Alla inlägg den 27 januari 2007

Av Patricia - 27 januari 2007 20:59

I eftermiddags blev vi inbjudna till grannarna för att spela ett av de spel de fått i bröllopspresent. När vi kom fick jag först en liten present från Thailand, där de åkte på bröllopsresa. Det är ett armband, som är jättefint. Det är silverfärgat (vet dock inte om det är äkta silver), inget lås utan två stavar som binder ihop 10 stela och böjda silverstavar (som är lite präglade) och sitter ihop i kortändarna i de två stavarna. Did it make any sense? Jag blev iallafall glad för att de tänkt på mig. :)Katterna blev väldigt glada när de såg mig och sprang bort till matskålarna och trodde att de skulle få mat. :) Sötnosarna. Tyvärr fick de inte.Grannarna tog de fram ett spel som vi aldrig hört talas om, nämligen Shadows over Camelot.Som vanligt var det ett strategispel, men till skillnad från många andra spel skulle vi fyra samarbeta istället för att spela mot varandra. Det var inte det lättaste.Då reglerna var på engelska och det var ganska mycket att hålla reda på, tog det ett bra tag innan vi kom riktigt igång. Jag var på väg att ge upp några gånger då jag tyckte det var ganska krångligt. Men vi kom igång och efter ett tag gick det ganska bra. Dock trodde vi att det skulle vara lättare att vinna än vad det sen blev. Slumpen är helt otrolig ibland. Men vi lyckades till slut och alla fyra var kvar utan att behövt offras, så det var ju bra. :) Det var ett trevligt spel så det lär vi säkert spela fler gånger.Under spelets gång blev vi lite hungriga och jag tog en assiett för att ta en smörgås. Direkt hade jag tre katter som även då trodde att de skulle få något gott. :) Tyvärr blev det inget till dem då heller. Jag får skämma bort dem en annan dag. :)När vi nu skulle gå hem såg jag ett stort antal kartonger på deras köksgolv. Jag blev superglad och bad att få komma över imorgon för att plocka de jag ville ha, eftersom de ändå skulle slänga dem. Det gick hur bra som helst.Vad ska jag nu med dessa kartonger till? Jo, eftersom jag tänkt satsa på att göra egna födelsedagspresenter är det alltid bra att ha kartonger att lägga dessa presenter i och om jag inte handlar något, får jag heller inga kartonger. Så detta passar mig perfekt att kunna ta. Framför allt handlar det om små kartonger som jag tänkt ta. :) Kanonbra! :)Nu när vi är hemma har vi tänt eld i brasan då både jag och maken är stelfrusna efter att ha varit hos grannarna. De har mycket lägre temperatur än vi har så vi behövde lite uppvärmning nu.Maken gör en rinniga chokladkaka och jag bloggar, som vanligt. :)När kakan är klar, ska jag föreslå att vi ska se Fürerns elit vi lånat av våra andra grannar vi umgås med. Det är ett drama, men tydligen väldigt bra. Det blir nog bra. :)

Av Patricia - 27 januari 2007 16:00

Till sen lunch idag blir det grönkålssoppa som vi strax ska intaga.Det ska bli jättegott.Jag följer receptet som står på grönkålspaketet. Det är väldigt lät att följa.Mitt problem är dock följande. Det står att man ska göra en redning av mjöl och vatten.Jag har en redningsskakare i plats. I den hällde jag ½ dl mjöl, som det stod för att sen hälla i lite vatten. När detta var jag gjort skakade jag behållaren rejält och länge.När jag hällde i redningen i soppan såg det ganska bra ut, men sen när det kokade upp kom stora mjölklumpar.Varför blir det klumpar? Har jag gjort redningen i fel ordning eller vad är fel? Hjälp. Jag vill hemskt gärna veta tills nästa gång jag gör soppan. Jag avskyr dessa klumpar och har försökt få bort dem nu innan vi ska äta.

Av Patricia - 27 januari 2007 14:59

När skärmsläckaren satte igång såg jag att det var julbilder som visades. Kanske inte riktigt vad man vill se nu. Så jag ändrade så att den istället går in i en katalog och visar vinterbilder, som jag själv sparat ner från olika ställen på nätet. Skärmsläckaren blir mer personlig då, vilket jag tycker är trevligt. :)

Av Patricia - 27 januari 2007 14:22

Nu har jag suttit och skrivit ner svar på frågorna. Herregud så svåra vissa av frågorna var.Jag ska ge exempel här. OBS! Svaren som står här är mina tankar kring frågan och inte det jag skrivit ner.* Vad tror du att dina referenser kommer att säga om dig, såväl positivt som negativt?Svar: Hur ska jag veta det? Jag har inte en susning.* Hur ser ditt liv ut om 5 år?Svar: ska man skriva vad man hoppas eller vad man tror? För barnfrågan är en väldigt svår fråga. Jag hoppas att vi har barn, men emellanåt tror jag verkligen inte att vi kommer att ha barn om fem år. *Berätta om något som du är riktigt stolt över i arbetslivet och varför?svar: oj. Jag skulle fört dagbok när jag jobbade och gjorde något bra som jag kunde vara stolt över. * Beskriv några prestationer på din senaste arbetsplats som du är nöjd med och varför.Svar: var inte den frågan lik den förra?Nåja. Nu har jag skrivit ner. Senare ska jag be maken läsa igenom det och se om han känner igen mig. :)

Av Patricia - 27 januari 2007 13:01

Som jag skrivit tidigare i veckan har jag börjat skriva ner svar på frågor jag hittat inför intervjun. De har jag skrivit, för ovanligthetens skull, förhand och i ett block. Men det är lika bra att vara ordentlig och skriva ner dem i ett worddokument, så att både frågor och svar finns på samma ställe. Det är lätt att ge vid en intervju också och så är det bara att skriva ut nya papper. Att jag inte tänkte på det tidigare. :)

Av Patricia - 27 januari 2007 11:22

Idag sov vi båda läääääänge. Det var skönt. Har haft ovanligt många drömmar som jag kommit ihåg sen. Vissa märkliga, vissa trevliga. Inga mardrömmar tack o lov. :)Nu är vi uppe. Hankatten är ute. Jag hoppas dock inte att han satte fart efter stallkatten som idag låg på vår altan när jag öppnade. Jag gav henne ett bra försprång. Vår hankatt är ju tyärr inte den som lär sig något i första taget. Men vi hoppas att han inte hittar på något dumt eller farligt.Solen skiner så fint och himlen är vackert blå. Tyvärr blåser det en del, men det kan man ju hoppas att det avtar under dagen så att jag kan ta en skön promenad. :) Min tanke är att gå antingen 4,2-rundan eller 5,1-rundan på onsdagar och lördagar. När jag har bilen igen hoppas jag på att få in gymträning där också. Jag SKA ge ner i vikt och utan några program eller dieter.Appropå vikt har jag stått still ett bra tag och pendlat mellan 83,8 och 85. Jag har verkligen inte varit glad åt detta. Men sen jag började promenera nu och röra mig mer är jag återigen nere i 83,0 (t o m ett hg mindre när jag vägde som minst sist). Så nu jävlar ska jag vara duktig. Ska försöka få med mig maken i det här också. Han vill ju så gärna minska i vikt och omfång, men ger upp så lätt tyvärr.Annars har jag ingen aning om vad vi ska göra i helgen. Vi får se vad vi kommer fram till om det är något vi måste göra. Så nu blir det frukost. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards