Alla inlägg den 13 mars 2008

Av Patricia - 13 mars 2008 22:37

Jävla skit!

 

 

Kalle bytte precis kontakt i spoten vi köpte.

Den var lågvolt och försäljaren sa att den inte skulle funka om det var elektronisk dimmer. Och naturligtvis kunde vi inte kolla förrän vi bytt kontakt, och när Kalle gjorde det nu funkade naturligtvis inte spoten! 500:- åt skogen. Visst kan vi säkert sätta den någon annanstans, men hur snyggt kan det bli att ha vid ett fönster?! Så i få fall får vi byta sladd och kontakt igen. *suckar*

 

 

Jag har bett Kalle att kolla i en lampaffär imorgon. De är duktiga där och har många lampor. Så jag hoppas han kan hitta en där, som vi inte behöver byta kontakt och som funkar i vårt kök så att lamporna i fönsterna kan få lysa.

 

 

Jävla skit! 

Av Patricia - 13 mars 2008 22:28

Förra veckan när jag var på konferens/möte med jobbet provade jag på ett nytt, för mig, te. Det är sällan jag tar te om jag ser att de inte har de smaker jag tycker om (så som Forrest Fruit, Blue Fruit, osv).

 

 

Men då vågade jag testa detta "nya" te. Russian Earl Grey. Jag har aldrig varit förtjust i Earl Grey och tänkte att det säkert smakade lika illa som de andra. Men jag blev glatt överraskad och drack det med glädje. Skrev t o m upp det i mitt lilla anteckningsblock. Dock glömde jag att skriva upp det på inköpslistan till när vi handlade igår, men kom ändå ihåg att jag skulle leta efter det igår i mataffären.

 

 

Blev smått irriterad eftersom jag kom ihåg att påsförpackningen var blå. Kan ju tycka att det vore bra om den stora förpackningen hade samma färg fall i fall man inte kommer ihåg namnet. Men jag gissade på att det var rätt.

 

 

Kalle var lite misstänksam att prova teet ikväll, men gjorde det och blev glatt överraskad han med. Så det kommer vi att dricka fler gånger, gärna ofta. Och det är supermysigt att han börjat tycka om att dricka te också. Det har bara varit kaffe som gällt för honom innan. 

Av Patricia - 13 mars 2008 22:20

Igår när vi var och handlade mat handlade vi två påsar chips till lördag när grannarna kommer på middag och melodifestival. Eftersom det var Kalle som samlade ihop det eftersom jag var och köpte grytlappar och tillbehör frågade han mig sen om vi även skulle köpa ostbågar eller dylikt. Nej det tyckte jag inte att vi behövde utan det räckte med de två påsar chips han tagit.

 

 

Och himmel vad jag ångrat det sen dess. Jag var sugen på det igår kväll sen och även ikväll. :( Skitjobbigt. Och jag ska ju inte äta sådant. Men ändå så är jag såååå sugen. 

Av Patricia - 13 mars 2008 20:31

Idag har jag bara vilat i stort sett. Jag tog mig an att damma och ställa iordning i vitrinskåpet i vardagsrummet efter glasförvaringen som rådit under renoveringen.

 

 

Det var ganska dammigt så det var bara ut med de få saker som var kvar, ta Torky och Ajax fönsterputs och rengöra. Det skulle egentligen inte ta så lång tid, men med min brist på ork tog det två bra stunder med en paus emellan. *suck*

 

 

Jag skulle lagat till korv stroganoff idag för att vi ska ha sen, men det har jag inte orkat. Små stunder har jag pysslat ihop ett födelsedagskort åt en f.d arb.kamrat som fyller år i början på april.

 

 

Sen har jag sovit. Massor! Och Tudor har sovit med mig, nära! I knävecken skulle han sova, båda gångerna. Tätt, tätt! :)

 

 

Kalle har varit och handlat kakellister, som egentligen heter keramisk list,  idag  De ser ut som kvartsstavar, fast är samma material som kakel. Vita, matta blir de. Detta behövs då det är glapp mellan bänkskiva och kakel/vägg. Så dessa ska sitta så länge det är kakel. På resten av bänkskivorna blir det en kvartsstav i trä som är vitmålad. Våra väggar är ju inte helt raka tyvärr.

 

 

Han har hunnit på båda sidor om spisen och håller nu på längs långsidan där diskhon är.  Imorgon kväll ska vi sätta silikon så att det blir helt tätt så att inget vatten kan rinna genom. Tudor är naturligtvis med och är ibland lite väl myket med (läs: ivägen). Och jag sitter och håller dem sällskap och bloggar. Har bl a lagt upp ett påskkort på pysselbloggen. Hjälper till att ta foto på min lille hantverkare och hans framsteg samt på hur det blivit i vitrinskåpen. 

Av Patricia - 13 mars 2008 20:21

Vi gillar att titta på "Americas funniest home videos", som går varje dag på Kanal 5. Och nu den senaste veckan är tydligen det programmet sponsrat (varför det nu behövs) av Clearblue digitala graviditetstest.

 

 

Det kanske inte är så svårt att räkna ut att det gör ont i mitt barnlösa hjärta när jag ser det för det första, men det är inte det som stör mig. Det som stör mig är hur de porträtterar dessa kvinno och hur testen "tas". Ingen ser vidare nervös ut och står och borstar tänderna och alla blir strålande glada.

Tankar jag får då är:

 

* samtliga kvinnor i de olika reklamsnuttarna vet redan att de är gravida eftersom de inte ser överraskade eller nervösa ut

* det kan ju faktiskt bli negativt besked, men det porträtterar man inte här utan målar den rosa, fluffiga, orealistiska versionen. 

* hur många kvinnor vet exakt hur det känns att vara gravid och vet hur man ska må så att man inte blir jättenervös när man tar testet.

 

 

Det känns inte som att det är en "rättvis" bild man ger av det. Visst, det kanske man inte behöver, men jag tycker inte att de som gjort reklamfilmen eller företaget som har dessa test är vidare begåvade. Det kanske bara är jag som tar illa vid mig som kvinna och som barnlös av dessa reklamfilmer, men jag gör iallafall det.

?

Av Patricia - 13 mars 2008 12:27

Vet inte vad jag ska säga, mer än att jag är så trött.

Så in i nordens trött och hängig.

Det är nog inte så svårt att gissa var jag är idag.

 

 

Vaknade 5 imorse av att Mysan kräktes i fotändan i Kalles säng.  Somnade om vid 6-halv 7. Panikvaknade 9.20 igen av att sotaren ringde. Han var i grannarnas hus och skulle komma över strax. På med kläderna och ner.

 

 

Har ätit frukost och sitter i pysselrummet, men inte mycket blir gjort. Dock har det känts bra att sitta här en liten stund. Strax ska jag ner, äta lite lunch och sen vila i soffan med en bok. Det blir nog lagom. Senare i eftermiddag ska jag ge mig på att laga lite mat. Då behöver jag vara lite piggare, så därför ska jag vila.

 

 

Har hela veckan tänkt att på fredag ska jag iallafall jobba. Är inte så säker på det längre. Jag får se. Jag måste lyssna på min kropp. Är så urusel på det fortfarande. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards