, med framförallt mamma i fredags, kom vi fram till att jag måste lyssna mer på min kropp. Jag var väldigt duktig på att göra det precis när jag slutat jobba. Så frågan är varför jag slutat göra det nu.Nåja, jag bättrar mig och lyssnar. Den säger att den har lite träningsvärk efter att vedbärande och flyttande i lördags samt att den känner sig lite hängig. Så idag lär det väl inte hända så värst mycket.Igår läste jag ut Djävulen bär Prada. Den var lite underhållande. Jag kände till viss del igen det där att jobba på ett arbete där man verkligen inte trivs och där man känner sig felplacerad.Jag började läsa Giraffens tårar, som är efterföljaren av Damernas detektivbyrå. Jag läste ut boken i förmiddags. Båda böckerna har varit lättlästa och småmysiga att läsa, men jag förstår inte varför författaren upphöjs till skyarna.Idag när jag åt lunch, bestående av resterna av minestronesoppan samt en liten bit hemmagjord pizza, påbörjade jag den tredje delen i den serien. Denna bok heter Livets skafferi. Den lär jag nog läsa ut ganska snabbt misstänker jag. :) Jag har hämtat posten (usch vilket vidritgt väder med mycket blåst och regn) samt satt igång diskmaskinen. Jag får se om jag får ett ryck senare kanske och rensar ett skåp :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards