Alla inlägg under februari 2008

Av Patricia - 10 februari 2008 22:25

Maken håller på att lägga upp dagens samt gamla bilder som jag haft på min dator innan på köksrenoveringssidan.

 

 

De har varit jätteduktiga och jag har bara varit i vägen. Jag har fått jättesöta hängslebyxor som jag kan kladda ner, vilket jag också gjort när jag skulle spackla. Mina axlar klarade inte riktigt av att spackla taket, så mycket hamnade på golvet. Så jag gav upp.

 

 

Istället har jag gjort tre kort idag. Ännu ett alla hjärtansdagkort som just nu ligger och torkar, ett födelsedagskort som också ligger och torkar sammt ett pensionskort, som ligger upplagd på pysselbloggen

 

 

Imorgon är det jobb för mig. Det passar mig bra. Jag gör nytta (jag vet att du tycker att jag gör nytta hemma också älskling, men jag känner det inte så), och får mindre ont i axlar och nacke där (om jag pausar).

 

 

Denna veckan är tanken att vi ska äta lättare luncher, d v s mackor och inte lagat mat. Och så ska jag äta mer frukt samt dricka mer vatten. Jag tror vi har en flaska mineralvatten kvar hemma. Den ska jag ta med mig till jobbet. 

Av Patricia - 10 februari 2008 10:47

Elektrikern E är här idag och drar nu rör till där uttagen ska sitta i det nya köket. Jag har försökt rita så gott jag kan där vi vill och ska ha belysning.

 

 

Maken och svärfar är på K-Rauta och ska köpa trä till en balk som ska sitta mitt i rummet. Detta så att de kan flytta den balk som finns nu, laga taket och fortsätta att göra vid taket.

 

 

Det var spännande att göra frukost idag. Kaffekokare och kaffekvarn står på köksbordet. Diska i tvättstället i badrummet. Men det går, iallafall i en vecka.

 

 

Jag har inte mycket att göra, och det kliar i fingrarna, så jag tror att jag ska sätta mig och pyssla lite faktiskt.  

Av Patricia - 10 februari 2008 10:44

Nu har maken gjort en liten sida där man kan se utvecklingen på vår köksrenovering. Jag kom dock på inatt att jag har en del foton som ska läggas in. Så det ska jag be honom göra ikväll.

 

 

Tanken är att vi ska ta foto undan för undan och sen lägga upp dem på kvällen/natten.

 

 

Sidan med fotona hittar du här. Jag kommer även att lägga upp länken bland mina andra länkar.

Av Patricia - 9 februari 2008 19:43

Idag har vi varit effektiva.

 

 

Först bort till K-Rauta. Fixade det sista drop-in-släpet medan maken var inne i butiken och fixade saker att stänga av vattnet under diskbänken utan att behöva stänga av resten av vattnet i huset sen. Lite olika alternativ fick vi. Innan vi åkte hade en av våra underbara grannar som är rörmokarson mätt och tittat på rören. Vi hade t o m tagit foton med partykameran och hade den med oss till K-Rauta och visade han som hjälpte oss med vad vi skulle ha.

 

 

Vi passade även på att köpa  massor med skruv och  av en händelse i ren tur märkte vi att de skruvades in med torxnyckel, så det fick vi också köpa.

 

 

Susade bort till Flügger Färg för att köpa tapet, lim, roller, takfärg och allt man behöver där. Tillbaka sen till K-Rauta, på med släpet och in i drive-thru-delen för att köpa skivor, OSB-skivor tror jag det heter. Dessa ska sitta på väggarna och hjälpa till att hålla överskåpen uppe och ska underlätta sen när vi ska kakla.

 

 

När vi äntligen var klara på K-Rauta kände vi att vi inte hann åka hem innan vi skulle hämta svärfar, så vi åkte bort till fjärrbussterminalen och väntade på honom där. Jag gick till andra sidan resecentrum för att ta ut lite pengar.

 

 

Vi hämtade upp svärfar och åkte och handlade lite mat för att äta hemma. Väl hemma ringde vi återigen rörmokarsonen som kopplade loss köksblandaren och satte på stoppkranar.

 

 

Maken åkte och lämnade släpet och köpte lite fler saker som vi kommit på att vi behövde. Svärfar och jag började gå loss på vägg och kakel. Jag hade aldrig i mitt liv kunnat tro att kaklet skulle vara ett sådant helvete att få ner. Bakom kaklet satt nämligen bara en tunn gipsvägg, och denna följde flera gånger med. Jag fick banka loss kaklet med hammare och kofot. Svärfar gick verkligen loss på väggen.

 

 

 

Alla golv- och taklister är borta.

Allt kakel är borta.

Alla skåp är borta förutom fläktskåpet eftersom elektrikern måste koppla loss det imorgon innan vi kan ta ner det.

 

 

Vi har märkt att väggen som varit i mitten är bärande, så att vi kommer att behöva ha en stolpe kvar som håller det uppe. Dock kommer vi att sätta den i mitten. Så imorgon ska en stolpe inhandlas. Jag har en ganska bra aning om vad det är jag vill ha där. Det kan bli jättefräckt.

 

 

Jag har tagit foto på hur det ser ut nu. Det är inte längre ett kök.

Utanför ena köksfönstret ligger det en massa bråte som vi måste se till att få slängt, hur det nu ska gå till.

 

 

Katterna har mestadels varit ute. Framför allt när vi bankade loss kakel och vägg var det otäckt. Men sen har det verkligen gått över förväntan, framför allt med pluttan. Hon har tittat runt med stoooora ögon. Jag hoppas bara inte att hon får för sig att pinka överallt nu.

 

 

Nu sitter vi ombytta och ska titta på Melodifestivalen. :) Det är ju alltid kul att racka ner på bidragen. :) 

Av Patricia - 9 februari 2008 09:42

Nu är vi äntligen uppe och har ätit frukost.

Nu ska tapeterna fram och vi ska välja vilken vi ska köpa.

Innan vi åker måste vi ta ut kaklet ur bilen.

Efter det bär det av till färgaffären, handla där och sen till K-Rauta för att köpa skivor att sätta upp bakom skåpen. Där ska vi låna släp.

Sen ska vi hämta sväfar vid 13.30-tiden

Fullt upp idag.

Jag har bäddat och plockat undan makens saker i gästrummet, tagit fram handdukar och gjort iordning för svärfar. 

 

 

Nacken är än så länge bättre idag. Jag hoppas det håller i sig. Det hade varit så bra.

Det är grått ute. Men det är vi ju vana vid nu. Så länge det inte regnar idag så får man vara glad. 

Av Patricia - 8 februari 2008 15:49

En av mina arb.kamrater, som gett mig min evighetslista och som kan väldigt mycket, hade berättat för min chef hur duktig han tyckte att jag är. Men jag fick inte reda på detta av chefen. Han kom dock och frågade vad jag gjorde och sa att det jag gör är väldigt viktigt och sparar företaget många många tusen kronor. Ungefär 2500:-/ställe jag kollar, och jag kollar 229 ställen. Detta blir drygt en halv miljon kronor. Kanske inte så mycket för det här företaget, men det känns ju bra.



Anledningen till att jag vet att jag fått beröm är att en annan arb.kamrat hörde chefen och den andra prata innan idag. Så hon berättade det för mig idag på eftermiddagsfikat.



Det värmer mycket kan jag säga. :)

Av Patricia - 8 februari 2008 12:31

Även idag har det blivit en liten promenad efter det att jag ätit lunch.



Idag begav det sig till affären där jag skaffade mobilen. Den snygge försäljaren var där idag. Mums. :)

Tågade in dit, berättade artigt och vänligt mitt problem att mobilen stänger av minneskortet efter en stund när jag lyssnar på musik. Det är tydligen en mjukvaruuppdatering som behövs. Så det ska maken få hjälpa mig med ikväll. Det ska hjälpa.



Kom på nu att jag glömde att fråga varför telefonen tappar mina kontakter emellanåt, men ska se om mjukvaruuppdat. hjälper det också. Hoppas kan man ju. Annars får jag gå dit nästa vecka igen.



Vädret är inte alls kul idag. Grått och duggar konstant. Men det kunde varit värre. :)

Av Patricia - 8 februari 2008 08:41

Vi höll på lite för länge igår kväll i köket. Jag hade ont i precis hela kroppen när vi lade oss, trots en värktablett. Det var inte skönt. Jag hade t o m problem att hålla boken när jag skulle läsa. Visserligen är del tre jag lånat ingen pocket så den är stor och tung. Men ändå.



Imorse när klockan ringde var jag såååå trött. Ångesten kom tillsammans med tårarna. Men maken sa att det var falsk ångest bara för att jag var trött. Och visst stämmer det in lite, men det gör det inte mindre jobbigt.  Vi låg kvar länge i sängen och jag myste med minstingen som var superkelig. Hon låg mellan oss, mot mitt täcke på rygg och sov medan jag klappade/kelade med hennes mage. Hon tycker det är väldigt rofyllt.



Långt om länge steg vi upp, ca 6.45 Då hade vi snoozat i en timme ungefär. Upp och sköta alla vardagsbestyren. Fick en släng av illamående och yrsel när jag skulle ta lunch, så jag fick sätta mig ner och andas lugnt.



Eftersom maken ska åka runt och köpa en massa saker i eftermiddag körde han mig till jobbet. Det var skönt att slippa köra idag. Var så trött och okoncentrerad.



Nu är jag på jobbet. Vi är färre idag på jobbet. Många jobbar "hemifrån". Så det är inte vidare kul att jobba idag. Men vi kan inte ha kul jämt på jobbet. Som tur är har jag G på arbetsmsn så vi kan prata lite där. :)

Ovido - Quiz & Flashcards