Alla inlägg den 13 januari 2008

Av Patricia - 13 januari 2008 20:25

Jag är så nöjd med dagen idag. Jag har fått så mycket gjort och ändå kopplat av. Nacken mår tyvärr inte så bra, men jag hoppas på att få lite massage sen.

 

 

Födelsedagskortet till vår 40-åriga vän är klart. Ett enkelt kort men ändå med detaljer. Nu har jag tre kvar till de vänner som fyller år i februari att göra. Men det gott om tid. Fast ska försöka göra dem innan vi gör om köket. Då hinner jag absolut inte!

 

 

Jag har även tagit ett bad. Låg där och läste i min ångestbok till samtalet i veckan. Och naturligtvis, som alltid, somnade jag. Jag var otroligt nära att doppa bok med bokmärke i vattnet, men lyckades missa med några få millimeter. :) Så jag fick lägga undan boken och slumra en stund istället.

 

 

Nu är jag färdigbadat och har på mig lite nya kläder som vi köpte igår. En tunika som smiter åt. Maken vill inte att jag ska ha luftiga kläder utan formerna ska synas. Så jag försöker vänja mig vid det. Men det är samtidigt inte så tight att alla elluliter syns.

 

 

Nu duschar maken. Sen blir det lite ost, kex, päron och pepparkakor. vi hade nämigen inte så mycket kex som vi trodde. Jag hittade smörgåsrån som gick ut hösten 2006. Så de slängdes naturligtvis. Men några hade vi.

Vi får väl se om det ev blir en film idag. Det blev ju inte det igårkväll. :) 

Men det viktigaste är att vi kommer i säng i dräglig tid. Vill känna mig utvilad imorgon och gärna vara på jobbet tidigt. 

Av Patricia - 13 januari 2008 16:34

Nu är jag riktigt trött.

Jag har stått och lagat middag.

 

Falsk fläskfilé blev det på 1 kg, med färska champinjoner. Till det blev det jasminris och maken gjorde en god sallad till det.

 

 

Det tog lite tid att göra eftersom köttfärsen var fryst. Den skulle skäras upp och brynas innan det, champinjonerna, sås och ost skulle in i ugnen.

 

 

Men gott blev det. Och eftersom jag gjorde mycket är där till några luncher i veckan, vilket är bra. Ikväll blir det lite ost och kex då vi ätit så här tidigt. Det ser jag fram emot.

 

 

Så nu ska jag plocka undan efter maten. Sen ska jag pyssla lite på ett födelsedagskort till en 40-åring. Vad vi ska hitta på i present till honom vet jag inte. Vi får ta och fråga. Sen ska jag ta ett varmt bad och läsa lite.

 

 

Känner mig såååå duktig. ;) 

Av Patricia - 13 januari 2008 13:17

Trots att jag inte mår bra är jag envis som synden. På gott och ont.


Så nu har jag dammsugit huset. Hela, i ett svep. Katterna slängdes ut så att jag kunde dammsuga hej vilt utan att skrämma någon av dem. Pluttan var väl inte så nöjd över att bli utslängd, men det var det bästa. Hon är ju livrädd för dammsugaren.

 

 

Så jag har kört i en jäkla fart för att de inte skulle behöva vara ute så länge. Pluttan och hankatten har kommit in, men inte minstingen. Så nu håller jag på att ångestträna för hon kommer inte när vi kallar. Typiskt. Så jag tar fram min bild som jag fick av Grodis i onsdags.

 

 

Under tiden jag dammsugit har maken rensat kattlådorna, rengjort toaletterna och handfaten samt bytt handdukar.  Jag har tömt diskmaskinen så det är tomt på bänken i köket.

 

 

Jag har inte bestämt mig om jag ska byta gardiner. I köket är det inte lönt eftersom vi ska renovera o 4 veckor så de får sitta uppe. De har inte julmotiv så det ser inte konstigt ut. Men i sovrummet borde jag byta. Få lite nytt, även om det inte är nya gardiner.

 

 

Men först ska jag nog pyssla lite. Jag känner att jag är värd att pyssla lite. Ska be maken smörja in med mig med tigerbalsam så att det kanske kan bli lite bättre. Jag är lite orolig över hur jag ska kunna klara av att jobba annars. Mitt arbete är helt datorbaserat, så det känns trist. Men det kunde varit värre, tror jag.

Av Patricia - 13 januari 2008 10:45

Vaknade 9.30 imorse av att maken gick upp på toa samt att minstingen kom och gnällde på mig. Jag fick inte sova om han gick upp. Ajabaja på mig! Så jag låg och kelade med henne.  Vi låg kvar och kelade med henne mellan oss i en timme och låg och småpratade. Det är inte så ofta vi gör det så det var mysigt. :)

 

 

Tyvärr mår jag sämre idag. Jag är lite tjock i halsen och det gör ont i tungroten, speciellt när jag sväljer. Jag har mer ont i nacke/rygg idag, vilket inte alls är bra. Så det känns inte alls bra tyvärr.

 

 

Nu har vi iallafall gjort frukost. Lite nyttigare frallor än tidigare, mer grönsaker och hyfsat nyttigt pålägg. Jag hoppas att en mugg te kan hjälpa min hals lite. Kokta ägg från igår och juice som jag snart ska hämta.

 

 

Min ambition idag är att byta gardiner, ta ner sista juldekorationerna, få ut kartongerna i förrådet, dammsuga huset och pyssla. Något säger mig att jag får vara glad om det blir en sak gjord. :(

 

 

Men solen skiner. Det är +2 grader och blåser lite (men inte som igår. Shit!). Så det är ju skönt. Lite sol piggar alltid upp, om det inte hade varit för att alla katthår man inte såg innan plötsligt syns hur tydligt som helst. :(

Ovido - Quiz & Flashcards