Alla inlägg den 29 januari 2008

Av Patricia - 29 januari 2008 22:55

Min första miss i köksritningen är upptäckt.

I köksprogrammet får man ange hur högt det är till tak m m.

 

 

När jag skulle sätta in kyl och frys tog jag de som fanns. Hade ingen tanke på att man ev kunde skriva hur höga de var. Jag antog i min enfald att vår kyl och frys överensstämde med IKEAS mått och att det var standard. Därför fick vi plats med överskåp över kylen och frysen.

 

 

Men ikväll när jag satt och tittade på frysen frågade jag maken. Han hämtade ett skåp och jag tittade på ritningen. Vi mätte och det stämde ju inte. Vår kyl och frys är inte 171 cm höga som på ritningen, utan 178,5. Detta leder till att vi inte kan ha överskåpen som de är nu.

 

 

Följande alternativ har vi nu:

* vi struntar i överskåpen och lämnar tillbaka till IKEA tills med dörrarna. Täckskivorna får skruvas i de omgivande överskåpen.

* vi sågar till överskåpen så att de får plats och struntar sen i att sätta in dörrar så att det är öppet. Det är dock fortfarande lättare att hålla rent än om det är helt öppet

* vi sågar skåpen och maken och svärfar försöker såga till dörrarna samt målar och försöker göra dem fina (tror inte att detta alternativ ens är bra och genomförbart)

 

 

Jag tror på mittersta förslaget just för att det är lättare att hålla rent och blir snyggare.

 

  

Det var tack o lov inte den stora dundermissen, så jag är inte så besviken på mig. Det kunde varit värre. Nu får vi bara hoppas att jag inte gjort fler blundrar.

Av Patricia - 29 januari 2008 22:48

Himmel och pannkaka!

Vi har bestämt oss för kakel i köket.

 

 

Maken var gullig och drog fram en av bänkskivorna som "bara" var 186 cm lång. Den körde han in mot en bit vägg där jag sedan satte de olika kakelvarianter som vi lånat hem idag.

 

 

Och vi var enade. Trots att den är dyrare än Biselado som jag ville ha igår, kände jag att denna var bättre. Vad den heter vet jag inte, men den är mönstrad. Den är vit och har vitt lasyrartat "blommönster", men diskret och snyggt. Plattan är 25*40 cm och vi funderar på att ha den stående då vår vägg är 46 hög.  Högst upp tänker vi leta efter vit, matt mosaik som ska gå ihop med de stora plattorna. De kommer knappt att synas. 

 

 

Jag tror inte att dt kommer att bli för mycket mönstrat.  Den är så pass diskret och vi kommer inte att ha massor med pryttlar på bänken så att det ser plottrigt ut.

 

 

Jag har försökt att ta foto på kaklet och ska ta fler sen och lägga upp.

Plattorna kostar 85:-/st, men vi tror inte att vi behöver så fasligt många. Vi ska verkligen räkna på det. Så det kommer nog att bli bra. 

Av Patricia - 29 januari 2008 20:27

Imorgon har jag samtal.

Och inför samtalet har jag läxa. Läxa om självkänsla, min självkänsla. 

Kunde jag fått en svårare läxa?

 

 

Först ska man fylla i en problemformulering om vilka problem man vill ta upp på samtalen.

Sen kommer målsättningen med vad man vill uppnå med samtalen i relation med de problem jag har.

 

 

Nästa papper har följande rutor jag ska fylla i:

*  Situation/yttre händelser

* Inre händelser (tankar, känslor, kroppssensationer)

* Beteende

* Konsekvens kort sikt

* Konsekvens lång sikt

 

 

Det är inte lätt att skriva. Jag får verkligen gå in i mig själv och rannsaka mig själv och försöka formulera så att det blir begripligt. Inte så lätt kan jag tala om för er som aldrig behövt skriva något sådant.

Jag har väl lyckats få ihop lite, men frågan är om hon blir nöjd.

Och så var jag där igen. Att försöka göra alla andra nöjda. *suckar* 

 

Av Patricia - 29 januari 2008 07:37

Idag är jag trött!

Vi gick och lade oss alldeles för sent igår. *suckar*

Fy vad vi är dåliga på det där. Inte alls kul.

Och idag vet jag ju att vi ska åka och titta på mer kakel och antagligen kolla golv på ByggMax när vi ändå är åt det hållet. Vi har med oss kaklet vi lånade igår.



Minst ett skåp ska tömmas ikväll har jag bestämt. Det blir nog inte ett helt skåp utan kanske ett halvt där och ett halvt någon annanstans. :)



Det blir nog bra. Jag bara längtar tills jag får gå och lägga mig igen. Men fram till dess ska jag vara effektiv och glad. :)

Av Patricia - 29 januari 2008 07:31

Ikväll/natt ska en asteroid på 250 km i diameter. Den kommer inte att träffa Jorden utan bara passera. Det är ovanligt att man upptäcker dessa innan de passerar. Den kommer tydligen att kunna ses mellan Polstjärnan och Karlavagnen.



Jag hoppas det är stjärnklart ikväll/natt så att man kan se den. :)

Ovido - Quiz & Flashcards