Alla inlägg under juli 2007

Av Patricia - 11 juli 2007 08:33

Gick och postade brevet till F-kassan för 20 minuter sen. De tömmer vår postlåda redan kl 10, så det var lika bra att få det gjort.

 

 

Det var jätteskönt ute och solen sen på blå himmel. När jag skulle gå förbi sista huset innan lådan tog dock det lugna slut. Deras två taxar började skälla på mig och på varandra som besatta. Knäppa hundar (och knäppa ägare som inte uppfostrat dem bättre).

 

 

Och som om de glömt att jag gått där precis höll de på likadant när jag gick tillbaka.

 

 

Väl inne igen tog jag hand om tvätten som fanns på torkställningarna. Maken ska ju dammsuga idag på förmiddagen, så det underlättar en hel del för honom om de är ur vägen. 

 

 

Disken får han dock ta. Jag vågar inte äventyra att böja mig OCH lyfta saker.

 

 

Strax ska jag gå ner och börja med frukosten. Maken sover fortfarande. Men idag ska han upp kl 9 och inte 9.30, 10 eller 10.30 (eller något däremellan). Nej, nu gäller det att ta tillvara på dagarna som vi har ihop. :)

Av Patricia - 11 juli 2007 07:14

Det är helt otroligt så många fonter det finns!

Jag älskar fonter och använder dem gärna både i mail och till kort eller andra texter. Man kan t ex skriva ut fina recept med en snygg font.

 

 

I vilket fall som helst så började jag med att leta Quick Kutz-fonter som jag ska försöka använda till Craft Robon. Det finns många snygga fonter där. Sen rullade det bara på med nya sidor och fonter. 

 

 

Så nu ligger det ganska många i en mapp och väntar på att få läggas in i den "riktiga" fontmappen. Jag vill ju hitta någon snygg font att ha på kortet jag gjorde.

 

 

Om jag skulle vilja skulle jag nog kunna ägna månader åt att leta fonter. Men sååååå många vill jag inte ha.

Vågar nog inte kolla hur många fonter jag har heller redan. Det är en hel del iallafall. :) Och det är jättekul att ha dem och använda dem också. :) 

Av Patricia - 11 juli 2007 05:28

Efter att ha sovit ganska bra några nätter trodde jag att jag var inne på en ny bana och att min tur vänt. Men ack så fel jag hade.

 

 

Jag var övertygad om att allt jobb igår i trädgården skulle underlätta så att jag sov djupt och gott. Men nääääääää.

 

 

Somnade i hyfsad tid tyckte jag nog att jag gjorde. Mellan 00 och 00.30 somnade jag nog. Men har sen haft många konstiga drömmar, bl a en där jag fick kramp i höger skinka. Det gjorde vansinnigt ont och vaknade av att jag grät lite (grät i drömmen av att det gjorde så ont).

 

 

Den ena dumma drömmen har avlösts av en annan dum och jag har inte sovit bra alls.

04.40 vaknade jag av att jag behövde gå på toa.

 

 

När jag kom ut upptäckte jag att Pluttan gjort en fil pöl under dörren till toaletten (den står alltid öppen eftersom det finns en kattlåda därinne).

Så det var bara att torka upp och spraya med Felliway. Gick runt på de berömda platserna och sprayade där med.

Sen fick jag gå på toa. Nös ett antal gånger. Misstänker att det fortfarande är en hel del gräspollen och jag var ute hela dagen. Ögonen kliar en del också. Jag borde ta ögondroppar.

 

 

Väl tillbaka i sängen försökte jag somna om, men började drömma jobbiga drömmar. Så det var bara att stiga upp. *suckar*

Och här sitter jag nu. Det är verkligen inte vad jag behöver nu eftersom vi ska på läkarbesök idag och sen efter det ska vi iväg till kompisar som har två små barn. Jag vill ju gärna vara hyfsat pigg och glad. Och just nu är det nog lätt att gissa att jag inte är något av det.

Men det blir väl att bara bita ihop och hoppas att det kan bli en bra dag ändå. 

Av Patricia - 11 juli 2007 05:19

Igår kväll när vi hade lagt oss låg vi och tittade på tv.

I pausen skulle maken skoja till det lite och lekte lite med kaninen han köpte i London till skrutt. Lekte i form av att röra på den som om den levde - små söta rörelser.

 

 

Genast kom jag att tänka på att det är just en sådan sak jag vill se honom göra om han blir pappa. Och direkt brast det och jag började gråta. Kommer han någonsin att få bli pappa? Det kändes så hemskt, för jag vet att han skulle bli en fantastisk pappa. Och jag vill ju så gärna se honom få göra så och se vårt barn reagera på vad han gör. Få se kärleken mellan dem. Detta speciella band.

Kommer jag någonsin att få uppleva detta?

Det vet jag inte. 

Av Patricia - 10 juli 2007 23:11

Idag har vi verkligen varit duktiga och det känns så skönt.

Det som är kvar nu att göra som måste göras i sommar är att klippa tujahäcken. Men det får vänta tills grannarna är hemma igen.

 

 

Tack bajbi för att vi gjort detta idag. Det känns jätteskönt. 

Av Patricia - 10 juli 2007 20:47

Precis när vi skulle sätta oss och äta pannkakorna maken slitit med kom grannarna som skulle hjälpa oss med toaletten.

Så det var bara in med pannkakorna i ugnen, in med sylten i kylen och glassen i frysen.

 

 

Vattnet stängdes av och den gamla toaletten monterades bort. Usch vad det luktade efter det. :S

 

 

När de sen tittade efter (maken och grannkillen) trodde de inte att toaletten skulle få plats p g a röret som gick upp från golvet. Jag höll på att smälla av och såg framför mig hur vi skulle behöva åka tillbaka och krångla. Behöva köpa en dyrare toalett m m.

Men vi hade tur. Den passade PRECIS. Det var verkligen på håret.

 

 

Nästa sak var att koppla ihop toalett och rör från golv. Röret från golvet sågades av en bit och killarna kom snabbt fram till att det rör vi hade köpt var för långt och gick inte att kapa.

Jag vet inte hur många vändor killarna åkte till grannen för att kolla efter rör och andra delar. Jag är iallafall otroligt glad att han har så mycket saker som han har. :)

 

 

Till slut efter några om och men så funkade det.

 

 

Då var det dags för nästa sak, nämligen skruvar och hål. Killarna var först övertygade om att de skulle få borra fyra nya hål. Några pluggar till skruvarna fanns inte med, trots att vi frågade dem i affären och de (två oberoende) att det skulle det ju finnas med. Så grannen tog med sig hemifrån.

 

 

De ritade och kollade. När grannen kände efter med skruvarna kunde han hitta hålen och försökte skruva i dem. Och det gick! Tala om flyt. De behövde inte borra ett enda hål. :)

 

 

Så nu står toaletten där och är så fin. Och den funkar också. Både jag och maken har provat. Så nu känns det hur lyxigt som helst. :) 

Av Patricia - 10 juli 2007 15:49

Idag fick jag min skärmaskin som både kan skära och falsa (göra snygga vikningar till kort). Jag blev så glad att den faktiskt kom ända hem så att jag slapp åka 2 mil t o r för att hämta den. Platt, fin och smidig är den. :)

Totalt med frakt och fakturaavgift kostade den 100:- mer än den jag lämnade tillbaka förra veckan, men det är det värt just eftersom den kan falsa också. Dessutom är denna mycket mindre än den andra. :)

 

 

Jag ringde runt förra veckan till de ställen i stan som jag visste har Fiskars saker och som möjligen skulle kunna ha den inne, men ingen av dem hade det och jag ville inte vänta flera veckor på att de skulle få hem den. Dessutom är det inte säkert att de skulle ta samma pris för den samt tillbehören som här, även om jag fått betala frakt och fakturaavgift. 

 

 

Så nu ska det göras snygga kort man kan öppna, och mycket annat. De senaste kort jag gjort har bara varit fram- och baksida just för att jag tyckt att vikningen blivit ful och förstört pappret lite, men nu blir det nog fler sådana igen. :)

 

P.s Skärmaskinen är exakt den som jag länkat och det är på det stället jag köpt den. 

 

 

 

Av Patricia - 10 juli 2007 15:36

Idag är det uppehåll fortfarande.

Detta har gjort att jag varit ute och klippt vår samt grannarnas (de som är iväg) gräsmatta. Deras lär jag dock inte klippa igen. Det var alldeles för svårt att komma åt överallt och jag rev mig.

Gräsklipparen är avsköljd, men inte ihopsatt och inkörd igen då jag inte klarar av att lyfta och sätta ihop klippaggregatet själv. Så det ska maken få göra senare.

 

 

Redan när jag satt på åkgräsklipparen blev jag biten av en blinning. Mitt på ryggen bet den mig. Precis så att jag inte kunde komma åt att klia. :( Sen kom det fler och fler, så istället för att kunna klippa i bikinitopp och shorts, fick jag ta på mig långärmat och byxor för att slippa bli biten. Det är fan inte klokt. Och detta antagligen för att hästarna går så nära oss.

 

 

Efter gräsklippning och avsköljning av maskinen OCH mig (det skvätter rätt rejält) tog jag fram kantgräsklipparen/trimmern och gjorde fint vid huset samt runt buskar och träd. Under tiden hade maken klippt häcken mot vägen samt klippt ner massor med stora grenar som växt ut ur stubben från trädet vi fällde i vintras.

 

 

När jag kört klart med kanttrimmern tog jag över häcktrimmern och började på insidan av häcken. Det var så varmt då att jag återigen körde i bikini och shorts. Lite färg vill jag ju ha. Vill inte se ut som ett mumintroll (likblek och fet).

Men nu när jag körde kom naturligtvis blinningarna igen och började bita mig. Dessutom krånglade häcktrimmern med mig så den klippte bara max 5 sekunder i taget.  Jag blev så himla förbannad och frustrerad att jag skrek till, kopplade ur den och gick in igen. Och här sitter jag nu.  Maken är jättegullig och gör pannkakor och plättar till lunch/middag. Sen ska han ta resten av häcken. Honom har de inte gett sig på en enda gång och ändå har han T-shirt och shorts. Jag tror inte det skulle hjälpa mycket om jag tog på mig en T-shirt. De har ju bitit mig på benen också. Det positiva är dock att jag inte verkar få någon allergisk reaktion på deras bett, vilket är skönt och tur.

 

 

Och medan han sen klipper färdigt samt samlar upp alla grenar tänkte jag istället börja kolla och röja i förrådet. Jag ska mäta en smal, lite högre vit byrå som jag haft innan men inte haft användning av på länge. Jag ska se om jag kan ha den i pysselrummet i hörnet om blev tomt efter det att jag flyttade en bokhylla. Jag ska mäta först så att vi inte släpar på den i onödan. Den är bra för att lådorna är lite högre än vanligt, vilket gör att man kan få plats med lite högre saker. Inte dumt alls.

 

 

Fast först ska jag rensa den sista byrålådan här i pysselrummet och se hur mycket jag kan slänga. Säkert en hel del. :) 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards