Alla inlägg under februari 2007

Av Patricia - 23 februari 2007 13:05

De som installerade den nya vattenpumpen förra året kom hit idag. Hydroforen har nämligen slagit ifrån oftare och oftare, vilket skapat stor irritation både hos oss och grannarna som vi delar hydroforen med. Det är inte kul att behöva gå ut, ta av två tunga lock, klättra ner och slå på den, klättra upp igen, lägga på de två locken och sen in igen. Och denna procedur kanske 1-2 gånger i veckan. OBS! Det är inte jag som gått ner utan stackars maken och grannmaken som får denna underbara uppgift.Killen mätte och kollade men hittade inget fel. Det enda han trodde var att elektrikern skruvat åt för hårt till strömbrytaren (om jag nu hörde rätt av killens mumlande) och att det kan göra att den stänger av sig. Jag tyckte detta lät väldigt märkligt eftersom detta börjat de senaste veckorna, ett bra tag efter elektrikern varit och pillat.Nåja, vi får väl hoppas på att detta räcker och att det inte slår ifrån fler gånger. Jag var noga med att påtala att om det fortsätter kommer vi att kontakta dem igen och då får de gå igenom det väldigt grundligt tills de hittar vad som är fel.Jag stod där ute hela tiden medan han letade. Det blåste jättekallt och det snöade då och då. Trots att jag hade termokläder, mössa och de tjockaste vantarna på mig fröst jag jättemycket.Passade på att hämta posten innan jag gick in.Nu är jag inne och ska inte gå ut mer idag!

Av Patricia - 23 februari 2007 11:14

Jag tror att jag skrev igår om att mina naglar är sköra nu och börjar brytas.Är det någon som har något bra tips om vad jag ska göra för att stärka naglarna?Är det någon speciell mat jag ska äta lite mer av som innehåller det som stärker naglarna?Jag använder handkräm där det står att det ska stärka naglarna.Jag vill ju inte att de ska brytas.Jag tack tacksamt emot tips och råd.

Av Patricia - 23 februari 2007 10:16

Imorgon ska vi till Cloetta Center och kolla på LHC som får besök av MIF. Jag tycker det ska bli jättekul. Jag hoppas det är uppehåll i snöandet och blåsandet då eftersom vi tänkt oss att gå en bra bit för att slippa parkeringsproblem som sist. :)Jag hoppas det blir en bra match, spännande där det blir många mål, men till båda lagen så att det avgörs precis i slutet på matchen. Att utklassa ett annat lag är ingen rolig match i mina ögon oavsett om vilka av lagen det är som står för utklassningen. En mållös match är heller inte kul.Så nu vet LHC och MIF vad jag önskar inför morgondagens match. Och maken önskar muffins i pausen. :)

Av Patricia - 23 februari 2007 10:02

Igår kväll satt jag och maken med min hemsida. Jag hade fixat till de bilder jag tagit och han tyckte de var fina. Han hade ett förslag till hur de kunde bli ännu finare och jag tyckte att det lät spännande. Men eftersom jag inte kan fotoprogrammen tillräckligt och han kan försökte han guida mig. PMSig som jag är, blev jag irriterad när han velade fram och tillbaka och jag tänkte att det hade varit bättre att han själv fixat bilderna. Då hade han kunnat visa mig när han visste hur man skulle göra så jag kunde lära mig då. Istället var det var världens gröt i huvudet på mig och jag var skitirriterad. Inte så bra kanske.Sen blev det inte bättre när jag skulle spara bilderna på servern så han kunde testa och se hur de blev på hemsidan. Jag frågade var jag skulle spara och när jag hade en annan bild, som inte var en ikon, frågade jag om jag skulle göra en egen mapp till dem. Jag fick svävande svar, blev irriterad, gjorde en sådan mapp och lade bilden där. Efter det påpekade maken något om att det var bättre att göra en mapp som hette så och så. Gissa om jag hade lust att strypa honom då.Jag tror fortfarande inte jag har riktig kläm på hur jag skulle göra med bilderna för att bli så som vi kom fram till. Det blev jättefint så det var en jättebra idé, men tillvägagångssättet var katastrof för mig. Hade han visat, hade jag kunnat skriva en lathund som jag hade kunnat följa idag.Pricken över i:et kom när han gick och lade sig och frågade när vi skulle stiga upp som idag (han skulle sätta klockan). PMS-djävulen kom fram igen och började påpeka (innan jag hann stoppa henne) att det spelade väl ingen roll eftersom han ändå snoozade och jag var vaken från första gången den satte igång, osv. Jag lyckades knuffa undan "henne" och sade lite lugnare (om det märktes) att han fick bestämma själv när han tyckte det var lagom.Vi somnade inte arga på varandra utan pratade lite.Jag älskar honom jättemycket. Jag önskar bara att han tänkte till ibland, speciellt när han vet att PMS är på besök [vare sig vi vill eller inte) och då kanske kunde göra saker lite smidigare. Och jag försöker mitt bästa för att vara så smidig jag bara kan också. Det är inte en persons uppgift att underlätta det här.Vik hädan PMSatan. Vik hädan!Jag vill ha en bra dag idag!

Av Patricia - 23 februari 2007 09:54

Den 18:e januari började på Blonde, som är på 862 sidor. Det är sällan jag läser så tjocka böcker.Jag har efter drygt en månad kommit 634 sidor i den. Den är ganska bra i helhet, men är fruktansvärt seg emellanåt och det går jättelångsamt för mig då att läsa, vilket inte är kul.Jag förstår naturligtvis att det är svårt som författare att hålla samma kvalitet/tempo/nivå hela tiden och jag tror att det hade känts mer ok om de sega partierna varit ganska korta, men flera gånger är de jättesega och lååååååånga. Detta är lite frustrerande.Naturligtvis kommer jag inte att sluta läsa den. Jag ska läsa ut hela boken. Jag ger aldrig upp om en bok. Envis/dum är jag måhända, men har jag börjat med en bok ska jag banne mig läsa ut den.Frågan är om man kan göra något åt de här sega passagerna.Men det finns det väl inte. Jag kan ju inte riva ut de sidorna i boken. Jag kan heller inte skriva om passagerna. Jag har ju precis sagt att jag läser :)Hur brukar du göra om en bok är seg emellanåt?* Hoppar över de sidor till nästa kapitel?* Struntar i att läsa boken?* Läser plikttroget ändå. Man kan ju missa något annars.

Av Patricia - 22 februari 2007 21:29

Då och då händer det att jag läser fel i någon text.Nyss stod det "Seven wonders of ancient Egypt" på Discovery Civ. Jag fick detta till "Steve Wonder of ancient Egypt". Gissa om vi garvade. :)

Av Patricia - 22 februari 2007 21:05

Har märkt att färre folk tittat in på min blogg. Nyfiken som är jag undrar jag hur det kommer sig.* har jag bara skrivit tråkiga saker på sistone?* har jag skrivit något dumt så folk bojkottat mig?* är jag bara allmänt tråkig och tjatig?Frågorna är många.Jag förväntar mig inte att få reda på det, och om folk tycker bloggen är intressant eller inte spelar heller inte någon roll. Så länge jag känner att jag kan skriva vad JAG vill, är det huvudsaken.En annan reflektion jag har är följande.För några månader sen fick jag kommentaren att det vore trevligare om jag kommenterade eller svarade på de kommentarer jag fick på bloggen. Jag tog till mig denna åsikt och anser att jag gjort ett bra jobb på detta sen dess. Det jag märkt är dock att det är sällan folk kommenterar kommentarer och det har börjat irritera mig. Ibland undrar om de över huvudtaget läser kommentarerna. Jag gillar faktiskt de bloggar där folk svarar mer har jag märkt. Samtidigt känns det lite okänsligt att påpeka att det vore trevligt att få svar ibland hos de som inte svarar. Så det är bara att låta det vara.

Av Patricia - 22 februari 2007 20:15

Idag på posten fick jag och maken en konsultationstid på RMC. Den är i slutet på mars. Så det känns bra. Jag vet att jag iallafall behöver prata och få lite råd för hur jag ska må bättre och hantera vår väntan på att få göra IVF, min rädsla för att drabbas för ytterligare ett utomkvedshavandeskap, m m.Jag hoppas jag har fått jobb till dess. Mitt högkostnadskort har gått ut och det kostar 250:-/person. Förhoppningsvis har maken fortfarande högkostnadkort, så blir det inte så stor smäll.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards