Alla inlägg under juli 2007

Av Patricia - 24 juli 2007 11:27

Nu är det alldeles strax lunch.

Jag är sååååå hungrig.

Provade att äta en banan till förmiddagsfikat idag istället för att äta mina mackor (som jag tänkt äta i eftermiddag istället).

För det första tappade jag bananen, eller rättare sagt så gick den av när jag precis skalat den. Den föll på min vita tunika och gjorde tre fina fläckar. :(

Sen mättade den inte vidare mycket. Jag är vrålhungrig nu.



Det ska bli så gott med mat. Det blir risotto idag igen. :)

Jag ska ha en kort lunch idag så att vi inte behöver sluta så jättesent idag. Jag är trött och vill hem och pyssla.

Av Patricia - 24 juli 2007 09:56

Imorse var det väldigt mörkt och grått. Så mörkt att jag bara hade lust att gå och lägga mig igen. Det hade varit skönt, men det gick ju inte.



Idag slapp vi gå över och mata grannkatterna. Grannarna kom hem igår. Skönt att inte behöva tänka på det. Ändå var det det första jag tänkte när jag vaknade imorse - att gå över och mata katterna. =)



När maken släppte av mig vid jobbet lyckades solen ta sig igenom molnen med sina värmande strålar och jag kände mig lite piggare.

Nu kan man t o m se ovanligt mycket himmel. Håller det på att bli lite finare väder kanske?



F-kassan ringde mig idag. Tydligen var jag sjukskriven t o m förra måndagen och inte till måndagen som jag trodde. Och jag hade skrivit att jag började jobba i måndags. Så hon ville bara kolla med mig att jag verkligen börjat jobba på måndagen. Så egentligen kunde jag börjat i tisdags och då kanske jag inte hade blivit lika trött eftersom det då bara handlat om fyra dagar och inte fem. Men men.

Pengarna därifrån får jag på torsdag. Kanonbra. :)



Kollade lönebesked från skolan. Jag ska få semesterlön imorgon. Alltid bra med lite extra pengar eftersom bilen ska in på service i augusti. Och sen får jag ju lön från bemanningsföretaget för juni. :)

Maken var så gullig och tyckte att vi kunde ta lite av semesterlönen och sätt in på min pysselfond.



Av Patricia - 23 juli 2007 22:10

Här är vad jag handlade idag. Kvaliteten på bilden är inte den bästa. Den är tagen med webkameran. Man kan iallafall ana vad jag köpt. Många fina skyltar och kort ska det bli. :)

Av Patricia - 23 juli 2007 19:24

Så här ser min låda för förvaring av omonterade stämplar ut.

Enkel, lagom (till en början iallafal. Maken tror inte att den räcker så länge) och snygg.

 

 

Men snyggare ska den bli.

 

 

Eftersom det viktigaste är funktionen har jag börjat med innehållet och det går ba. Ikväll ska jag bara ägna mig åt färgläggning samt ta foto på dagens pysselshopping. :)

 

 

För den som inte känner igen och vill köpa en likadan låda kan jag informera om att den är köpt på IKEA. 

Av Patricia - 22 juli 2007 22:41

När jag satt och pysslade bara poppade det upp i huvudet.

Jag skulle göra någon variant på risotto.

 

 

Jag kokade ris och smaksatte det med paprikapulver och vitlök med örter.

 

 

Köttfärs som jag stekte tillsammans med lök och hel, marinerad vitlök.

Färsen kryddades.

Sen hällde jag i följande som fick stekas/kokas ett tag:

* röda bönor (kommer inte ihåg vad de heter)

* burkchampinjoner

* majs

* vitlöksoliver

* squash

* en röd paprika

* vattenkastanjer (en burk)

* kryddor

 

 

Man fick sedan själv välja hur mycket man ville ha av ris och röra. Till detta serverades gräddfil och resterande guaccamole. Det serverades vatten med färska citronskivor i.

 

 

Det var jättegott och var jättelätt att laga. 

Så det var ju tur eftersom det blev 6 lunchlådor samt en liten låda med lite röra. :) 

Jag längtar redan till lunch imorgon. :) 

Mat
Av Patricia - 22 juli 2007 22:23

Äntligen kom jag igång med att ta foto på lådan där jag ska förvara mina omonterade stämplar. Jag kom t o m så långt att jag hunnit göra fyra färdiga förvaringskort. Jag hade tidigare målat de flesta av det första paketet hÄnglar, så jag tog dem och satte på framsidan.



Jag är väldigt nöjd med resultatet hittills. Nu har jag dock inga färdigmålade hÄnglarfigurer kvar, så jag har stämplat upp dem. Så nästa steg är att måla dem för att sen laminera även dem. Det är bra att ha en laminator, även om den är lite liten. Fast den kan ta upp till A4, så jag ska inte klaga.



Efter hÄnglarna är det dags för mina swirls som jag köpte för inte så längesen. De ska också få hamna i lådan.

Sen har jag skrivit upp alla färger som jag har i stämpeldynor, chalks och distresser. Det var en del. Det är ju väldigt bra att ha koll på vad man redan har när man står där i affären. Och eftersom jag ska dit imorgon tänkte jag att en sådan lista var bra att göra redan idag. Den fick en liten utsmyckning på utsidan bara för skojs skull. :) Listan ska jag sen lägga i plånboken.



Maken har sågat ner plommonträdet efter mycket krångel med att låna hjälm med visir samt att få igång motorsågen. Jag hjälpte till sen att lägga i vagnen till åkgräsklipparen för att sen släppa in maken i hästhagen. I hästhagen finns (bakom el-linor) en dunge med träd. Där in kastade sen maken (och jag lite lite lite) grenarna. Hästarna gick naturligtvis i den hagen idag och var jättenyfikna. Lite för närgångna för min smak. Jag är fortfarande hästrädd även om det blivit betydligt bättre sen hästarna kom hit. Men enorm respekt har jag fortfarande. När vi skulle in där andra gången (av fyra eller fem) hittade jag linor att spänna för att skärma av hästarna (trodde jag). De höll sig borta ända tills när vi höll på att köra ut sista gången. Då visade de så fint att de minsann kunde komma till oss från andra hållet. :) Men då var vi tack o lov redan ute.



Det som är kvar nu av trädet är en klätterställning till katterna. Bild kommer senare. Vi får väl se om de kommer att använda det nu när det inte finns något lövverk att gömma sig i.



Den grövsta biten av stammen på delen som föll har maken sågat upp i lagom stora kubbar som sen svärfar ska få ta med sig hem. Han har nämligen svarv och annat så han kan leka. Och det är ju bara bra om det kommer till användning. :)



När vi väl var färdiga med att få undan "trädet" gick jag in för att göra middag (se separat inlägg). Det blev jättegott. Under tiden gick maken över till grannkatterna för att ge dem mat och rensa deras lådor.

Efter maten gjorde jag lunchlådor (blev sex stycken), diskade undan och rengjorde spishällen. Tömt diskmaskin och fått ner disk hann jag med när jag lagade maten.



Det kändes fantastiskt skönt att få undan allt redan ikväll och inte låta det stå i några dagar som det annars brukar göra av någon anledning. ;)

När det var klart försökte jag få in katterna. Minstingen fick jag småjaga i trädgården, men fick tag på henne till slut.



När alla tre var inne stängdes altandörren till min glädje och till katternas förtret. Jag ville inte ha dem ute eller ha dörren öppen när vi skulle duscha. Vem som helst KAN komma in och jag vill inte känna det obehaget när jag står och duschar. Då vill jag kunna koppla av.



Nu är jag färdigduschad (maken med) och min lilla lista ska läggas i plånboken. Sen ska jag ner coh spela någon låt med maken. :) Sen blir det sängen och fortsätta läsa Harry Potter (inte den senaste).

Men först blir det ett inlägg om vad jag hittade på till middag.


P.s Behöver jag tala om att jag är helt slut? Har dessutom ont i ryggen av allt. Sa jag att jag skulle ta det lugnt idag? *skrattar* Naiva lilla jag. 

Av Patricia - 22 juli 2007 14:37

Jag har en undran, en fråga rent av.

Är det kvinnligt att börja med en sak för att sen göra 1000 andra saker och till sist upptäcka vad det var man skulle göra från början?

Jag tror jag bloggat om detta "fenomen" tidigare, men det tål att skrivas om igen.



Jag skulle börja med att tömma en liten kartong för att göra en jättebra förvaring till mina omonterade stämplar. Idén är snodd/tagen från Tussan, som gjorde en jättefin förvaring. Min kommer inte i närheten av den sen, men jag ska göra mitt bästa.



Anyway. Jag var tvungen att göra av alla papper i en annan kartong, vilket gav resultatet att de sakerna fick i sin tur flytta till en tredje kartong. Upptäckte då lite klistermärken som skulle in i en pärm där jag samlat klistermärken i plastfickor.



Tyckte det var trångt i bokhyllan där jag hade kartonger. Så nedersta byrålådan i den stora byrån tömdes på det sista sen rensningen. Sen åkte en hel del ner där som jag inte använder alls ofta (läs: väldigt sällan).

Sen började jag organisera om stora delar av bokhyllan, vilket behövdes.



Däremellan hade min gamla skrivbordslåda som tog upp en hylla i den öppna garderoben hamnat på golvet för att rensas. När bokhyllan var färdigorganiserad tog jag itu med den. En hel del kunde slängas, vilket var bra. Det lilla som var kvar av gem och dyl, fick ligga i en liten bestickslåda. De går ner perfekt i Sturebyråarna jag har. Så då fick jag tömma en sådan låda på lite mönster till häftiga klänningar som jag en dag ska sy (har jag sagt i ca sex år). Dessa mönster samt två små kartonger behövde då ett nytt hem, vilket jag hittade efter en stund. Hittade häremellan lite fanérsaker som inte skulle ligga på konstiga platser utan jag försökte få ner dessa i den låda där de andra fanérsakerna ligger. Det gick inte att få in lådan helt. Så då var det bara att dra ut den samt den under för att hitta orsaken. När väl detta var fixat fick jag plocka undan lite på skrivbordet.



Förutom allt detta har jag hittat en kissfläck från pluttan, fått ta in makens skrivbordsstol för att pluttan ligger i min och hon är lite stingslig idag p g a minstingen (som faktiskt inte gjort henne något idag alls). Jag har även tagit ut skrivbordslådan som nu står på verandan och väntar på att bli utburen till garaget.



Så NU kan jag ta foto på min kartong till förvaringen för att visa hur den ser ut från början så jag kan jämföra när jag är klar.



Som ett ytterligare bevis för hur jag är hamnade jag på ytterligare en pysselsida när jag skulle lägga in en länk till Tussan (så ni kan se hur originalet ser ut). Hittade jättefina stämplar och kollrade bort mig där i en minut innan jag kom ihåg att jag faktiskt skrev på detta inlägg. :)



Som sagt. Är detta beteende typiskt kvinnligt eller är det bara vissa människor (däribland jag) som börjar på en liten sak och sen sätter igång hundratals projekt för att sen, OM man har tur, avslutar det jag började på från början som var så litet och snabbt egentligen? :)

Jag tar gärna emot era tankar och funderingar. Det vore jättekul att höra hur ni andra tänker. Är ni själva likadana? :)



Som en liten parentes vill jag bara tillägga att samtliga saker jag gjort (förutom att kolla stämplarna), behövdes göras förr eller senare, så jag har inte gjort något i onödan eller så och det är jätteskönt att det är gjort. :)




Av Patricia - 22 juli 2007 13:32

Efter frukosten var jag sugen på att spela lite Guitar Hero. Det känns som om jag börjar bli beroende av det med nu förutom sudokun. :) Börjar och börjar, hör jag maken tänka. :)

 

 

Jag satte mig och spelade lite själv först. Gick hyfsat.

Sen kom maken och vi spelade tillsammans. Eftersom fler och fler låtar spelas perfekt av mig på Easy-nivån, tyckte han att jag skulle prova på medium. Så det gjorde jag på två låtar. Fyra knappar istället för tre samt att det är dubbelackord ibland, vilket sällan är på easy. Men det gick hyfsat. mellan 92 och 95% fick jag. Så jag får väl försöka det på fler och fler låtar nu.

 

 

Det är ju kul att kunna avancera. :)

 

 

P.s Nej, sågning av träd har inte börjat än, men det kommer väl. :) 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards