Alla inlägg den 28 januari 2008

Av Patricia - 28 januari 2008 23:10

Två skåp har blivit tömda ikväll. Ett av dem står utomhus, där det blåser mer och mer. Brrrrr.

 

 

Det blir tommare och tommare i köket. Skönt. Men det går inte så fort som jag skulle önska. Men man kan inte få allt här i världen.

 

 

En hel del har blivit utrensat nu. Det är skönt. 

Det kommer nog att gå lite snabbare nu att tömma skåpen. Iallafall de flesta. Jag vet till 90% vad som ska sparas och vad som ska slängas.

 

 

Gjorde den fina felsägningen och talade om "mina skåp" istället för våra skåp. Oooooops. :) Inget illa menat älskling. Det är vårt kök.

Av Patricia - 28 januari 2008 21:58

Jag tittade på de lokala nyheterna nyss.

Tydligen ska det bli en Göta kanal 3.

 

 

Varför undrar jag då?

Blev den andra fimen en hit? Det har jag i så fall missat. För det kan jag inte komma ihåg alls.

 

 

Själv har jag inte sett den än. Jag såg att den ska komma på tv nu på lördag. Jag kan tänka mig att se den då, för den är gratis. Skulle inte få för mig att betala för att se den. Men allt jag hört om den så var det inte ett enda lovord.

 

 

Ja, ibland kan man undra vad de tänker. 

Av Patricia - 28 januari 2008 21:02

Jag har nu räknat ut att vi behöver ca 2.5 m2 kakel som mest.

Vi satte upp de kakelplattor vi fått låna. Det mönstrade föll bort. Vi kommer att tröttna på det.

 

 

Men när vi testade det helvita och höll en dörr upp mot där skåpen är nu, blev vi osäkra. Kaklet är helvitt och blankt, men skåpsluckorna är mer gräddvita. Kommer man att tänka på det? Blir det för stor skillnad? Eller blir det bara bra att inte ha som luckorna? Nu försöker vi tänka på att ljuset i köket inte är optimalt och luckor och skåp inte kommer att vara exakt brevid varandra om ni förstår. Och då tror jag att man inte tänker på det.

 

 

Maken vill iallafall att vi åker förbi samma ställe imorgon för att låna hem matt kakel och testa med det. Så det ska vi göra.

 

 

Nu har jag tömt ovanpå de sista kuberna som vi har i f d matdelen. En hel del gamla platsunderlägg slängs. Endast Nalle Puh-underlägg och något lite juligt sparas. Hittade några lådinatser i plast. Jag vill inte behålla dem. Jag vill köpa nytt till de nya lådorna. Nytt, fräscht lådinnehåll till ett nytt kök är min tanke.  :)

Av Patricia - 28 januari 2008 19:39

Efter jobbet åkte vi och kollade kakel. Det första stället hade inte mycket som passade oss. Affärsinnehavaren hänvisade oss till en annan affär på andra sidan stan. Så det var bara att åka dit.

 

 

Det fanns en hel del att välja mellan. Efter en stund bad jag om hjälp och hon visade oss två stycken. Den ena finns här på bild.

 

 

 

Inte den största bilden, men man ser ändå.

Biselado heter den. Är bland, fasad och 10*20 cm.

Vi kommer att kakla precis som på bilden om vi väljer det.

 

 

Det andra kaklet heter Fransk lilja och är lite mönstrad. Jag ska ta foto på det. Jag tror inte att det blir det, men vi fick låna hem några plattor för att testa. Det fick vi även med Biselado.

 

 

Blir det Biselado kommer vi med stor sannolikhet att välja en "svart" fog, som var mer som granitgrå. Jättehäftigt skulle det bli eftersom bänkskivan är mörk. Vi fick se med både "vit" och "svart". Jag lutar iallafall åt "svart". 

Om vi handlar det i den affären har vi till nästa onsdag på oss att bestämma oss. Då har vi det hemma nästa fredag.

 

 

Om det var dyrare där än på andra ställen vet jag inte. 

Så nu ska jag ut och mäta och räkna hur mycket vi behöver. Sen blir det att fortsätta tömma skåp. 

Av Patricia - 28 januari 2008 14:07

Jag lyckades göra fel.

Jag ändrade i en arbetsorder som jag inte fick ändra i.

Skämdes jättemycket men gick direkt till killarna som bara sa att det har alla gjort. Samtidigt kunde de inte låta bli att driva med mig och försökte dra valser om vad som nu skulle hända. :)



Ja vad man kan ställa till med. :) Tur att jag har så gulliga arb.kamrater som bara ler, klappar en på axeln och säger "det hände oss också i början innan vi blev ofelbara". :)

Av Patricia - 28 januari 2008 13:59

Idag ringde mobilen på jobbet.

Det var affären där jag köpte min mobil för snart två år sen som hörde av sig. De hade ett erbjudande om en ny mobil som skulle kosta 100:- mindre i månaden än vad jag betalar idag. Mitt abonnemang skulle förlängas med 24 mån.



Tyvärr ville han bara berätta en av märkena, en Nokia 5310. Så den var jag och G och kollade på när vi hade lunch. Han är så snäll som följer med. :)

Där träffade jag en ganska söt försäljare. Han hade en 5310 som jag fick titta på och prova. Inte dum alls. Så den funderar jag på om jag kanske ska skaffa. Frågan är bara när jag får den och när jag börjar betala på den. Vill ju inte betala dubbelt nu  eftersom det inte ska förlängas förrän i april (tror jag). Det som jag gillar med den nya är att man kan ha upp till 4Gb minne och är tydligen en bra mp3-spelare. Min iPod är bara på 1Gb, vilket jag tycker är lite lite. Dessutom har 5310 radio, vilket jag saknar nu. Jag vill kunna lyssna på Christer i P3 på eftermiddagarna, men kan inte det nu.

Så det tål att tänkas på.



Maken fick också ett erbjudande från dem, men på en annan telefon. Om de ringer tidigare till honom kanske han kan luska ut vilka olika modeller man har att välja mellan. Lite dåligt att killen som ringde mig inte kunde uppge vilka olika jag hade att välja mellan.

Ovido - Quiz & Flashcards