Alla inlägg den 17 mars 2007

Av Patricia - 17 mars 2007 22:05

Detta är ett recept som min mamma satt ihop. Det är lätt, nyttigt och gott.* 1 pkt bacon eller motsvarande mängd kassler/rökt skinka-bog. Skärs upp i lagom stor bitar.* 4 stora morötter eller 6 mindre. Skärs i slantar.* 1 stor purjolök eller motsvarande 2 mindre. Strimlas.* 1 hackad gul lök. Kan uteslutas pga purjolöken.* 1½-2 liter vatten eller mer till den konsistens som önskas. Slås i sist.* 2-3 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande fond* 500-650 g fläsk- eller blandfärs* 1 burk krossade tomater* 1 pkt passerade tomater* 1-1 ½ dl chilisås. Går även bra med ketchup.* 200-225 g spagetti som bryts i 1½-2 cm's bitar. Använd gärna Zetas fullkornsspagetti då den är nyttigast.* 3 krossade vitlöksklyftor (smaka av. Anv gärna mer eller mindre)* 300-350 g frysta amerikanska grönsaker (ärtor, majs, paprika)* salt, peppar, torkat basilikaSkär upp alla grönsaker och mät upp alla mängder så det är klart när soppan ska tillagas.Istället för amerikanska grönsaker kan man gärna använda färsk paprika och majs.Välj en stoor kastrull när du ska göra denna soppa. Det behövs.1. Fräs bacon/kassler/skinka.2. Tillsätt löken/purjolöken och vitlöken. Fräs ytterligare.3. Ta upp det frästa åt sidan och lätt i köttfärsen. Denna bryns som till köttfärssås.4. Lägg tillbaka det första du fräste och låt steka ihop.5. Tillsätt morötterna, passerade & krossade tomater och chilisåsen. 6. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningarna.7. Tillsätt de amerikanska grönsakerna.8. När vattnet är i kok, lätt i spagettin.9. Krydda med peppar. Var försiktig med saltet eftersom buljongen innehåller salt. Smaka av..-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-Vi brukar frysa in soppan när det blir så mycket.När vi sedan tinar upp brukar vi göra lite extra buljong. Det brukar behövas lite extra vätska.Om någon kommer på något annat gott att ha i soffan, tipsa mig gärna här. :)Enjoy. P.s Var jag duktig nu Alma, när du påmint mig så fint två gånger? ;)

Av Patricia - 17 mars 2007 21:01

Vi åkte och handlade något till bebisen och en bukett tulpaner till familjen idag. Det var inte lätt att bestämma sig för något bra till bebisen. De kläder som var "roliga" var inte tillräckligt mjuka. Men vi var nöjda med det vi till sist valde, nämligen två bodies med flodhästar på. :)Det var underbart att sniffa på lille L. Storebror J fick också mycket uppmärksamhet av oss. Han hjälpte mig att steka kyckling, vi har lekt och vi har pratat (läs han). Men den stora idolen var maken. J kallade på maken hela tiden idag och det var viktigt att maken var med på allt lille J gjorde. :)Vi försökte avlasta föräldrarna så gott vi kunde och jag tror vi lyckades ganska bra. Att ta hand om bebisen var underbart. :) Jag trodde faktiskt att jag skulle tycka det var jobbigt och ledsamt att åka dit, men det var det bästa jag gjort på länge.Att se maken med bebisen var underbart och jag hoppas så att få se honom sitta med vårt barn en dag. När jag gick omkring med bebisen satt maken och tittade med så mycket kärlek i ögonen att jag blev rörd. Han mimade att han älskade mig.Men även om det var jättetrevligt och mysigt att hälsa på dem, var det skönt att åka hem.Senare ikväll ska jag få lite tigerbalsam insmort mellan skulderbladen och upp i nacken. Det ska bli skönt. Och imorgon hoppas jag på att vi kan åka till gymmet.Men nu blir det mackor till en Steven Segal-film på TV6 som maken vill att jag ska se. Yeay.

Av Patricia - 17 mars 2007 09:41

Idag sov jag till 9. Vaknade klarvaken och kunde inte somna om. Jag och minstingen gick på toa tillsammans, men hon gick när jag skulle testa blodsockret. 5,1 låg det på idag. Jag hoppas jag får ner det ännu mer nu när jag börjat mitt nyttiga liv. :)Känner rejält av musklerna mellan skulderbladen. Och jag har ju ändå varit duktig med att stretcha. Så idag blir det inte gymmet utan massage för att mjuka upp mig, så blir det gymmet imorgon.Idag ska vi till ett par kompisar som fick bebis i februari. Men först ska vi inom och handla något litet till familjen. Dock har jag en fråga här. De har två barn. Vi vill köpa något sött till den nyfödda. Sen tänkte jag att man kunde köpa lite fina blommor till familjen. Måste man köpa något till storebror också, eller kan man räkna in honom på blommorna? Pengasitsen är ju inte så bra hos oss (framför allt inte med diskmaskinsskiten heller), så för oss räcker detta mer än väl. För det känns dumt att åka dit och inte ha med någonting, även om de fått ett kort av oss innan som jag skickade.Annars lär det nog inte hända mycket här idag. Jo jag ska visa maken den gedigna att göra-listan som jag gjort över allt som behöver göras här hemma. Borde ta och sortera sakerna i trädgård, fasad och inomhus tror jag.Oj nu tittar solen fram mellan de ganska mörkgrå molnen. Och lite blå himmel kan man skymta här och där.Inatt blåste det rejält mycket. Det krängde i huset emellanåt. Inte vidare trevligt. Och på tal om inte vidare trevligt så berättade maken igår att vi tydligen ska få snö igen snart. Det går ju inte! Snödropparna är ju uppe och jag har även sett andra vårblommor sticka upp. Vintern är över och nu är det vår. Gå och lägg dig farbror Vinter! Du har gjort ditt. Låt fröken Vår stiga fram och dansa i vår natur med sin blommiga klänning.Jag vill inte ha mer kyla och vitt. Jag vill ha värme och grönt (och lite andra färger).Hmmmm...frukost kanske?Nej maken. Inte somna om! :(

Av Patricia - 17 mars 2007 01:33

Eftersom jag inte hittat texten, har jag fått lyssna igenom och jag hoppas jag fått till det rätt.”Klädpoker med Satan” av och med Viba FembaBerlin, Alexanderplats är mörk nu ikväll.Kylan tränger genom mitt nya Gore Tex-ställ.Jag är jagad, jag har bråttom, in i horkvarteren jag flyr.Klockan visar tolv, de e Rolex som var dyr.Jag springer, jag svävar till en okänd mötesplats,men med Nike Air vågar jag äntligen ta satsKvinnan är ung och ruset är tungoch efter midnatt är det jag som är kung.Plötsligt greppar en hand min svarta Armanirock."Kom, vi tar en burgare här inne på Clock."Det är Satan själv som har kommit till stan.Leken är blandad, han kuperar som Fan."Bara om du vinner släpper jag dig fri".Så tänder han sin Marlboro och sätter den uti,sin leende mun och säger ”du väljer spel”.Stressad som jag var, så valde jag fel."OK, klädpoker", hör jag mig själv som i en dröm.Hin håle stirrar stint och synar mig i varje söm.Konstigt val, hans röst är nu hård.Han trummar på lekens speciella bård.”Du blir naken och kall, märkligt perspektiv,att spela klädpoker med dig då är insatsen väl ditt liv”.Jag svarade ej, jag ville därifrån.Han bjöd mig ett Göteborgskex, ett härligt chokladrån.Berlin, Alexanderplats är mörk nu ikväll.Mitt öde skulle beseglas, jag satt i mitt Björn Borg-underställ.Jag spela’ klädpoker med Satan, han leker med min själ.Blott en strumpa från Gunsi, värmer min häl.Snart är min timme slagen och sanden runnit ut.och kaffet från Gevalia har sinat och ta'tt slut.Han tvingar mig att saka, han lägger Spader Madam,minnet är klart som en PowerPC med 256 i RAM.Jag fattar poängen, ”du har vunnit, jag är matt”.”Inte alls”, säger Satan nu sprudlande glatt.”Kvitt eller dubbelt, vi spelar om kärlek som är hel”.Så tog han fram sitt Yatzy, ett klassiskt Algaspel.Nu ville jag fly, jag såg åt alla håll,medan Belsebub själv förde dubbelt protokoll.Tärningen var kastad, han skrek diaboliskt för var poäng.Då vakna’ jag med ett ryck och såg att jag låg i min underbara Hästen-säng.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards