Alla inlägg den 8 mars 2007

Av Patricia - 8 mars 2007 17:58

Aj vad jag har ont i handen och armen.Kompisen B ringde nyss och pladdrade på medan han var på väg hem från en affärsresa.Han passar alltid på att ringa då. Från början är han makens vän, men av någon anledning blev jag den som blev nära vän med honom.Nu sen han flyttat från stan med ny flickvän (blivande fru nr 3?) ringer han då och då när han kör bil.Det var ett ovanligt trevligt samtal idag. Vi pratade om allt möjligt. Men nu har jag knappt någon känsel i handen och är trött i öronen av att anstänga sig att försöka höra när den andra pratar i mobiltelefon.Men det är alltid trevligt när vänner hör av sig. :)

Av Patricia - 8 mars 2007 16:34

Haren har kapitulerat och låter mig nu göra henne söt och fin.* kropp ihopsydd, stoppad och håller på att dekorsys* öron, armar, huvud och svans är ihopsydda. Så jag har kommmit en bit.Jag hade dock glömt att jag tyker det är lite obehagligt att arbeta med ulltyg. Jag är väldigt känslig när det gäller ull. Framför allt när jag är torr om händerna. När jag jobbar med det ilar det i tänderna, ryggraden och tårna krusar sig. Låter säkert helknäpp, jag vet. :) Det som får mig att reagera likadant är när någon drar något vasst på en griffeltavla. Så obehagligt upplever jag det. Framför allt när jag ska vända tyget och trycka ut hörnor. Då är det lite jobbigt. Har kunnat använda andra sidan av en pensel.Harens jacka har jag inte börjat med än. Tänkte att jag ska sy klart allt på själva haren så är det lättare att göra jackan bra.

Av Patricia - 8 mars 2007 14:18

Syendet går inte smidigt precis. Först sydde jag ihop fel delar. Så det var bara att sätta sig och sprätta. Hittade inte sprättaren som brukar ligga i symaskinen. Hittade tack o lov en annan i sybehörslådan.Sprätta, sprätta, sprätta.Sy ihop rätt delar. Går fint, trots tokkelig och uttråkad hankatt som pillar på ALLT på bordet.Plötsligt sväljer maskinen en nål. Nålen har böjts och svalts ner i hålet i maskinen under pressarfoten.Försöker få tag på den med magnet. Nääää. Vill inte.Leta efter verktyg att skruva upp de två skruvar som håller "locket" på plats. Tar tid att hitta verktyget eftersom jag inte har koll på hur det ska se ut.Hittar det efter 10 minuter. Skruva, skruva.Når fortfarande inte nålen som är böjd i 55 graders vinkel.Av med fler delar och försöker få upp den - den glider längre in och ner.Råkar få av insatsen där undertråden ligger. NU når jag nålen. Får ut den och lägger på bordet.Sätta tillbaka allt och skruva tillbaka varenda skruv (har blivit ett antal vid det här laget).Sy sista lilla biten på den delen av haren.Det positiva i det här var att jag inte bröt ihop och blev inte ens arg eller irriterad. Jag fixade detta lugnt och stilla. Jag är superstolt över mig själv. :)

Av Patricia - 8 mars 2007 14:15

För en stund sen ringde bemanningsföretaget. På tisdag ska jag på intervju på eftermiddagen. Det är två olika tjänster som företaget behöver folk till och med mycket kort varsel (vad nu det innebär eftersom det tolkas väldigt olika vad kort varsel är).Båda tjänsterna är jag övertygad om att jag skulle klara av lätt. Båda innebär kundkontakt, men olika mycket.Så vi får väl se nästa vecka hur det går.

Av Patricia - 8 mars 2007 12:58

Ska ta och titta på haren med mönster och tyg. Det var visst inte fleece utan ulltyg. Tjejen med noll koll. :)Hittade ett papper som var mycket tunnare än jag först trodde. Det har legat ihoprullat sen jag köpte det. Har stämplat på det och ska se sen vad det tycker om färgläggning. Jag tror pappret är handgjort, eller vad man ska säga.

Av Patricia - 8 mars 2007 12:53

Nu har jag ätit lunch. Det blev köttbullar och fullkornsspagetti. Alldeles för mycket av det sista för min vikt, men jag orkade inte vara duktig idag. Ramlösa och ett glas fick jag med mig upp till pysselrummet.Nu ska det drickas ordentligt i eftermiddag. :)Hämtade posten så att jag hade något att läsa när jag åt. Det var inte något vidare roligt.IKEA har köksveckor igen, men även denna gång får vi hoppa över det. Vi har inte kommit igång alls med att titta hur vi vill ha köket. Jag har försökt några gånger att börja göra skisser, men det rinner ut i sanden.Kappahl har kommit ut med en ny serie som heter Soft. Vet inte om jag tyckte att kläderna passar en kvinna med min kroppsform. Det såg ut att passa smala kvinnor. Fanns lite sött i rosa. Är ju fortfarande lite svag för den färgen, men har många andra färger också. :)Fick även en lapp från bygdelaget. De har tydligen en hemsida. Den ska jag titta på sen. :)Men nu ska det banne mig pysslas!

Av Patricia - 8 mars 2007 11:08

Nu har jag tagit en stund att läsa lite bloggar. Var dock väldigt dålig på att kommentera. Jag visste inte vad jag skulle skriva.Känner mig lite vemodig nu. Vet inte riktigt varför, men sitter här med glansiga ögon och skulle behövt en famn att krypa in i nu och bara vara. Försöker dock att tänka glada tankar: * Det är soligt ute* Snart är det helg & maken är hemma* Vi bor fint* Jag är smalare idag än för ett år sen* Jag har fortfarande inte bitit på naglarnaJag vet att det finns oerhört mycket mer jag är glad över, men just nu är det inte så lätt att fokusera på det.Jag har strukit på nagelhärdare på naglarna idag. En till två gånger i veckan ska jag göra det nu i början tills naglarna känns lagom hårda.Nog gnällt från mig nu.Jag ska rycka upp mig!

Av Patricia - 8 mars 2007 09:36

Då jag haft folks födelsedagar på olika håll har jag äntligen sammanställt det på datorn nu. Det är dock några jag känner att jag inte har koll på. Pojkvänner till kompisar. Men det har jag skickat iväg mail om nu iallafall.Upptäckte då att det är fler födelsedagskort som jag behöver göra. Eller så gör jag så att jag använder mig av de jag gjorde ett stort antal av innan, som det inte är något fel på, men de är inte lika avancerade. Dock tror jag att många blir glada för dem med. :)

Ovido - Quiz & Flashcards