Alla inlägg den 17 januari 2007

Av Patricia - 17 januari 2007 22:47

Äntligen lyckades jag göra en bild OCH spara den!Den blev ganska bra, men jag är inte helt säker.Usch så svårt det är att bestämma sig.Men jag är ett litet ministeg på väg åt rätt riktning iallafall. :)

Av Patricia - 17 januari 2007 22:34

skulle jag vilja ha.Nu menar jag verkligen "vilja ha" och inte betala, eftersom jag inte har några pengar.Har försökt läsa lite i en bok om HTML, men den är inte rolig (nej jag trodde inte den skulle vara det heller). Men samtidigt är jag så fruktansvärt envis, så jag ger ju mig inte heller. Jag SKA klara det här, på ett eller annat sätt.Jag har tittat lite på nätet vad som finns, men det är inte lätt heller.Frontpage har jag fått tips om, men är det gratis eller kostar det?Försökte göra en bild som ska ligga överst på samtliga sidor på hemsidan i Photofiltre. Jag kämpade ganska länge med att lista ut hur jag skulle göra för att få bilden upprepad brevid sig själv och ett annat format. Just när jag var klar och skulle spara krashade programmet. Hur glad tror ni jag blev? Heeelt riktigt. Inte särskilt. Och jag var ganska nöjd med den också.Det här är verkligen ingen bra dag för mig!

Av Patricia - 17 januari 2007 19:49

Jag och maken fick årsbeskedet idag från CSN.Blev smått deprimerad när jag läste igenom det.På ett år har jag ökat min totala skuld med 302:-, fastän jag betalt ganska mycket varje månad med tanke på den lön jag har.Ja, det är ett förmånligt lån att ta för att kunna studera och att vi har det "bra" i Sverige som kan låna så.Men är det klokt att mitt lån ska öka när jag betalar av den procenten jag ska av min lön varje månad? Det tycker inte jag. Jag kommer ju aldrig att bli av med mitt lån! Jo, om jag blir mångmiljonär och väljer att betala av hela skulden på ett bräde. Men med den lön jag har och den lön jag kommer att ha under mitt yrkesverksamma liv, har jag inga som helst förhoppningar om att den över huvudtaget ska minska, utan tyvärr sakta men säkert stiga.Makens lån hade däremot minskat med ca 10 000:-.Så grattis till honom. Skönt att se att en lån går åt rätt håll hos någon.Men anledningen till detta "fenomen" är att han tjänar nästan dubbelt så mycket som jag gör. Men det är en annan diskussion, som jag inte tänker ta upp nu (märk här att jag inte menar att han är värd den, för det är han och vi behöver den lönen).Det räcker nog med den galla jag spytt här nu om detta.

Av Patricia - 17 januari 2007 19:36

Usch. Jag känner mig alldeles uppochner i humöret idag, vilket verkligen känns pest! Jag skulle nog kunna liknas med en rabiat tax, vilket inte är smickrande, vare sig för mig eller för taxen.Maken var supergullig och hade lånat hem Dreamweaver8 till mig för att jag skulle kunna kolla lite hur man gör en hemsida, eftersom det är en av de saker jag vill lära mig under 2007. Tyvärr fanns programmet bara på engelska, och även om jag behärskar det engelska språket väl (enligt mig själv), är det inte lätt med en massa datatermer på engelska. Jag har suttit och testat mig fram och tillbaka. Jag har lite bättre koll på vad jag vill ha och hur, men problemet är hur jag ska ta mig dit. Maken är tyvärr inte den bästa läraren och jag blir oftast bara irriterad på honom, så att han lär mig verkar inte vara det bästa.Så vad ska jag göra då? *suckar*Visst vill jag lära mig HTML, men jag vill ändå utgå från vissa mallar och bygga upp hemsidan och de olika sidorna jag vill har där i, på ett smidigt och pedagogiskt sätt med den font jag vill ha och kunna variera mig.De som gjort de programmen har inte varit pedagoger. Det kan de inte ha varit.Nu ska maken göra middag. Det blir pannkakor idag. Jag ska nog hålla mig undan p g a mitt humör, så jag stannar kvar här i ateljén. Dock ska jag nog inte pyssla. Det lär säkert gå åt skogen i så fall, och det är det inte värt idag.

Av Patricia - 17 januari 2007 11:50

Det har varit en lugn förmiddag. Grannkatterna ville ganska snart in igen. Jag blev hämtad av minstingen där som pep så sött när hon sprang mot ytterdörren. :)Våra håriga har också varit ute. Det var kallt och ska helst bara vara ute korta ögonblick för att sedan vara inne lika kort tid, för att sen upprepa proceduren.De är nu alla inne. :) Det blir väldigt kallt i huset annars om det ska vara skytteltrafik.Jag har skickat iväg ansökan till två av de tre jobb jag hittat. Maken måste dock kopiera upp mina gymnasiebetyg, då ett företag vill ha kopia på det. Jag tror inte jag har en chans på något av dem, men det är lika bra att skicka in.Har ätit frukost i lugn och ro medan jag läste lite. Det är segt för mig att ta mig igenom "Livets skafferi". Så när jag läst klart den ska jag nog läsa något helt annat så att jag kanske kan uppskatta Kalaharis maskinskrivningsskola för män lite mer.Försöker hitta hemsidor som jag tycker har en bra layout och upplägg, eftersom jag funderar på att bygga upp en egen. Maken ska lära mig. Det ska bli jättekul. Men för att kunna bygga upp en måste jag veta hur jag vill ha den.Jag har redan börjat skriva på olika saker.Nästa steg, som jag funderat på att börja med idag, är att ta foto på de olika saker som jag vill visa där. Jag får väl se om kameran är på min sida idag, eller om den ska vara kinkig som jag upplevt den vara på sistone.Nåja. En vacker dag ska jag se till att ha en bra digitalkamera. Den vi har nu är trots allt sex år gammal och var en utgående modell när vi köpte den.Jag har ringt mitt fack för att fråga lite kring min tjänstledighet. De ska ringa tillbaka till mig. Det ska bli intressant och se om de gör det.Det är fortfarande lugnt och stilla utomhus. Dock är det ett tjockare molntäcke nu och solen orkar inte ta sig igenom det lika bra som innan idag. Synd.

Av Patricia - 17 januari 2007 09:25

Solen tar sig längre och längre upp på himlen, d v s Jorden fortsätter snurra runt sin egen axel i sakta mak.Det blåser endast lite och det är lugnt och stilla ute. Det är strax under noll grader och endast en tunn slöja av moln på himlen.Det är en vacker onsdagmorgon.För första dagen på länge ville grannkatterna gå ut. Om någon timme ska jag gå och se om de vill in eller om de vill fortsätta vara ute. Mat och vatten har de fått samt rensade kattlådor. Det uppskattades av dem. En av dem satt och höll mig sällskap/övervakade medan jag rensade. Det var trevligt.Själv ska jag nu se vad jag kan hitta till frukost. Jag orkade inte stiga upp med maken idag och han gjorde smörgåsar att ha med sig för att äta på jobbet istället för att äta hemma.Om vädret fortsätter vara så här kanske man borde försöka sig på en promenad efter frukosten. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards